Div. 4 Uppflyttning, omg. 4 (26-30 september 2020)

30 sep 2020 Div. 4 Medelpad

Sund säkrade seriesegern efter "tennissegern" över Selånger och då hjälpte det inte att Lucksta vann sin match i Lützendimman över Alnö med klara siffror. Sidsjö-Böle vann över Kuben i "sämsta division 4-matchen någonsin"

Lucksta vann över Alnö i Lützendimman" på Balders konstgräs

Efter två mål av Oliver Widahl och ett vardera av Samuel Keflit och Anton Jonsson besegrade Lucksta Alnö i rena Lützendimman uppe på Balders konstgräs.

– Det var svårspelat i dimman och det gick inte ens att se sin högerback. Tur att inte matchen gällde så mycket då det blev rejält chansartat. Alnö var inte helt ofarliga men jag tycker att vi stundtals hade bra press på dem och var det bättre laget och vinner rättvist, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Lucksta IF emblemAlnö IF  emblem

Lucksta IF - Alnö IF 4-0
2020-09-30 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Oliver Widah (25, straff), 2-0 Samuel Keflit (26), 3-0 Oliver Widah (56), 4-0 Anton Jonsson (80).
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 25
Matchfakta

 

Sidsjö-Böle vann över Kuben i "sämsta matchen någonsin i div. 4-fotbollens historia"

Sidsjö-Böle besegrade Kuben med uddamålet av fem på NP3 Arena i afton.
Kubentränaren Mattias Johansson skrädde inte med orden.

– Bedrövligt! Den första halvleken presterade vi den sämsta fotbollen jag varit med om som tränare. Sammantaget: Det här måste vara den sämsta matchen någonsin som spelats i division 4-fotbollens historia! Det var helt enkelt noll kvalitet! Vi borde ändå inte ha förlorat den här matchen sett till chanserna men samtidigt var vi inte värda att vinna efter en så usel prestation, säger Mattias Johansson, som samtidigt avslöjade att han och kollegan Tobbe Fanberg slutar som Kubentränare efter helgens match.

–Vi spelade en fin fotboll första kvarten men sedan blev det mest massor av misstag. I den andra halvleken parkerade vi bussen framför mål då vi hade många spelare som var tillbaka efter förkylning med mera så orken var på upphällningen. Vi hade turen att de slarvade i avsluten och att vi hade en bra målvakt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

I Sidsjö-Böle var förre Kubaren Ville Bondén bäst i laget och visade upp pigga löpvilliga ben och låg bakom de två första målen. En eloge till resten av laget som gnuggade på hörntänderna när ork och flås var slut sista halvtimman.
De unga killarna från P19 och P17 som hoppade in försökte i alla fall. I övrigt slätstruket.

Sidsjö-Böle IF emblemKubikenborgs IF emblem

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 3-2
2020-09-29 - 20:00 - NP3 Arena
1-0 Ville Bondén (4), 1-1 Yahje Shino (29), 2-1 Victor Bergman Rönnqvist (43, straff), 3-1 Felix Häggström (77), 3-2 självmål (78).
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Sund klara för spel i trean igen trots att en omgång återstår – Selånger kunde inte rubba Malandsgänget

Selånger förmådde inte lägga krokben för serieledarna.
På Nya HK-vallen, dit matchen flyttats på grund av regnet, var Sund överlägsna och kunde vinna med odiskutabla 6-0.
Ali Mahmoud bröt dödläget redan i den nionde minuten och i mitten av halvleken ökade Salah Gharib på.
När Ahmed Tempo hittade krysset efter en magnifik upprullning av Sund kom 3-0 och innan paus även fyran, Salah Gharib igen.
Två minuter in i den andra halvleken fullbordade Gharib sitt hattrick med en nick i "kryllan" och med dryga kvarten kvar fastställde Haris Hadzic segermarginalen till 6-0.
Nu väntar åter spel i division 3 för Malandsklubben trots att en omgång återstår. Sedan hoppas vi givetvis på att sejouren i trean blir längre än ettårig den här gången för "jojo-laget".

– Vi gick ut och gjorde jobbet och efter 3-0 kändes det som att det bara rullade på även om vi hade en liten dipp i spelet efter just vårt tredje mål, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

– Sund vinner helt rättvist mot oss idag, vi kommer inte upp i nivå. Vår målvakt Johannes Wårlin är bäst i laget trots 6-0 i baken det säger kanske det mesta om övriga, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

Salah Gharibs hattrick ska givetvis honoreras men hela matchtruppen, utom reservkeepern Patrik Jonsson, fick speltid och gjorde bra ifrån sig.
Selångers främste var målvakten Johannes Wårlin som räddade sitt lag från en katastrofförlust.

Sund IF emblemSelånger FK emblem

Sund IF - Selånger FK 6-0
2020-09-26 - 16:00 - Nya HK-vallen
1-0 Ali Mahmoud (9), 2-0 Salah Gharib (21), 3-0 Ahmed Tempo (41). 4-0 Salah Gharib (44), 5-0 Salah Gharib (47), 6-0 Haris Hadzic (74).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 17
Matchfakta

Omgång 1 (3-4 maj): Ikväll startar Medelpadsallsvenskan

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en spelas under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det bl...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Sundsvall

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall erbjöd under vårvintern FC Kraftfulls spelare att komma över till Kamraterna då man hade en tunn trupp efter några spelartapp. Men det h...

Läs mer

Inför seriestarten: FC Kraftfull

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ett tag under vårvintern diskuterades det om att Kraftfulls spelare skulle ta steget över till IFK Sundsvall som hade en tunn trupp då flera spelare l...

Läs mer

Inför seriestarten: Essviks AIF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol taxade Essvik in på runner-up-platsen, men avstod sedan kvalspelet till division 3.I år siktar man åter mot en topplats med Fredrik "Snuvan" Mar...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer