Hassel vann seriefinalen över Kraftfull och tog hem Medelpadssexan inför storpublik

26 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Närmare 250 åskådare hade sökt sig till Westhagen i höstsolen för att bevittna seriefinalen mellan FC Kraftfull och Hassels IF.

På förhand skulle det räcka med ett kryss för hemmalaget att säkra seriesegern. Bägge lagen var redan innan mötet klara att ta steget upp i femman.

Och lagen visade också på planen att de är seriens två bästa lag. Hassel förlitade sig på teknik och kortpassningsspel genom lagdelarna medan Kraftfull lade mycket kraft på fart, massor av djupledslöpningar via omställningar.

Två duktiga försvar och målvakter såg till att matchen länge var mållös men så med kvarten kvar drog en ivrig Israel Kalenga på sig sitt andra gula kort och fick lomma av planen. På den efterföljande frisparken satte inhopparen Oskar Sundvall med sin första bollberöring 0-1 när han vid den bortre stolpen dök upp och nätade.

Kraftfull satte in en kraftfull press på slutet trots en man kort men närmare än en stark enhandsräddning från Hasselkeepern Mike Karinga Persson kom man aldrig och med tre minuter kvar åkte man på en rejäl kontring där Denniz Ekman i vänsterinnerposition avslutade med ett välplacerat skott i den bortre burgaveln. Även Dennis tillhörde de inhoppandes skara och man kan med fog säga att inhopparna blev tungan på vågen för Hassel.

– Grabbarna har gjort det bra hela hösten och tränat två gånger i veckan och orkar spela i 90 minuter plus eventuella tillägg. Något som det har varit lite si och så med senaste åren. Och då vi ofta haft många avbytare har vi även orkat hålla ett högt tempo, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Larsson som redan innan seirestarten påpekade att i år skulle de gå upp för man ville inte spela i sexan fler år.

– Men sexan i år är säkert den bästa på många många år där det spelats betydligt bättre fotboll än i femman tycker jag. Till och med Indal som kommer sist hade klarat sig bra i femman. Nu hoppas jag att vi får behålla det här laget och kanske krydda med en och annan förstärkning.

Vad säger du om dagens match?

– En riktigt bra fotbollsmatch. Kraftfull är ett mycket bra lag, det bästa vi mött i år, och så fort de erövrade bollen stack de i väg offensivt. Men jag tycker vi tämjer deras omställningar perfekt idag och vinner rättvist. Kul att två av våra "doldisar" får komma in och avgöra.

Så här sade Kraftfulls lagkapten Israel Kalenga, med division 2-meriter i IFK Timrå och spel i Sund så sent som ifjol, om sin utvisning och avancemanget till ST-sporten:

– Jag var för taggad, det var lite synd. Det här var inte det vi hoppades på, men vi går ändå upp. Målet från början var att vi bara skulle köra, sedan fick vi in några spelare efter uppehållet och då sade vi att vi skulle gå för det. Trots dagens förlust har säsongen varit mycket roligare än jag hade trott från början.

Som kuriosa är värt att nämna att ett segervisst Kraftfull hade köpt guldhattar men då Hassel smet förbi i tabellen och tog guldet förhandlade Hasselveteranen Kenneth Jansson till sig kartongen med hattarna efter matchen.

 

FC KRAFTFULL - HASSELS IF 0-2
0-1 Oskar Sundvall (76)
0-2 Denniz Ekman (87)
Utvisning Kraftfull: Israel Kalenga (75)
Domare: Jesper Löf, Sundsvall
Publik: 250
Arena: Wessthagen
Matchfakta

All Star Team Medelpadssexan 2021

7 okt 2021 Div. 6 Medelpad

Så var det hög tid att ta ut de årliga All Star Teamen för den lokala fotbollen. Vilken elva har stuckit ut mest i fyran, femman, sexan, damtvåan och ...

Läs mer

Tennissiffror när Indal vann på Holmvallen – första nollan för Högman

26 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Indal hamnar jumbo i Medelpadssexan i år men avslutade i dur då man vann avslutningsmatchen på Holmvallen. Och det med klara 6-0 sedan man avgjort med...

Läs mer

Esmaeil Sang Ali straffade Stockvik på stopptid när Tallnäs vände tillbaka och vann

25 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Tallnäs fick en smakstart hemma på Timrås konstgräs då Saw En Gay nätade redan i den första minuten. Därefter var det lugnt i målprotokollet till i sl...

Läs mer

Simon Jönsson sköt upp Hassel i femman – prickade in båda målen mot Tallnäs United

19 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Hassel säkrade i princip spel i nästa års Medelpadsfemma efter 2-0-segern hemma mot Tallnäs United. Stor matchvinnare var Simon Jönsson som gjorde bäg...

Läs mer

FC Kraftfull klara för uppflyttning redan debutåret – idag tog man hem en fem-etta över Indal

19 sep 2021 Div. 6 Medelpad

FC Kraftfull gör sin allra första säsong. Och redan premiäråret har man kvalificerat sig för uppflyttning till division 5. Raskt marcherat. I eftermid...

Läs mer

Stockvik sämst trea efter dagens seger hemma på Kustängen – kan räcka till en plats i Medelpadsfemman nästa år

19 sep 2021 Div. 6 Medelpad

Stockvik vann över Holm med klara 5-0 hemma på Kustängen och säkrade sämst en tredjeplats i årets Medelpadssexa. Något som lär räcka till spel i divis...

Läs mer