Wickan back in business: "Fått tillbaka suget"

Efter två sabbatsår är Stefan Wickström tillbaka som huvudtränare för Selånger dam och ersätter därmed Felix Schmidt som inte fortsätter.
- Jag har fått tillbaka suget ordentligt och är tillbaka med en stor dos energi, säger "Wickan".

Efter säsongen 2021 klev Stefan Wickström av som huvudtränare för Selånger dam.
Han efterträddes av gamle GIF-backen Ola Persson och i år tränades SSK:s division 2-lag av Felix Schmidt.

Men nu är "Wickan" tillbaka i "Talangfabriken" väster på stan. Detta trots anbud från andra klubbar.
- Har egentligen saknat fotbollen hela tiden men ibland måste man ta en paus. Men nu har jag fått tillbaka suget ordentligt och det faktum att dotra Nellie (Maxén, målvakt) kör på, även om hon rehabar en knäskada just nu plus att klubben är, som du säger, rena talangfabriken när det gäller att fostra duktiga fotbollsspelare där många nått både Damallsvenskan och Elitettan, säger han om valet till comeback.

För Selånger var det angeläget att hitta en ny tränare efter det att Felix Schmidt slutat, och gärna så fort som möjligt efter slutförd säsong.
- Det var därför som jag bestämde mig snabbt när jag fick en förfrågan och efter uppehållet kommer jag tillbaka med en stor dos energi plus det faktum att stommen och de allra flesta i truppen blir kvar. Och det blir också lätt för mig att komma in i gruppen då jag tidigare tränat alla i dagens lag utom en fem-sex spelare.

Någon assisterande tränare är ännu inte utsedd även om man hoppas på en fortsättning som spelande ass. när det gäller Angelica Lindholm Forsell.
- "Angen" är oumbärlig för klubben, inte minst med sitt driv och vetskapen för de övriga tjejerna att karriären inte behöver sluta vid de 20 utan 30+, påpekar Stefan Wickström.

Ditt bästa minne i SSK?
- Det måste ha varit det året jag och Magnus Ohre tränade och vi vann både division 2- och 3 med våra lag, säger Wickström på frågan till lagets instagram.

Din styrka som tränare?
- Jag är duktig på att lyssna och ge feedback, försöker vara rättvis och få alla att känna sig viktiga.

Din fotbollsfilosofi i korthet?
- Vill spela med högt tempo i anfallsspelet och stor noggrannhet i vårt försvarsspel.

"Angen" bekräftar att hon fortsätter som spelande ass. tränare:
- Jodå, jag kommer funka i samma funktion i år igen. Förhoppningsvis fortsätter även Fredrik Söderberg också, säger Angelica Lindholm Forsell på Lokalfotbollens fråga om en fortsättning.

Manegen således krattad inför 2024 och det ska bli intressant om något lag kan rå på de rödblårandiga i den mellersta Norrlandstvåan.

Omgång 1 (2-4 maj): Fyra av de tio lagen kommer från Medelpad

Den 2 maj är det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5) ...

Läs mer

Träningsmatch: Selånger gjorde tre mål och höll nollan mot Timrå

Selånger visade sig starkast när man under den sena torsdagskvällen mötte division 2-kollegan IFK Timrå. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter två sena...

Läs mer

Träningsmatch: Emmie Björklund tvåmålsskytt när Selånger gjorde en fem-etta på Ope

Efter 1-1 i halvtid gjorde Selånger ett ryck efter pausvilan och slog tillbaka seriekonkurrenten Ope med klara 5-1 i träningsmatchen på Westhagen seda...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer