Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.
- Ju längre matchen led ju mer fick vi att säga till om och vinner rättvist, säger Selångertränaren Marcus Dückhow.

Stöde var det bättre laget under den första halvleken på Westhagen och 2-1-ledningen var helt i sin ordning, kanske till och med något mål för liten.

Inför den andra halvleken tvingades Selånger U sätta utespelaren Lina Edberg i målet sedan Amanda Westberg skadat sig och inte kunnat fortsätta.
Inte mycket talade för en hemmavändning i det läget men Lina visade oanade talanger mellan stolparna och via snack och bra fötter höll hon tätt hela den andra halvleken.

Samtidigt fick man mer att säga till om spelmässigt och redan i öppningen av den andra halvleken utjämnade Vilma Cederqvist . SSK hittade in med en boll bakom acklinjemn som Wilma krigade till sig, fick till ett avslut som tog vägen in i näter via stolpen.

Med knappa kvarten kvar upprepades förspelet till det förra målet men till skillnade att det blev ett motlägg och Vilma höll sig snabbt frammet på den lösa bollen och kunde sätta 3-2 i stort sett öppet mål.

- Första kvarten var jag orolig att det skulle rinna iväg, de var betydligt piggare och "på" än oss och ledde i halvtid med 2-1. Ju längre matchen led ju mer fick vi att säga till om, vi vänder och vinner till slut helt rättvist efter en riktigt fin halvlek, säger Selångertränaren Marcus Düchow.

- Vi gör en riktigt bra första halvlek och borde gjort fler mål men den andra blev katastrofal för vål del och ingenting lyckades. De visade betydligt mer energi och kunde vända till en seger. Efter deras 3-2-mål försökte vi kvittera men vaskade aldrig fram någon riktigt het chans, säger Stödes lagledare Anne-Sofie Brännvall.

I Selånger U ger vi överbetyg till Lina Edlund på sin ovana plats mellan stolparna. Riktigt bra var även systrarna Olivia och Julia Boström som presterade "personbästa". Ett omnämnande även till Linnea Blomberg som klev in från ytterbacken till en plats i mittförsvaret och var klockren.

I Stöde ska hela laget ha plus för sin första halvlek, men underkänt för den andra.

 

Selånger SK Dam UtvecklingStöde IF

Selånger SK Utveckling - Stöde IF 3-2
20 september 2023 - 20:00 - Wsthagen
0-1 Maria Gidhammar (7)
1-1 Olivia Boström (18)
1-2 Clara Högbom (34)
2-2 Vilma Cederqvist (47)
3-2 Vilma Cederqvist (76)
Domare: Faris Keflit Tewelde
Publik: 27
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer