Div. 5 2022 - Omgång 18

31 dec 2020 Div. 5 Medelpad

Test

Kraftfull vann toppmötet med Matfors 2 tack vare Abubacarr Fattys dubbel - nu avgörs det vid "skrivbordet" om de även vinner serien

Märkligt att en serie inte är avgjord när sista omgången har spelats.
Men så är fallet sedan FC Kraftfull besegrat Matfors 2 med två mål mot noll.
Abubacarr Fatty satte 1-0 i den 17:e minuten efter att ha tryckt dit ett snett inåt bakåt-pass.
Med kvarten kvar boxade bortamålvakten bort en hörna bara för att se "Buba" nicka in 2-0 och fastställa segern.
Om det nu räcker till en första- eller andraplats i serien återstår nu att se då Kraftfulls match mot Stockvik blivit uppskjuten ett antal gånger och enligt reglerna inte får spelas efter den sista omgången. Nu blir det Medelpads Fotbollförbund som får ta beslutet om vilka som "vinner" den matchen. Beslut på tisdag när Tävlingskommittén träffas.
– Det får bli som det blir, inget vi kan påverka just nu. Naturligtvis vill vi vinna serien men samtidigt är vi redan klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.
Tobbe fortsätter:
– När det gäller dagens match så spelade vi riktigt bra i den första halvleken och skapade flera farliga chanser men som vi "bara" gör ett mål på fast å andra sidan blev vi rånade på en straff. I andra blev vi trötta då Matfors unga killar aldrig slutade att löpa men vi lyckades ändå hålla dem stången och göra ett andra mål och säkra segern
– Vi visste på förhand att vi skulle möta ett bra lag med starkt försvarsspel. Det var länge sedan vi spelade på konstgräs så det tog ett tag att vänja sig men efter det gör vi en bra match och har flera lägen att kvittera innan de gör sitt 2-0-mål, säger Matforstränarem Magnus Danielsson.
Oortodoxist spelande med greppsäkre målvaktan Timor Karmy, företagsamme Jafar Yakubi och mittbackarna Natnael "Nato" Teklab och Temesgen Habte Eyes var en kvartett utöver det vanliga i Kraftfull.
I Matfors höll unge högerbacken Einar Ljunggren emot starkt på kanten medan Rasmus Wiklander svarade för en kämpainsats på mitten.

Matfors IF 2 emblemMatfors IF 2 emblem

FC Kraftfull - Matfors IF 2 2-0
25 september - 17:00 - HK-vallen
1-0 Abubacarr Fatty (17), 2-0 Abubacarr Fatty (70) 
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 87
Matchfakta

 

Absar Nurul gjorde hattrick och vann skytteligan när Sund 2 rann ifrån Sundsvalls FF till en 6-1-seger

Sund 2 vann med samma siffror som A-laget föll med igår uppe i Storfors när man mötte Sundsvalls FF på Flodbergs IP.
Gästerna kom till start med blott sju utespelare och hamnade i ett snabbt underläge sedan Absar Nurul utnyttjat ett friläge.

Allix Jonsson ökade sedan på i minut 12 men därefter brände skytteligaledaren Absar Nurul ett antal frilägen i sin iver att säkra titeln som seriens bäste målgörare.
Sundsvalls FF fick efterhand lite fler gubbar men det hindrade inte snabbe Tobias Gullqvist att dra dit trean efter en hörna direkt i andra halvlek.

Fitim Ugzmailji visade strax därpå att hans vänsterfot fortfarande är ett hot inom Medelpadsfotbollen då han dundrade in reduceringsbollen från distans.
SFF försökte krympa ledningen ytterligare men med 20 minuter kvar satte istället Emil Faltin 4-1 och därefter fick Absar Nurul ordning på siktet och avslutade säsongen med två mål och säkrade därmed skytteligasegern.

– Vi var snabba, de var långsamma. Därav resultatet. Kul att Absar fick vinna skytteligan men idag borde han ha gjort dubbla hattrick sett till de chanser han hade, säger Sundtränaren Armando Buzi, som själv spelade halva matchen.

– Vi startade med sju utespelare men gjorde matchen jämnare när vi blev ett par fler och hade chanser till fler mål efter vår reducering. Tyvärr blev vi trötta på slutet och det slank in ett par onödiga för mycket. Sund var bra och hade många killar med mycket spring i benen, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Sund 2 hade "Matchens Lirare" i mittfältaren Sajad Wafi. Överbetyg även till Tobias Gullqvist och Absar Nurul. Absar gör ändå ett hattrick och vinner skytteligan.
Jonas Svensson bra i Sundsvalls FF och en eloge till de som ändå ställde upp så att matchen kunde genomföras.

Tack vare den avslutande segern passerade Sund 2 Matfors 2 och lade beslag på tredjeplatsen.
Sundsvalls FF hamnade till slut nia och näst sist efter en säsong som inleddes bra men laget sjönk allt längre ner i tabellen ju längre säsongen gick.

Sund IF 2 emblemSundsvalls FF emblem

Sund IF 2 - Sundsvalls FF 6-1
25 september - 15:00 - Flodbergs IP
1-0 Absar Nurul (2), 2-0 Allix Jonsson (12). 3-0 Tobias Gullqvist (46), 3-1 Fitim Ugzmailji (51), 4-1 Emil Faltin (70), 5-1 Absar Nurul (76), 6-1 Absar Nurul (81).
Domare: Krister Sandin (jättebra!)
Publik: 28
Matchfakta

 

Två mål av Putte Nilsson är Nedansjö tog en komfortabel seger i Viskan

Wiskan har haft en hysterisk formtopp och vunnit över två av topplagen Kuben 2 och Matfors 2 i de två senaste omgångarna.
Idag väntade mer moderat motstånd i form av serieåttan Nedansjö på hemmaplan.
Men NIK tog ledningen redan i den tredje minuten och återigen efter en lång målvaktsutspark. Markus Holdos boll nådde ända upp till Oskar Brusell som vann fajten med Wiskanförsvaret och satte 0-1.

Gästerna fortsatte ha initiativet i matchen men Stefan Eriksson i hemmamålet höll sitt lag länge kvar i matchen men efter timman spelad tvingades han kröka rygg en andra gång sedan ett långt inlägg nått Patrik "Putte" Nilsson vid den bortre stolpen och han inte gjort något misstag.
"Putte" lobbnickade därefter in trean ur snäv vinkel och innan slutsignalen var det Viktor Sundströms tur att använda huvudet på ett högerinlägg.

– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Vi kom inte alls upp i samma standard som i de två senaste matcherna och fick aldrig till de längre bollarna upp till anfallarna. Vi saknade en del viktiga pjäser på grund av jobb och några som var bortresta. Vi gav det i alla fall en chans och gick ner på en trebackslinje efter 0-2 men då blev det stora ytor därbak som de utnyttjade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Hela laget ska ha beröm i Nedansjö där alla gjorde jobbet,
Stefan Eriksson i Wiskanmålet är redan nämnd och bra var även Gustav Sahlin som hoppade in på vänsterkanten och slet på bra.

Nedansjö slutade på en åttonde plats (besvikelse?) medan Wiskan landade jumbo och åker ner i sexan trots att man höjde sig på slutet.

Viskans IF emblemNedansjö IK emblem

Wiskans IF - Nedansjö IK 0-4
25 september - 15:00 - Viskans IP
0-1 Oskar Brusell (3), 0-2 Patrik Nilsson (60), 0-3 Patrik Nilsson (71), 0-4 Viktor Sundström (83).
Domare: Danyar Tari
Publik: 55
Matchfakta

 

Stockvik tog poäng av Kuben 2 – nu avgörs serien på "skrivbordet"

Kubens "Tigerungar" föll i vårens premiäromgång mot Stockvik med 1-3 på hemmaplan.
Nu möttes lagen igen, den här gången på Kustängen, och Kuben 2 var mer eller mindre piskade att ta revansch för att kamma hem Medelpadsfemman för tredje året på raken. Lite beroende på om tvåan Kraftfull skulle vinna sin match över Matfors 2, som började EFTER att denna match slutspelats, trots att alla matcher i den sista omgången enligt reglerna ska ha samma avsparkstid...

Ett revanschsuget Kuben 2 dominerade också den första halvleken men Stockviks säckförsvar stoppade det mesta och längst bak var målvakten Linus Åhl på bästa bollmotarhumör.
Men i öppningen av den andra halvleken lyckades Dawit Solomon Tsegay bryta dödläget och Kuben var i väntad ledning.

Stockvik var emellertid inte helt ofarliga när man fick chansen till omställningslägen och strax efter målet fick man till ett sådant som avslutades med att André Svensson väggade sig igenom med hjälp av Albin Gustafsson och avslutade kliniskt.
Kuben fortsatte att rulla runt men med sex minuter kvar ställde Stockvik åter om och en fri Amandus Löfgren rundade bortamålvakten innan han rullade in 2-1.

I minut 89 lyckades Kuben 2 få utdelning på sitt övertag och Hannes Gidlund kunde fixa en pinne via 2-2. Frågan är om den poängen nu räcker till serieseger då det visade sig att Kraftfull vann sin match över Matfors 2.
Serien kommer nu att avgöras på Medelpads Fotbollförbunds kansli på tisdag.

Ges segern till Kraftfull tar de hem årets Medelpadsfemma. Övriga utslag ger Kuben 2 seriesegern.

– Kommer de att ge Kraftfull segern mot oss är det horribelt då vi anser att vi inte är skyldiga till de uppskjutna matcherna mot dem, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Benny fortsätter:

– Sett till dagens match var det som väntat de som förde spelet och hade mest boll men vi försvarade oss bra och satsade på kontringar. Vi hade även ett jätteläge att göra 3-1 innan deras kvitteringsmål på slutet men som helhet är jag ändå nöjd med ett kryss efter en gedigen kämpainsats.

– Vi hade ett rejält bollinnehav och betydligt fler målchanser än dem men bjöd dem mer eller mindre på två mål och då blir det tufft på en långhårig gräsplan. Är emellertid nöjd med karaktären på killarna då vi lyckas, än en gång, få till ett sent mål, säger Kubentränaren Stefan "Lagga" Lagergren.

Målvakten Linus Åhl och laginsatsen ska plussas för i Stockvik.
I Kuben var inhopparen inför den andra halvleken, Oscar Eriksson, klart bäst och svarade för en kanoninsats.

Dåligt skött att vi inte vet vilka som kommer att vinna Medelpadsfemman när den sista matchen spelats!
FC Kraftfull kommer att sluta etta eller tvåa, oavsett lär man ta steget upp i Medelpadsallsvenskan, medan Stockvik kommer sjua, eller sexa?, i sin första säsong i femman efter omstarten. Vackert så.

Stockviks FF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Stockviks FF - Kubikenborgs IF 2 2-2 (0-1)
25 september - 15:00 - Kustängen
0-1 Dawit Solomon Tsegay (48), 1-1 André Svensson (51), 2-1 Amandus Löfgren (84), 2-2 Hannes Gidlund (89)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

 

Publikrusning när Hasselbacken 2.0. återinvigdes: "Kul att vinna en tajt fajt"

Det bjöds på fotbollsfest när Hasselbacken skulle återinvigas i samband med att hemmalaget tog emot Söråker i avslutningsmatchen i femman.
Och det kom också över 220 åskådare.

– Jättekul att det kom så mycket folk. Som förmatch bjöds det på Parafotboll mellan Solens IF och GIF Sundsvall och i pausen visade vi upp "Gåfotboll". Extra kul att vi fick vinna en jämn och tajt fajt, säger Hassels starke man Seth Larsson.

Jo, det blev nämnligen ännu en Hasselseger i höst. Annars var det Söråker som startade upp bäst första 20-25 innan hemmalaget tog över scuccesivt och i slutet av halvleken stötte "supersub" Martin Gabrielsson Ling in ett inlägg 0från höger fram till 1-0.

Söråker öppnade bäst även i den andra halvleken men istället för en utjämnning ökade Gabrielsson LInd på med att ännu en gång hålla sig framme och näta från nära håll.

Med lite drygt tio minuter kvar lyckades så gästerna få hål på Hassels duktiga sista utpost, lånet från Lucksta, Lewis "Hunter" Meitz men närmare än Victor Dagfält reducering kom man inte utan i slutminuterna fick Semir Abdelaziz på en halvträff i öppet läge framför mål och bollen rullade in till vänster om bortamålvakten.

– Som sagt en jämn kamp med mycket fajt där vi lyckades få in en tredje boll när det stod och vägde efter deras 2-1. Värt att nämna från segern är även att Kenneth Jansson hoppade in och har nu spelat 40 raka säsonger i Hassel. Och han var ytterst nära att nicka in 4-1-målet långt in på stopptid, säger Seth Larsson, som mer än väl unnat den trogna gamle kämpen det målet.

Tvåmålsskytten Martin Gabrielsson Ling, målvakten "Hunter" Meitz och mittbackarna Sinon Jönsson och Adam Gacsalyi var de bästa i ett bra Hassel.

Hassel slutar nu femma i serien, näst bästa representationslag, medan Söråker hamnar platsen bakom. Båda lagen lär emellertid bli erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan nästa år som det ser ut i dagsläget. Om de sedan kommer att tackar ja återstår att se.

(tvvärr ingen återkoppling från Söråker denna gång)

Hassels IF emblemSöråkers FF emblem

Hassels IF - Söråkers FF 3-1
25 september - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Martin Gabrielsson Ling (40), 2-0 Martin Gabrielsson Ling (56), 2-1 Victor Dagfält (79), 3-1 Semir Abdelaziz (84).
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 221
Matchfakta

Omgång 2 B: Dubbla hattrickskyttar när Timrå storvann och segrar även för Alnö U och Söråker

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

IFK Timrå 2 tog en brakseger över Indal med 9-2 där både Andreas Jäder och Viggo Rolandsen snickrade till ett hattrick. Alnö 2 vann en jämn match mot ...

Läs mer

Omgång 2 A (19-30 juni): Södermalm, Stöde och Sidsjö-Böle vann målrika matcher - Andrew Söderberg målgladast med fyra fullträffar

19 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Timrås och Sundsvalls Hockeys gamle hockeyback bjöd på en hel del fotbollsgodis när Södermalm besegrade Hassel i en målrik match. Stödes Andrew Söderb...

Läs mer

Omgång 1 B: Tre pinnar till Timrå 2, Alnö 2, Söråker och Ånge när B-slutspelet inleddes

17 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickade Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan ell...

Läs mer

Omgång 1 A: Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle, 4-1-vinst för SFF medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu har Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan, kört...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer