Hattrick av Henrik Pedersen när Indal tog hem en 5-2-seger över FC Kraftfull: "Kul match"

28 jun 2021 Div. 6 Medelpad

Henrik Pederssen prickade in ett hattrick och Jonas Högman nöp en straff när Indal spelade hem en 5-2-seger mot FC Kraftfull på Westhagen då Härevallen inte är spelduglig ännu.
– En kul match att spela, och jag måste passa på att berömma Krafttull för otroligt fint sportmannaskap, säger Indals målvakt Jonas Högman.

Kraftfull började bäst första fem minuterna, men därefter tar Indal över spelet mer och mer, börjar rulla boll och sticker fram fint på kanterna och gör 1-0 genom Henrik Pedersen.

Kort därefter blir en Kraftfullspelare fälld i halvcirkeln utanför straffområdet och alla slutar spela då alla tror han gjort sig illa. Men domaren uppfattar korrekt att det är en fördel och alltid påpasslige Bakary Dampha stänker in kvitteringen.

– Alla står och petar näsan och inte alls är med på att spelet fortgår, säger Indals målvakt och lagkapten Jonas Högman.

Därefter har Kraftfull några halvfarliga kontringar men Indal äger matchen och kan återta ledningen på ett självmål och i slutminuterna av den första halvleken ökar duon Henrik Pedersen och Francisco Alvear på till 4-1.

I andra halvlek blir Indal lite passiva och backar hem för att freda ledningen och Jonas Högman får göra flera svettiga parader för att hålla tremålsförsprånget intakt.

Med dryga timman spelad får Kraftfulls Bubakarr Njie sin andra gula "ostskiva" efter en fällning bakifrån men trots en man mindre jobbar man sig fram till en straffspark. Något som upprörde målvakten Högman.

– Totalt felaktigt dömd! Jag kommer ut, är först på bollen, men deras spelare faller. Domaren resonerar att jag är först men sedan hindrar spelaren och därför straff och gult på mig. Ett mycket konstigt resonemang.

Men en adrenalin stinn Indalsmålvakt räddar den efterföljande straffen.

– Jag går åt rätt håll och får fingertopparna på bollen och den går sedan i ribban och fixar även returen, säger mv-Högman nöjt.

Jonas Högman kan dock inte hindra Amin Fikri Abdelkader från att snyggt placera in Kraftfulls andra mål tätt invid stolpen.

Något tredje mål vägrar emellertid Jonas Högman att släppa in utan istället kan Henrik Pedersen punktera matchen med sitt tredje mål när det återstår mindre än tio minuters spel.

– En kul match att spela, och jag måste passa på att berömma Kraftull för otroligt fint sportmannaskap. Deras spelare tyckte vi spelade bra, gratulerade till segern och var väldigt ödmjuka efter matchen, säger Indals målvakt Jonas Högman.

INDALS IF - FC KRAFTFULL 5-2
Matchfakta

Målvakt återvänder till Svartvik: "Ung och lovande"

25 jan 2022 Div. 6 Medelpad

2020 tog målvakten Wilhelm Stenman en time-out mitt under säsongen och ifjol spelade han med Nordanstigs FF i Hälsingesexan.Nu återvänder "Ville" till...

Läs mer

Rutinerad målvaktsräv gör comeback i Svartvik

24 jan 2022 Div. 6 Medelpad

Han bort granne med Svartviks IP uppe på Hemmanet.Nu gör 39-årige målvakten Robert Jonsson comeback.– Blir spännande att se om han kan utmana om först...

Läs mer

Tre skäggiga och en slätrakad nästa spelare att presenteras i Svartviks nybygge

24 jan 2022 Div. 6 Medelpad

Svartvik fortsätter att presentera sina nya och nygamla spelare på sitt Instagram.Tre skäggiga gossar och en slätrakad kommer med i detta svep beståen...

Läs mer

Hårdskjutande vänsterback gör comeback i Svartvik: "Vill inte stå i vägen"

20 jan 2022 Div. 6 Medelpad

Efter några år med fotbollsskorna i malpåse gör den hårdskjutande vänsterbacken Mikael Brändström comeback i sitt Svartvik.– Man vill inte stå i vägen...

Läs mer

Fyrtornet i anfallet gör comeback – spelat i rödvitt sen barnsben

19 jan 2022 Div. 6 Medelpad

Nästa spelare att göra comeback i samband med Svartviks nystart är den gänglige anfallaren Filip Denkert, 31, som varit i klubben sedan barnsben.– En ...

Läs mer

Svartvik bygger vidare med två ungtuppar och en rutinerad pjäs

19 jan 2022 Div. 6 Medelpad

Svartvik startar som bekant om i Medelpadssexan och häromdagen presenterades målsprutan Christoffer Nerkman.Idag är det dags för en rutinerad pjäs som...

Läs mer