Vilken praktskräll Fränsta - lade serieledarna på rygg!

9 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Fränsta tog överraskande, men rättvist, hem segern över Kovland, och det på självaste Ånäsvallen via två gjorda mål och hållen nolla.
- Sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Fränsta svarade för en bra andra halvlek i derbyt mot Stöde häromdagen, en insats som man tog med sig till Ånäsvallen för möte med serieledarna Kovland.

Kovland kom ingen vart mot Fränsta under den första halvleken utan det var gästerna som hotade mest med sina omställningar. Och i slutet av halvleken bar det frukt. Tyra Lindqvist fick på ett vasst skott som hemmakeepern Alva Berglund fick fingertopparna på och styrde upp i ribban men på returen höll sig Lily Berglund framme och nickade in ledningsmålet i gaveln.

Efter paussnack kom Kovland ut bättre men hade fortfarande svårt att bryta ner Fränstaförsvaret. Närmast var Pernilla Wennman vars nick smet tätt utanför stolpen.
Istället kunde Elise Persson stänga matchen i den 86:e minuten med en vristare från 30 meter som dök in precis under ribban.
Som grädde på moset avslutade FIK-keepen Stina Blom med att göra en kvalificerad dubbelräddning när hemmalaget forcerade på slutet och skrällen var fullbordad.

- Vi tog som sagt med oss vår fina andra halvlek mot Stöde och sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget och visar upp en härlig inställning till den på förhand svåra uppgiften, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

- Vi har jävulskt svårt mot de sämre lagen och få upp tempot utan hamnar i deras. Vi fick inte fast bollen, var tvåa in i alla situationer vilket inte gav något flyt i spelet under den första halvleken. I andra satte vi högre press på dem och de backade hem och parkerar bussen och vi hade svårt att tränga igenom, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

Tyra Lindqvist avslutade sin sejour i moderklubben Fränsta, SDFF ville ha henne redan i höst, med bravur gemom att vara planens bästa spelare.
- Ett tungt avbräck för oss inför fortsättningen, säger tränaren Micke Dahl, som ville hylla kvällens laginsats.
I Kovland var det ingen som nådde upp till normal standard denna afton.

 

Kovlands IF DamFränsta IK Damlag

Kovlands IF - Fränsta IK 0-2
9 augusti 2023 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Lily Larsson (43) Nickmål
0-2 Elise Persson (86)
Domare: Jason Blomqvist
Publik: 37
Matchfakta

Omgång 4, grupp 2: Storseger för Selånger 2, uddamålsditon för Stöde och Matfors

27 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Två matcher har spelats i omgång 4. Stöde vann i eftermiddags med uddamålet av tre mot Alnö 2 och Selånger 2 tog en rejäl 7-1-vinst över Njurunda den ...

Läs mer

Omgång 4, grupp 1: Klara vinster för Medskogsbron, Sundsvalls FF och Sidsjö-Böle

26 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Rosie Nilsson gjorde hattrick när ett formstarkt Medskogsbron vann med hela 7-0-borta mot IFK Timrå 2. Även Sundsvalls FF tog en stark seger, 3-0 över...

Läs mer

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet när deras klubbar tog tre poäng

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1: Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer