Yaroslav Voloshyn fick vända på flygplatsen – klubben hade inte ordnat några handlingar...

26 apr 2021 Div. 5 Medelpad

För några dagar sedan berättade vi om att förre Östavallsstjärnan Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till Medelpad. I söndags landade han på Skavsta flygplats men då klubben inte hade fixat vare sig uppehålls- eller arbetstillstånd blev "Slava" inte insläppt utan fick resa tillbaka hem.

– Vi har aldrig lovat honom någonting sådant, säger FIK:s ordförande Alex Johansson.

För några dagar sedan skrev Lokalfotbollen om att Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till fotbollsplanerna i Medelpad och att den nya klubben skulle bli Fränsta IK. Något som klubbens ordförande Alex Johansson förnekade bestämt.

Igår söndag landade "Slava" på svensk mark, Skavsta Flygplats utanför Nyköping. Men då det saknades erforderliga handlingar som uppehållstillstånd och arbetsdito, tvingades han vända om hem. Enligt egen utsago har han själv lagt ut för resan men skulle få den ersatt av Fränsta IK när han kom fram.

– Helt felaktigt! Vi har aldrig lovat honom någonting sådant, inte heller jobb eller att komma och spela med oss. Möjligen då att försöka hitta ett jobb för honom. Jag har bara haft sms-kontakt med Yaroslav Voloshyn om att han vill spela fotboll i Sverige igen. Det är allt jag vet, säger Alex Johansson.

Först var det meningen att han skulle till Torpshammars IF men då man gick bet om att fixa jobb till honom gav man upp projektet då det annars skulle bli alldeles för kostsamt för klubben.
Då klev Svegs IK in i bilden och kunde ordna ett arbete som vaktmästare på en idrottsplats åt Yaroslav och kunde erbjuda honom en inkomst.
– Men det blev aldrig någonting då Fränsta bjöd över vårt bud, säger en person med god insyn i klubbens verksamhet.

Oavsett vem eller vilka som talar sanning eller fablar har en människa hamnat i kläm. Just nu går Yaroslav Voloshyn arbetslös hemma i Ukraina och det är ingen lek om man jämför hur det är i Sverige. Och att han dessutom riskerar att själv för stå för både resan hit och hem kommer att bli ekonomiskt kännbart.
Kanske är inte sista ordet sagts i den här härvan då det ändå kanske finns en klubb som behöver en målfarlig skytt med en fin frisparksfot?

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer