Yaroslav Voloshyn fick vända på flygplatsen – klubben hade inte ordnat några handlingar...

26 apr 2021 Div. 5 Medelpad

För några dagar sedan berättade vi om att förre Östavallsstjärnan Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till Medelpad. I söndags landade han på Skavsta flygplats men då klubben inte hade fixat vare sig uppehålls- eller arbetstillstånd blev "Slava" inte insläppt utan fick resa tillbaka hem.

– Vi har aldrig lovat honom någonting sådant, säger FIK:s ordförande Alex Johansson.

För några dagar sedan skrev Lokalfotbollen om att Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till fotbollsplanerna i Medelpad och att den nya klubben skulle bli Fränsta IK. Något som klubbens ordförande Alex Johansson förnekade bestämt.

Igår söndag landade "Slava" på svensk mark, Skavsta Flygplats utanför Nyköping. Men då det saknades erforderliga handlingar som uppehållstillstånd och arbetsdito, tvingades han vända om hem. Enligt egen utsago har han själv lagt ut för resan men skulle få den ersatt av Fränsta IK när han kom fram.

– Helt felaktigt! Vi har aldrig lovat honom någonting sådant, inte heller jobb eller att komma och spela med oss. Möjligen då att försöka hitta ett jobb för honom. Jag har bara haft sms-kontakt med Yaroslav Voloshyn om att han vill spela fotboll i Sverige igen. Det är allt jag vet, säger Alex Johansson.

Först var det meningen att han skulle till Torpshammars IF men då man gick bet om att fixa jobb till honom gav man upp projektet då det annars skulle bli alldeles för kostsamt för klubben.
Då klev Svegs IK in i bilden och kunde ordna ett arbete som vaktmästare på en idrottsplats åt Yaroslav och kunde erbjuda honom en inkomst.
– Men det blev aldrig någonting då Fränsta bjöd över vårt bud, säger en person med god insyn i klubbens verksamhet.

Oavsett vem eller vilka som talar sanning eller fablar har en människa hamnat i kläm. Just nu går Yaroslav Voloshyn arbetslös hemma i Ukraina och det är ingen lek om man jämför hur det är i Sverige. Och att han dessutom riskerar att själv för stå för både resan hit och hem kommer att bli ekonomiskt kännbart.
Kanske är inte sista ordet sagts i den här härvan då det ändå kanske finns en klubb som behöver en målfarlig skytt med en fin frisparksfot?

Helgens träningsmatcher (26-28 april) för våra lag i Medelpadsfemman

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelar i helgen, Här nedan ser ni hur det går/har gått.

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer