Fyra nya mål av Nerkman då seriesegrarna Svartvik avslutade med ännu en vinst

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Seriesegern var i praktiken redan klar när Svartvik tog sig an jumbon Ånge "hemma" på Westhagen.
Och det blev en väntad seger sedan skyttekungen Christoffer Nerkman inlett med fyra raka fullträffar och till slut kunde segern skrivas till 7-0.
– Fick en utskällning av deras tränare för att vi använde Nerkman i den här matchen, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Det gällde för Svartvik att inte förlora med 0-30 mot seriens jumbo Ånge 2 i avslutningsmatchen för att vinna serien. Speciellt som Ånges A-lag även matchade i fyran idag så några eventuella förstärkningar att få därifrån fanns inte.

Och det blev också en väntad hemmaseger. Eh...hemma och hemma förresten, då matchen flyttats från Hemmanet till Westhagens konstgräs. Christoffer Nerkman inledde med fyra raka fullträffar innan trion Michael Wallin, André Sundberg och målvakten Wilhelm Stenman (straff efter det att Nerkman blivit fälld) spädde på till 7-0 under den andra halvleken.

– Fick en utskällning av deras tränare för att vi använde Nerkman i den här matchen. Han tyckte att det var osportsligt men Nerkman ville gärna nå upp till den magiska gränsen 50 mål på en säsong, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Christoffer Nerkman stannade nu på modiga 45 fullträffar men han hade nått de 50 och klubben 100 mål om inte Fränsta 2 och Sundsvalls FF2 dragit sig ur under seriens gång och deras resultat annullerats.

– Vi hade som målsättning redan i januari att vinna serien och nu är vi där. Idag var det nivåskillnad mellan lagen men Ånge backade hem och försvarade sig bra innan de blev trötta och vi kunde luckra upp dem. Kul att kunna starta med halva laget spelare födda 05 och 06 så framtiden känns trygg och de här spelarna kommer vi att ha stor nytta av i femman nästa år, säger Carl Bergseije.

De som var med idag var Isac Wisén (mittback), Lowe Skoglund (ytterback), Amdré Sundberg och Emil Ringström (båda centrala mittfältare) samt Alvin Eriksson (ytterforward) där samtliga visade friska takter.

– Vi höll dem utanför oss så länge vi orkade och gör en rätt bra match sett till våra förutsättningar. Tycker att det var ynkligt av dem att ställa upp med Nerkman när vi hade kommit överens om att han inte skulle vara med för att göra matchen mer jämn. Nu gör han de första fyra målen och är den som gör skillnad, säger Ångetränaren Stefan Lovén, som ville hylla laginsatsen.

 

Svartviks IF  emblemÅnge IF 2 emblem

Svartviks IF - Ånge IF 2 7-0
17 september 2022 - 15:00 - Westhagens IP
1-0 Christoffer Nerkman
2-0 Christoffer Nerkman
3-0 Christoffer Nerkman
4-0 Christoffer Nerkman
5-0 Michael Wallin
6-0 André Sundberg
7-0 Wilhelm Stenman (straff) Nerkman fälld
Domare: Timor Rostamy
Publik:
Matchfakta

IFK Timrå avslutade med en seger – Tayser Shiqwara matchvinnare

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå vann sin avslutande match, enda målet på Essviksvallen inprickat av Tayser Shiqwara, hans 14:e i år.– Det var mest ställningskrig och inget ...

Läs mer

Tre poäng utan spel till Stöde – Holm/Sidsjö-Böle lämnade w.o.

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Redan förra helgen flaggade Holm/Sidsjö-Böles avgående tränare Nermin Zulovic att man inte skulle få ihop lag till den avslutande bortamatchen mot Stö...

Läs mer

Idag tar Svartvik definitivt hem seriesegern i Medelpadssexan

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Inför den sista omgången ligger IFK Timrå tre poäng och 38 mål efter ledande Svartvikk.Ett Svartvik som dessutom har jumbon på menyn.Så grattis till s...

Läs mer

Nytt hattrick av Tayser Shiqwara när IFK Timrå vann på Ånge IP

15 sep 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå gick snabbt ifrån till en 4-0-ledning borta mot Ånge 2, Tayser Shiqwara snickrade till ett hattrick via tre frilägen.Därefter stoppade hemma...

Läs mer

Jumbon Ånge 2 tog poäng av serietrean Essvik 2

10 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Ånge 2 kämpar på trots jumboplats och idag fick man lön för mödan då man tog poäng via 1-1 hemma på IP mot serietrean Essvik 2.– En bra match från vår...

Läs mer

Åtta mål för Indal efter paus mot Holm/Sidsjö-Böle: "Kommer att lämna w.o. nästa match"

10 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Holm/Sidsjö-Böle stred på bra med nio man under den första halvleken och låg under med bara 0-1 hemma mot Indal efter Ivar Edlunds sena mål.I andra dr...

Läs mer