Efterlängtad revansch för Svartvik över Timrå: "Genomförde matchen på bästa sätt"

20 aug 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå vann vårens möte uppe på Hemmanet över Svartvik,
Men i dagens returmöte gav ett taggat "Blackbay" inte sina motståndare en sportkeps och vann med klara 5-1 på Timrås konstgräs.
– Som vi längtat efter den här matchen och vi genomförde den på bästa sätt, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

När lagen möttes före sommaruppehållet uppe på Hemmanet saknade hemmalaget flera tongivande spelare, bland annat Christoffer Nerkman, och föll med 0-2.
Idag var det Timrå som hade en hel del manfall och det var något som visade sig då ett taggat och revanschsuget "Blackbay" kom ut som hungriga vargar.

Det tog bara fem minuter för Daniel Hansson att göra 0-1 sedan han vunnit boll av en hemmaförsvarare och placerat ett hårt lågt skott nere vid den ena stolproten.
Tvåan hängde i luften fram till den 35:e minuten då Christoffer Nerkman fick en tå på bollen i "gröten" som uppstod efter en hörna.

0-2 var i underkant inför den andra halvleken där hemmalaget reducerade tidigt sedan ett inspel från kanten styrts i mål av en bortaförsvarare.

Men strax därpå drog Mohamad Altayeb Mori på sig sitt andra gula kort och Timrå tvingades avsluta matchen med en man kort.
Något som Svartvik utnyttjade. Först fick Christoffer Nerkman en passning och rundade målvakten innan han dunkade in 1-3 i det tomma målet och därefter svarade Daniel Hansson för en kopia på sitt första mål.

I slutminuterna blev inhopparen Harald Carlsvärd serverad öppet mål av Christoffer Nerkman och kunde fastställa Svartviks seger till 5-1.

– Som vi längtat efter den här matchen och vi genomförde den på bästa sätt, jag är stolt över grabbarna! Vi är formstarka och vår målsättning i höst är att hinna ikapp och förbi Timrå i tabellen, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

– Med fem ordinarie spelare borta förmådde vi aldrig hota ett taggat Svartvik även om vi stundtals jämnade ut spelet. Som lök på laxen bröt vår 16-åring Leo Berg fotleden och blir borta resten av säsongen, säger Tomas Hugosson i Timrås ledarstab.

Det centrala mittfältet med trion Emil Gabrielsson, Love Hagstedt och Emil Ringström var bäst i Svartvik tillsammans med anfallaren och tvåmålsskytten Daniel Hansson. Ett omnämnande även till unge högermittfältaren Alvin Eriksson som gjorde sin första match från start och övertygade.

Mittbacken Adrian Yman, för dagen spelande coach, var Timrås främste för dagen.

.

IFK Timrå Herr emblemSvartviks IF  emblem

IFK Timrå - Svartviks IF 1-5 (0-2)
20 augusti 2022 - 16:00 - Timrå IP, konstgräs
0-1 Daniel Hansson (5)
0-2 Christoffer Nerkman (35)
1-2 självmål (52)
1-3 Christoffer Nerkman (62)
1-4 Daniel Hansson (68)
1-5 Harald Carlsvärd (86)
Utvisning Timrå: Mohamad Altayeb Mori (58)
Domare: Danyar Tari
Publik: 40
Matchfakta

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer