Vilken praktskräll Fränsta - lade serieledarna på rygg!

9 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Fränsta tog överraskande, men rättvist, hem segern över Kovland, och det på självaste Ånäsvallen via två gjorda mål och hållen nolla.
- Sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Fränsta svarade för en bra andra halvlek i derbyt mot Stöde häromdagen, en insats som man tog med sig till Ånäsvallen för möte med serieledarna Kovland.

Kovland kom ingen vart mot Fränsta under den första halvleken utan det var gästerna som hotade mest med sina omställningar. Och i slutet av halvleken bar det frukt. Tyra Lindqvist fick på ett vasst skott som hemmakeepern Alva Berglund fick fingertopparna på och styrde upp i ribban men på returen höll sig Lily Berglund framme och nickade in ledningsmålet i gaveln.

Efter paussnack kom Kovland ut bättre men hade fortfarande svårt att bryta ner Fränstaförsvaret. Närmast var Pernilla Wennman vars nick smet tätt utanför stolpen.
Istället kunde Elise Persson stänga matchen i den 86:e minuten med en vristare från 30 meter som dök in precis under ribban.
Som grädde på moset avslutade FIK-keepen Stina Blom med att göra en kvalificerad dubbelräddning när hemmalaget forcerade på slutet och skrällen var fullbordad.

- Vi tog som sagt med oss vår fina andra halvlek mot Stöde och sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget och visar upp en härlig inställning till den på förhand svåra uppgiften, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

- Vi har jävulskt svårt mot de sämre lagen och få upp tempot utan hamnar i deras. Vi fick inte fast bollen, var tvåa in i alla situationer vilket inte gav något flyt i spelet under den första halvleken. I andra satte vi högre press på dem och de backade hem och parkerar bussen och vi hade svårt att tränga igenom, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

Tyra Lindqvist avslutade sin sejour i moderklubben Fränsta, SDFF ville ha henne redan i höst, med bravur gemom att vara planens bästa spelare.
- Ett tungt avbräck för oss inför fortsättningen, säger tränaren Micke Dahl, som ville hylla kvällens laginsats.
I Kovland var det ingen som nådde upp till normal standard denna afton.

 

Kovlands IF DamFränsta IK Damlag

Kovlands IF - Fränsta IK 0-2
9 augusti 2023 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Lily Larsson (43) Nickmål
0-2 Elise Persson (86)
Domare: Jason Blomqvist
Publik: 37
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer