Vilken tillbakastuds, Södermalm - från 0-16 till 3-1-vinst

14 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm föll, som de flesta vet, med 0-16 i premiären mot Svartvik.
Idag studsade man tillbaka rejält och efter Dennis Bergströms kanon direkt i matchöppningen kunde man spela hem en 3-1-seger på Nedansjö IP.
- Verkar vara som att vi är ett typiskt naturgräslag, kommenterade den historiska målskytten Bergström efteråt med glimten i ögat.

Naturgräspremiär i Medelpad. Då styrde Lokalfotbollen kosan till Nedansjö IP där hemmalaget skulle ta emot nystartade Södermalm FF, som alla vet, föll i sin premiär med hiskeliga 0-16 mot Svartvik.

Vet inte om det blåklädda hemmalaget förväntat sig en lätt seger men redan i den andra minuten gick gästerna till anfall och efter ett pass snett inåt bakåt tryckte förre Sundspelaren Dennis Bergström av ett stenhårt skott och Simon Gröning i NIK-målet var maktlös.
- En snedträff, kommenterade Södermalms historiske målskytt det hela efter matchen.

Men det var inget "slumpnål" skulle det visa sig då man höll uppe spelet bra men hade det inte varit för målvakten Lasse Normans makalösa dubbelräddning på Oskar Brusells avslut i mitten av den första halvleken vet man inte hur det hela avlöpt.

- Vi fick otrolig energi av Lasses räddningar där, påpekar Södermalms tränare Johan Thelin, annars mest känd i hockeykretsar som spelare i Sundsvall Hockey och tränare i Timrå IK.

Efter dryga halvtimman sköt 1-0-skytten Bergström ett skott från en position ute till vänster i straffområdet (se bilden) men bollen såg ut att gå precis utanför den högra stolpen men där kom Edvin Nilsson sättandes och glidtacklade in 2-0 till bortalaget och hela NIK såg ut som fjollådor i ansiktet.

Nedansjö snackade ihop sig i paus och visade upp en helt annan löpvilja och förbättrat passningsspel i inledningen av den andra halvleken men närmare ett par halvchanser och straffsituationer kom man inte utan i mitten av halvleken drog Saber Daoud på ett skott från distans som såg ut att gå högt över men i motvinden sänkte sig bollen och fladdrade in under ribban fram till 3-0 bakom en snopen Gröning. Morsning & goodbye för Nedansjö.

Lasse Norman såg ut att få hålla nollan men i slutminuterna släppte hans uteförsvar igenom Andreas Sundqvist som fri rundade Norman innanhan promenerade in med bollen i det tomma målet. En klen tröst för hemmalaget som inte ens orkade jubla efter fullträffen.

Inte ofta ett lag vänder ett 0-16-nederlag till seger på bara ett par dagar men det gjorde Södeermalm vilket imponerar. Fast & andra sidan var det ett betydligt starkare lag som man ställde på benen denna gång och bland annat styrde och ställde 51-årige ex-Giffaren och mångårige Sundtränaren Göran Sundqvist efter behag och dominerade defensiven men hade även ett farligt skott i offensiv riktning. Överbetyg i Södermalm även till energiknippet Dennis Bergström, ett mål och ett ass, plus redan nämnde målvakten Lasse Norman.

Södermalm visade att man inte tänker bli någon slagpåse och det lär inte heller Nedansjö bli då det bjöds på både vackert väder och en spelmässigt sevärd match.

För matchkommentarer rekommenderar jag Lokalfotbollen-TV nedan:

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Södermalms premiärskytt Dennis Bergström och målvaktsfantomen Lasse Norman var glada i solen
⚽️ Södermalms tränare, "hockeyprofilen", Johan Thelin efter den historiska segern
⚽️ Nedansjös tränare Jocke Buhlér Wiking var inte helt nöjd med dagen

Nedansjö IK  

Nedansjö IK - Södermalm FF 1-3
14 maj 2023 - 12:00 - Nedansjö IP
0-1 Dennis Bergström (2)
0-2 Edvin Nilsson (33)
0-3 Saber Daoud (68)
1-3 Andreas Sundqvist (87)
Domare: Anton Adra
Publik: ca 50
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer