Vilken praktskräll Fränsta - lade serieledarna på rygg!

9 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Fränsta tog överraskande, men rättvist, hem segern över Kovland, och det på självaste Ånäsvallen via två gjorda mål och hållen nolla.
- Sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

Fränsta svarade för en bra andra halvlek i derbyt mot Stöde häromdagen, en insats som man tog med sig till Ånäsvallen för möte med serieledarna Kovland.

Kovland kom ingen vart mot Fränsta under den första halvleken utan det var gästerna som hotade mest med sina omställningar. Och i slutet av halvleken bar det frukt. Tyra Lindqvist fick på ett vasst skott som hemmakeepern Alva Berglund fick fingertopparna på och styrde upp i ribban men på returen höll sig Lily Berglund framme och nickade in ledningsmålet i gaveln.

Efter paussnack kom Kovland ut bättre men hade fortfarande svårt att bryta ner Fränstaförsvaret. Närmast var Pernilla Wennman vars nick smet tätt utanför stolpen.
Istället kunde Elise Persson stänga matchen i den 86:e minuten med en vristare från 30 meter som dök in precis under ribban.
Som grädde på moset avslutade FIK-keepen Stina Blom med att göra en kvalificerad dubbelräddning när hemmalaget forcerade på slutet och skrällen var fullbordad.

- Vi tog som sagt med oss vår fina andra halvlek mot Stöde och sett till 90 minuter skapar vi flest chanser och är det bättre laget och visar upp en härlig inställning till den på förhand svåra uppgiften, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

- Vi har jävulskt svårt mot de sämre lagen och få upp tempot utan hamnar i deras. Vi fick inte fast bollen, var tvåa in i alla situationer vilket inte gav något flyt i spelet under den första halvleken. I andra satte vi högre press på dem och de backade hem och parkerar bussen och vi hade svårt att tränga igenom, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

Tyra Lindqvist avslutade sin sejour i moderklubben Fränsta, SDFF ville ha henne redan i höst, med bravur gemom att vara planens bästa spelare.
- Ett tungt avbräck för oss inför fortsättningen, säger tränaren Micke Dahl, som ville hylla kvällens laginsats.
I Kovland var det ingen som nådde upp till normal standard denna afton.

 

Kovlands IF DamFränsta IK Damlag

Kovlands IF - Fränsta IK 0-2
9 augusti 2023 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Lily Larsson (43) Nickmål
0-2 Elise Persson (86)
Domare: Jason Blomqvist
Publik: 37
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer