Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykdernbyt på Skyttis över Lucksta med uddamålet av fem i en riktig kvällsdrabbning med avspark 19:00.

Uddamålsförlust för Lucksta mot Gottne efter bisarrt självmål

Ett sent mål av Bassim Nassir räckte inte för Lucksta utan det blev en uddamålsförlust med 2-3 på Skyttis i klykderbyt mot Gottne efter bland annat en bisarr nick i eget mål av en bortaförsvarare.
- Vi tryckte på för en kvittering och skulle nog haft en straff efter en upphakning då deras försvarare, tog benet före bollen men domaren valde att blåsa hörna istället, säger Luckstas tränare Paul Thompson besviket.
Niklas Palm gav annars Gottne en tidig ledning då en lång målvaktsutspark gick mellan backarna till Palm som lyfte bollen över en utrusande keeper.
Amir Payande replikerade i minut 17 då han nickade in 1-1 på en hörna men Gotttne återtog ledningen sju minuter senare. På ett högerinlägg skulle en Luckstaförsvarare nicka tillbaka bollen till egen målvakt men fick för bra träff och lobbade snyggt över honom. Förståeligt att han sedan gömde huvudet i händerna efter den olyckliga fadäsen.
Strax innan timman spelad vräkte sig Liam Collings skoningslöst på Danny Harmons inlägg och 3-1 lyste upp resultattavlan.
Lucksta gav inte tappt och i den 90:e minuten reducerade Abbe Turay och en forcering på stopptid gav bland annat den ovanstående straffsituationen. Men närmare än så kom aldrig Lucksta och hela potten blev kvar i Nolaskogs.
- Vi hade lite problem med deras fysiska spel och långa bollar men tycker nog att vi skulle fått med oss någonting från den här matchen i form av poäng men vi måste lära oss det fysiska spelet bättre och inte släppa in enkla mål. Lyckas vi med det är jag inte orolig, säger Paul Thompson.
Simon Jönsson, nyförvärvet från Hassel, var än en gång en rese i försvaret tack vare sin snabbhet och följsamhet. Halvskadade Samuel Keflit hoppade in i andra och visade att han är på gång. Även Ibrahim Sankoh-Yillah hoppade in och visade fina takter.

Läs även:
⚽️ Första vinsten bokförd i Gottne

Gottne IF emblemLucksta IF emblem 
Gottne IF - Lucksta IF 3-2
13 april 2024 - 19:00 - Skyttis IP
1-0 Niklas Palm (8)
1-1 Amir Hossein Payande (17)
2-1 självmål (24) 
3-1 Liam Collings (57)
3-2 Bassim Nassir (90)
Domare: Andreas Forsberg
Publik: ej räknad
 

Inför Gottne-Lucksta: Tufft kvällsderby på Skyttis

Med sen avspark, 19:00, vankas det "klykderby" på Skyttis mellan Gottne och Lucksta där bägge lagen jagar sina första trepoängare. LIF var nära senast hemma mot Boden men "en boll som inte var inne" på stopptid såg till att Norrbottningarna fick med sig en pinne hem och Lucksta får sukta ett tag till efter sin första historiska seger på division 2-nivå. Kommer den ikväll istället? Personligen håller jag dessvärre de mer rutinerade nolaskogsarna som knapp men klar favorit i afton.

 

Övriga matcher i omgång 2

12 april 2024 - 19:00 - Bodens Energi Arena
 
Älgarna-Härnösand IF emblemKiruna FF emblem 
Älgarna-Härnösand IF - Kiruna FF 1-3
13 april 2024 - 12:00 - Högslättens IP
 
IFK Luleå emblemYtterhogdals IK emblem 
IFK Luleå - Ytterhogdals IK 2-1
13 april 2024 - 14:00 - Nyabvallen
Täfteå IK emblemSkellefteå FF emblem 
Täfteå IK - Skellefteå FF 1-3
13 april 2024 - 14:00 - Täfteborg
 
Team TG FF emblemIFK Östersund emblem 
Team TG FF - IFK Östersund 2-1
13 april 2024 - 16:00 - Umeå Energi Arena SOL
 
Umeå FC Akademi emblemFrösö IF emblem 
Umeå FC Akademi - Frösö IF 1-0
13 april 2024 - 16:00 - Tegstunet

Omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer