Bogdan Smishko avgjorde i slutminuten för Fränsta: "Bland det värre jag varit med om"

20 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Det blev en svängig match på Ånäsvallen där ledningen växlade under de 90 minuterna och med ett avgörande i absoluta slutskedet.

Efter ett fint anfall som avslutades med en boll bakom Fränstaförsvaret blev Philip Forsberg nerdragen och Anton Hallengren satte den efterföljande straffen utan pardon.

Lånet från Ånge, Bogdan Smishko, hittade därefter rätt på en av Fränstas få farligheter före pausvilan.

– Vi rullar på rätt bra i första och har några lägen som vi bör göra mål på, men ju längre halvleken lider desto mer slarviga blir vi och alldeles för stillastående. Dem får ett slumpmål sedan en av våra mittbackar halkar i eget straffområde. 1-1 kändes inte alls rättvist när vi gick till paus, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Kovland får en smakstart direkt i den andra halvleken och återtog ledningen.

– Vi snackar ihop oss i pausen om att börja få mer tempo och ännu mer rörelse. Direkt på avspark gör vi årets anfall. Vi bygger upp hela anfallet från backlinjen via centralt ut på kanten och sen in till Håkan Åström som knoppar in 2-1 efter bara 30 sekunder, berättar Joel Falk.

Salman Alizaden, Ångelån även han, såg sedan till att Kovlands glädje blev kortvarig.

– Direkt efter avspark får dem en hörna och trots att vi gått igenom fasta ännu noggrannare får deras enda huvudspelare nicka in den, suckar Joel Falk.

Kovland har sedan flera fina möjligheter till ett nytt ledningsmål.

– Vi bara väntar på att vi ska göra 3-2. Det är bollar på mållinjen och bra räddningar av deras målvakt, samtidigt som vi är lite uddlösa sista tredjedelen, säger Joel Falk.

Men då går det som det brukar när man bränner sina chanser.

– I sista minuten tappar vi bollen i uppspelsfas efter hörna och dem får hitta ett inlägg till Bogdan Smishko som knoppar in den. I sista sekunden har vi en nick som målvakten räddar längs stolproten, säger Joel Falk och fortsätter:

– Att vi förlorar den här matchen med 2-3 är bland det värre jag varit med om, ibland är fotboll orättvist. Till och med Fränstaledarna kom efter matchen och sa att det var rena rånet. Och ja, det känns fruktansvärt surt då det här är en match vi ska vinna med två-tre bollar, samtidigt som vi inte riktigt är tillräckligt bra sista tredjedelen. Och vi släpper återigen in mål i sista minuten. Men vi kommer igen!

I Kovland var Arvid Häggkvist duktig på högerbacken och Anton
Hallengren och Håkan Åström styrde centralt.

Ångelånen Bogdan Smishko och Bogdan Smishko gjorde rätt för sitt dagsverke och mellan stolparna var Kent "Kekke" Larsson säkerheten själv i vanlig ordning.

KOVLANDS IF - FRÄNSTA IK 2-3
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer