Victorior för Heffnersklubban, SDFF och Kovland i lördagens DM-matcher

4 mar 2023 DM, damer

Under lördagen spelades tre dammatcher, två i grupp 1 och en i grupp 2.
Här nedan kan ni läsa om Heffnersklubbans seger i gruppfinalen över Alnö och även om SDFF:s och Kovlands "victorior".
.

⚽️ DM, damer Grupp 1

.

Olivia Strand avgjorde gruppfinalen med en "pärla" i slutminuten

Heffnersklubban tog hem den välspelade gruppfinalen över Alnö men det dröjde till den sista minuten innan Olivia Strand kunde avgöra med en riktig pärla rakt upp i krysset från 20 meter. Båda lagen emellertid vidare till semifinal från grupp 1.
Annars var snackisen de båda skadorna lagen drabbades av i den andra halvleken. Alnös Bianca Tuominen vred knät i den beryktade konstgräsmattan medan Heffnersklubbans Amanda Sevefjord befaras ha brytit näsbenet.

- En väl genomförd match av båda lagen, sett till skapade farligheter vinner vi rättvist även om avgörandet kom sent. Vi var också något tyngre. Tyvärr blev den andra halvleken något ryckig på grund av skadorna, säger Heffnersklubbans tränare Morgan Sahlin.

- En bra gemomkörare för oss i en spelmässigt bra match, dock med få målchanser där 0-0 kanske hade varit mest rättvist. Trist med planens beskaffenhet där man inte fått i ordning mattan efter förra helgens konsert och en stor orsak till skadan på Beatrice, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Alnö IF DamHeffnersklubbans BK
Alnö IF - Heffnersklubbans BK 0-1
4 mars 2023 - 10:00 - Nordichallen
0-1 Olivia Strand (60)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
Matchfakta
.

Selma Söderlund matchhjälte när SDFF avslutade med seger

SDFF:s unga F19-lag avslutade gruppspelet med en seger över Selånger med matchens enda mål. I mitten av den andra halvleken löpte sig Selma Söderlund fri efter en boll över backlinjen och ren med SSK-keepen chippade hon kallt över denne.

- Vi gör en bra prestation under större delen av matchen, hade kanske en dipp sista kvarten efter vårt ledningsmål. Annars äger vi största delen av bollinnehavet men skapade lite för få chanser sett till det men vinsten var rättvis, säger SDFF:s tränare Mattias Johansson.

- Vår struktur i försvarsspelet såg bättre ut idag än i våra tidigare matcher. Offensivt höll vi i bollen bra och skapade flera lägen men lyckades inte sätta dit pricken över i:et idag. Istället kunde de avgöra på sin enda chans, säger Selångers tränare Felix Schmidt.

Sundsvalls DFF Selånger SK
Sundsvalls DFF - Selånger SK 1-0
4 mars 2023 - 11:15 - Nordichallen
1-0 Selma Söderlund (43)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, damer, Grupp 2

.

Kovland sätter press på Timrå efter dagens trepoängare

Efter en jämn första halvlek tog Kovland över efter paus då det unga Matforslaget kroknade något.
Fyra minuter in i andra nickade Terese Öhlén snyggt in 1-0 på ett vänsterinlägg i andravågen efter en hörna. KIF hade sedan flera bud på en utökning men det dröjde till slutminuten innan Marlene Ejerås kunde skruva in spiken ur dålig vinkel från sin position långt nere i straffområdet.
Bakåt höll veteranen Petra Blückert nollan på sin ovana plats mellan stolparna.

- En bra match där vi får bra tryck på dem i andra och skapar många chanser, dock är vi något ineffektiva. Men vi gör ändå två mål och vinner matchen, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

(väntar på kommentarer även från Matfors)

Kovlands IF DamMatfors IF 1
Kovlands IF + Matfors IF 2-0
4 mars 2023 - 12:30 + Nordichallen
1-0 Terese Öhlén (34)
2-0 Marlene Ejerås (59)
Domare: Lina Blixth
Publik: 23
Matchfakta

Kalla fakta DM, damer: Tabeller, resultat & spelprogram

25 feb 2024 DM, damer

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3

Läs mer

Oavgjort mellan Stöde och Timrå i dagens enda dammatch i DM - Klara och Clara målskyttar

24 feb 2024 DM, damer

I går kväll spelades fyra matcher i damernas DM-gruppspel i omgång 2 och dessa kompletterades idag lördag med mötet Stöde vs IFK Timrå med avspark 14:...

Läs mer

Triss i tvåmålsskyttar i kvällens DM-matcher på Westhagen

23 feb 2024 DM, damer

Nu har DM-turneringen flyttat ut till Westhagen i och med omgång 2 och ikväll avhandlades fyra matcher på damsidan där  Heffnersklubbans Joanna Wallgr...

Läs mer

DM flyttar ut i friska luften

23 feb 2024 DM, damer

Inför den andra omgången av gruppspelet flyttas DM ut i friska luften och Westhagen. Ikväll fredag spelas fyra matcher, och det blir helt enkelt en "L...

Läs mer

Alnös Frida Olsson och Heffnersklubbans Joanna Wallgren dubbla målskyttar i dagens DM-matcher

18 feb 2024 DM, damer

Två matcher i Grupp 1 spelades under eftermiddagen där Selånger i den första matchen tog ledningen men Frida Olsson såg med sina två mål att vända det...

Läs mer

Timrå, Kovland och Njurunda vinnare i den första DM-omgången - kryss i den tredje mellan SFF vs Matfors

17 feb 2024 DM, damer

Under lördagen är det damerna i fokus när det gäller DM och i den första matchen vände IFK Timrå 0-1-underläge mot Medskogs i paus till en 2-1-vinst, ...

Läs mer