Fyra nya mål av Nerkman då seriesegrarna Svartvik avslutade med ännu en vinst

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Seriesegern var i praktiken redan klar när Svartvik tog sig an jumbon Ånge "hemma" på Westhagen.
Och det blev en väntad seger sedan skyttekungen Christoffer Nerkman inlett med fyra raka fullträffar och till slut kunde segern skrivas till 7-0.
– Fick en utskällning av deras tränare för att vi använde Nerkman i den här matchen, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Det gällde för Svartvik att inte förlora med 0-30 mot seriens jumbo Ånge 2 i avslutningsmatchen för att vinna serien. Speciellt som Ånges A-lag även matchade i fyran idag så några eventuella förstärkningar att få därifrån fanns inte.

Och det blev också en väntad hemmaseger. Eh...hemma och hemma förresten, då matchen flyttats från Hemmanet till Westhagens konstgräs. Christoffer Nerkman inledde med fyra raka fullträffar innan trion Michael Wallin, André Sundberg och målvakten Wilhelm Stenman (straff efter det att Nerkman blivit fälld) spädde på till 7-0 under den andra halvleken.

– Fick en utskällning av deras tränare för att vi använde Nerkman i den här matchen. Han tyckte att det var osportsligt men Nerkman ville gärna nå upp till den magiska gränsen 50 mål på en säsong, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Christoffer Nerkman stannade nu på modiga 45 fullträffar men han hade nått de 50 och klubben 100 mål om inte Fränsta 2 och Sundsvalls FF2 dragit sig ur under seriens gång och deras resultat annullerats.

– Vi hade som målsättning redan i januari att vinna serien och nu är vi där. Idag var det nivåskillnad mellan lagen men Ånge backade hem och försvarade sig bra innan de blev trötta och vi kunde luckra upp dem. Kul att kunna starta med halva laget spelare födda 05 och 06 så framtiden känns trygg och de här spelarna kommer vi att ha stor nytta av i femman nästa år, säger Carl Bergseije.

De som var med idag var Isac Wisén (mittback), Lowe Skoglund (ytterback), Amdré Sundberg och Emil Ringström (båda centrala mittfältare) samt Alvin Eriksson (ytterforward) där samtliga visade friska takter.

– Vi höll dem utanför oss så länge vi orkade och gör en rätt bra match sett till våra förutsättningar. Tycker att det var ynkligt av dem att ställa upp med Nerkman när vi hade kommit överens om att han inte skulle vara med för att göra matchen mer jämn. Nu gör han de första fyra målen och är den som gör skillnad, säger Ångetränaren Stefan Lovén, som ville hylla laginsatsen.

 

Svartviks IF  emblemÅnge IF 2 emblem

Svartviks IF - Ånge IF 2 7-0
17 september 2022 - 15:00 - Westhagens IP
1-0 Christoffer Nerkman
2-0 Christoffer Nerkman
3-0 Christoffer Nerkman
4-0 Christoffer Nerkman
5-0 Michael Wallin
6-0 André Sundberg
7-0 Wilhelm Stenman (straff) Nerkman fälld
Domare: Timor Rostamy
Publik:
Matchfakta

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer