Vilken vändning igen Selånger 2: "Håller huvudet kallt"

4 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Senast vände Selånger 2 0-3 till en 5-3-seger över Sund. Ikväll ledde Kuben 2 med 2-0 på Westhagen. Då vaknade SSK 2 igen och vände till en 4-2-seger.
- Ja, vi har vänt flera matcher på raken nu tack vare att vi håller huvudet kallt och följer vår matchplan, säger SSK-tränaren Juan Medina.

I den förra matchen mot Sund vände Selånger 2 ett 0-3-underläge till en 5-3-seger. Ikväll låg man under "hemma" på Westhagen mot Kuben 2 med 0-2 men vände på steken till en 4-2-vinst.
"Tigerungarna" tog ledningen i mitten av den första halvleken efter ett fint anfall med flera knack där Love Nordin löpte in från vänster och satte bollen i krysset.

I andra halvlek utnyttjade Michel Godspower läget när hemmamålvakten missbedömde en långboll och fick öppet mål fram till 2-0 och strax därpå hade man chansen till ett 3-0-mål.
Istället gav Oliver Zelander SSK en livlina när han i anfallet efter fri lobbade in reduceringen och därefter utjämnade han med en kylig straffspark.
Med turbon påkopplad löpte sig Jonas Larsson igenom och ren med bortamålvakten placerade han in bollen utom räckhåll för gårdvaren och SSK-grabbarna hade ånyo vänt på en stek. Totte Landar fastställde sedan i minut 88 segern till 4-2.

- Ja, vi har vänt flera matcher på raken nu tack vare att vi håller huvudet kallt, visar vilja och hjärta och följer vår matchplan tillsammans. Tror det här var fjärde raka trepoängaren. Vi gav dem lite väl stora ytor före paus men i andra stängde vi bort deras långa spel och fick rejält med energi efter vårt reduceringsmål. Efter att vi vänt fortsatte vi med vår offensiv och backade aldrig hem för att ge dem ett lillfinger utan gick för ett fjärde mål, säger SSK-tränaren Juan Medina.

- Vi har ett återkommande problem, vi bränner klara chanser. Ikväll missade vi flera gånger från en och en halv meter. Vi är så när på att göra 3-0 men på deras rensning går de upp och gör 2-1 vilket vänder matchen. Hatten av till SSK för deeras raka spel som vi hade svårt att försvara oss på i den andra halvleken. Men vi borde knytit ihop säcken vid 2-0, säger Kubentränaren Marcus Westermark.

En stor eloge till hela SSK 2 för vändningen och extra plus till vänsteryttermittfältaren Oliver Zelander och bollsamlaren Jonas Larsson på sin defensiva mittfältsplats. Jämnt överlag i Kuben 2 som mönstrade flera spelare av yngre årgång.

 

Selånger SK 2Kubikenborgs IF 2
Selånger SK 2 - Kubikenborgs IF 2 4-2
4 september 2024 - 20:00 - Westhagen
0-1 Love Nordin (26)
0-2 Michel Godspower Osagie (63)
1-2 Oliver Zehlander (65)
2-2 Oliver Zehlander (75, straff)
3-2 Jonas Larsson (81)
4-2 Totte Landar (88)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 68
Matchfakta
 
Inför: Selånger 2 gjorde en mäktig vändning senast, 0-3 till 5-3 över Sund, medan Kuben 2 fick sin match uppskjuten. "Tigerungarna" klättrar upp till plats 3 vid vinst på Westhagen medan SSK-bilagan studsar från 9:e- till 6:e vid en tre poängare. Lokalfotbollens tips: Svårt att sia om andralagen i vanlig ordning, chansar på 3-3 och krysch.

Michell Laurin flyttades upp från pojklaget - tackade med att göra ett hattrick för Kuben 2

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

16-årige Michell Laurin flyttades upp från pojklaget och tackade för förtroendet med att göra hattrick när Kuben 2 lade Essvik på rygg med 4-2.- Vi hö...

Läs mer

Svartvik får vänta ett tag till för att fira seriesegern efter mållöst möte på Camp Mitthem

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Vid seger borta mot Kraftfull hade Svartvik säkrat seriesegern. Men mötet på Camp Mitthem slutade mållös.- Och hade inte vår målvakt Marcus Stenman gj...

Läs mer

Sund har vaknat till - vann målrik match över topplaget Kovland

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Efter en säsong utan vinster tog idag Sunds sin andra raka då man vann med 5-4 över topplaget Kovland. Men det blev lite nerv på slutet när KIF hämtad...

Läs mer

Oliver Andersson enda målskytten i chansfattig match på Thulevallen

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev en chans- och målfattig tillställning på Thulevallen när Brukets Blå tog emot Selånger 2. Kampens enda fullträff stod hemmalagets Oliver Ande...

Läs mer

IFK Timrå vann kamratmötet med IFK Sundsvall

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå satt i förarsätet hela matchen hemma mot kamratkollegorna från Sundsvall och kunde ta hem en uddamålsseger på fem.(mer info kommer)

Läs mer

Målvakternas match när Selånger 2 och Essvik möttes: "Egentligen ingen 0-0-match"

7 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Målvakterna Anton Näsberg i Selånger 2 och Michel Sjödal i Essvik spikade igen nere på Campingplanen och såg till att det blev 0-0. Det är inte ofta s...

Läs mer