Emil Lindbloms kämpamål gav Sundsvalls FF en sen seger

20 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF hade mest boll under den första halvleken på Nedansjö IP men det var hemmalaget som vaskade fram de farligaste chanserna.

Med bara två minuter kvar på halvleken kunde istället gästerna spräcka nollan genom Emil Lindblom (Emil Viklund Stiernman felaktigt enligt domarrapporten)..

– En riktig domartavla när de springer rätt in i vår målvakt Simon Gröning så han tappar bollen och de kan slå den i mål, dundrar Nedansjös assisterande tränare Christer Söder.

Nedansjö jämnade ut spelet i den andra halvleken men en kvart in utökade Sundsvalls FF:s nyförvärv från IFK Timrå, Tayser Shiqwara, ledningen och hemmalagets uppförsbacke blev brantare än vägen upp till Vårbacken.

Andreas Sundqvist gav sedan lite hemmahopp när han ur nästan ingen vinkel alls trädde in 1-2 rakt upp i krysset efter en magnifik passning från Mikael Fredriksson.

I anfallet därpå kvitterade "Matchens Lirare" Oskar Bryzell 2-2 med en klassisk "strumprullare" efter pass från Marcus Jonsson.

Men precis som i flera andra matcher denna afton blev det ett sent avgörande då gästerna satte segermålet med bara fem minuter kvar. Matchhjälte för SFF blev Emil Lindblom (inte heller denna gång var det Emil Viklund Stiernman) efter en tilltrasslad situation framför NIK-målet. Hans andra för kvällen för Emil som avslutade matchen med att dra på sig ett rött kort och är därmed avstängd i nästa match.

– Efter det orkade vi inte mobilisera för ännu en utjämning. SFF var lite bättre än oss med bollen idag, synd bara att ett så bra lag ska hålla på med en massa efterslängar, menar Christer Söder.

– Vi gjorde en bra första halvlek, rullade boll bra och skapade flera målchanser. Tyvärr slarvar vi fortfarande med passningsspelet emellanåt. Vi hade flera chanser att döda matchen med ett 3-0-mål men Nedansjö gav aldrig upp och lyckades ta igen vårt försprång. Men jag är nöjd att vi får till en forcering på slutet och kan "kötta in" ett vinstmål efter en tilltrasslag situation, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.

I Nedansjö är Oskar Bruzell redan nämnd, duktiga var även mittbacken Jonatan Söder och Jakob Hiltunen på det centrala mittfältet.

Emil Lindblom bäst hos Sundsvalls FF även om betyget dras ner en hel del på grund av utvisningen i slutminuten.

NEDANSJÖ IK - SUNDSVALLS FF 2-3
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer