Viktor Eketorn frälste serieledarna Kuben 2 – avgjorde med matchens sista spark på Nedansjö IP

4 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Nedansjö var bara sekunder från att stjäla poäng av serieledarna Kuben 2 men på en frispark från kanten höll sig Viktor Eketorn framme och stötte in segerbollen.
– En grym förlust, speciellt som det var en knuff på vår försvarare som skulle nicka undan bollen, säger Nedansjös matchcoach Christer Söder.

Serieledarba Kuben 2 fick full huggning med Nedansjö på de senares naturgräs. Men i den 20:e minuten kunde man ändå ta ledningen sedan Ossian Olofsson vunnit ett inlägg, druvut in från kanten och placerat in 0-1.

Kuben hade mycket boll men vaskade inte fram några jättelägen vilket inte heller hemmalaget gjorde. Men efter dryga timman fick förre Kubenspelaren Marcus Jonsson plötsligt ett friläge efter att bortalagets mittback bommat en brytning, ett läge som han utnyttjade, 1-1.

Nedansjö såg sedan ut att kämpa sig till en poäng men i den sista matchminuten fick gästerna en frispark från kanten som lyftes in mellan målvakt och försvarslinje och där dök Viktor Eketorn och frälste "Tigerungarna".

– Vi försökte spela vårt spel på en svårspelad plan, de backade hem och tätade till. Vi hade ett par chanser till ett andra mål innan de kvitterade men de ska ha en eloge för att de försvarade sig bra även om vi fick till ett sent segermål, säger Kubencoachen Jesper Hellström.

– En grym förlust, speciellt som det var en knuff på vår försvarare som skulle nicka undan bollen och den istället hamnade hos en Kubenspelare. Annars kändes det som att vi hade full kontroll efter vårt 1-1-mål. Extra surt att inte få med oss någonting när vi gör säsongens bästa prestation och var definitivt värda minst en poäng. Vi får ta med dagens fina insats och hoppas att den kan ge poäng i kommande matcher istället, säger Nedansjös matchcoach Christer Söder.

Mittbacken och målskytten Viktor Eketorn var bäste Kubenspelare tillsammans med den andre målskytten, anfallaren Ossian Olofsson.

Nedansjö svarade för en grym laginsats med en extra chokladask till mittbacken Jonatan Söder som var planens gigant samt innermittfältarna Patrik "Putte" Nilsson och Andreas Sundqvist.

NEDANSJÖ IK - KUBIKENBORGS IF 2 1-2
0-1 Ossian Olofsson (20)
1-1 Marcus Jonsson (61)
1-2 Viktor Eketorn (90)
Domare: Roger Lundbäck
Pblik: 29
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer