Våra division 3-tränares synpunkter efter våromgångens matcher

Häromdagen presenterade Lokalfotbollen en summering av division 3 Mellersta Norrland gällande Medelpadslagen.
Så här säger tränarna själva om det gångna vårspelet och hur tankarna går inför hösten plus lite annat.

Hur summerar du vårsäsongen för er del?

Paul Thompson, Lucksta:
- Kan inte vara annat än nöjd med säsongen så här långt. Vi är extremt glada över så som många nya spelare att gruppen smält ihop så bra, det är sällan enkelt att bygga ett lag men karaktärerna i det här laget är en fröjd att jobba med och har plockat upp våra idéer så pass snabbt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta växa och utvecklas ytterligare under hösten. Jag känner att det fortfarande finns mycket att plocka ur den här gruppen vilket "get me excited".

Björn Jonsson, Kubikenborg:
- Vi avslutar med två sämre resultat vilket gör att känslan dämpas något. Men sammanställer man vad vi gjort under våren så har vi gjort det bra. Vi är med i toppen, precis i linje med vår målsättning.

Jesper Hellström & Filip Renman, Selånger:
- Som nykomling måste vi endå vara nöjda. Vi har förlorat en match hittills och fått några onödiga kryss som vi borde kunnat gjort bättre. Men så är det ibland i fotboll.

Johnny Svelander, Alnö:
- Svårt att summera för egen del. Har inte varit en del av gruppen förrän sista veckorna, men resultatmässigt är vi inte nöjda. Vi hade hoppats att vi skulle ha fler poäng än vid samma tidpunkt ifjol, men det har vi tyvärr inte när vi summerar våren.

Andreas Jonsson, Matfors:
- Många matcher har prestationen varit bra men vi har inte varit skickliga nog att omvandla det till poäng, sedan har vi tre-fyra riktiga bottennapp också. Överlag en stor besvikelse såklart, det går inte att säga annat. Vi har inte fått ut så mycket som vi önskat och det tar jag fullt ansvar för.

Någon spelare i ditt lag som överraskat lite extra på dig?

Paul Thompson, Lucksta:
- Många spelare har presterat på en hög nivå men Chidiebere Francis, född 2005, har tagit stora kliv under sin första säsong inom seniorfotbollen och har utvecklats för varje match. Målvakten Zacharias Svenlin har visat upp en stabil kurva. Vi har hela tiden haft kännedom om hans talang och han har i vår visat upp de kvaliteter han besitter.

Björn Jonsson, Kubikenborg:
- Jag tycker att det är kul att de unga spelarna tar för sig men vill inte nämna någon speciell.

Jesper Hellström & Filip Renman, Selånger:
- Senay (Haile Gaye) har gjort det riktigt bra. Sen har "Lucke" (Lukas Lindbäck) varit helt outstanding men det förvånar oss inte.

Johnny Svelander, Alnö:
- Jag tycker några av de unga tagit kliv i rätt riktning, men jag vet att vi kan få ut mer av varje individ.

Andreas Jonsson, Matfors:
- Nej.

Nyförvärv eller spelarförluster inför hösten som är på G eller redan klara?

Paul Thompson, Lucksta:
- Vi har spelare som intresserar klubbar högre upp i seriesystemet så vi får se vad som händer där. Vi har ett par potentiella nyförvärv men där är inget klart ännu.

Björn Jonsson, Kubikenborg:
- Det brukar röra på sig lite under uppehållet i spelartrupperna. Därför känns det skönt att vi har möjlighet att lyfta upp flera hungriga spelare från egna led. Eventuellt kommer någon spelare som ska plugga på annan ort att lämna.

Jesper Hellström & Filip Renman, Selånger:
- Ingeting ännu.

Johnny Svelander, Alnö:
- Vi kommer att tappa några som flyttar på grund av studier. Troligen två till Umeå. Vilgot Alsén och Jonte Marklund är våra sommarkatter och Alexander Nordin flyttar också i höst. Oklart hur länge vi kan använda dessa lirare. Vi jagar inga ersättare utan bygger på det vi har. Dyker nånting upp kan vi förstås nappa, men inget aktivt letande. Frågetecken också på målvakten Axel Engren som inte bestämt sig gällande studier i USA?

Andreas Jonsson, Matfors:
- Abbas Culusow har gått tillbaka till IFK Sundsvall och Mahad Yusuf har slutat. Gustav Lange och Viktor Lindblom ska plugga i höst samt att Gaaj Laurin och Jonatan Sundin ska till USA och spela collegefotboll. Vi hoppas kunna presentera två-tre nyförvärv inom kort men inget vi kan gå ut med ännu.

Vad säger du om det kommande höstspelet?

Paul Thompson, Lucksta:
- Det kommer att bli spännande på många olika nivåer. Det kommer säkert att hända en hel del "twists & turns" under hösten fram till den avslutande matchen. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på den inslagna linjen och göra någonting historiskt i Lucksta IF, nämligen att ta oss upp till division 2.

Björn Jonsson, Kubikenborg:
- Ser fram emot hösten och hoppas på många bra matcher.

Jesper Hellström & Filip Renman, Selånger:
- Vi ser fram emot hösten och det krävs ett hårt jobb från vår sida.

Johnny Svelander, Alnö:
- Vi siktar på att med glädje, energi och engagemang klättra i tabellen och då måste vi vinna fler fotbollsmatcher. Vår trupp är tillräckligt bra för det så vi måste bara tro på det vi pysslar med. Då kan det bli roligt.

Andreas Jonsson, Matfors:
- Vi har satt oss i en klurig sits såklart men samtidigt finns det stora möjligheter att i första hand nå en kvalplats. Vi behöver till att börja med få kontinuitet i träning, får vi det & är beredda att jobba jävligt hårt för varandra under hösten så har vi stora möjligheter att lyfta i tabellen. Vi kommer aldrig att ge upp eller vika ner oss.

Väntar på återkoppling och svar även från Selånger.

Markus Holdo värvas till Fränsta efter fantominsats: "Visade yppersta kvalitéer"

Markus Holdo svarade för en fenomenal insats mellan stolparna när Matfors 2 mötte Fränsta och var tuvan som länge såg ut att välta lasset.Nu värvar vä...

Läs mer

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer