Hattrick av Henrik Pedersen när Indal tog hem en 5-2-seger över FC Kraftfull: "Kul match"

28 jun 2021 Div. 6 Medelpad

Henrik Pederssen prickade in ett hattrick och Jonas Högman nöp en straff när Indal spelade hem en 5-2-seger mot FC Kraftfull på Westhagen då Härevallen inte är spelduglig ännu.
– En kul match att spela, och jag måste passa på att berömma Krafttull för otroligt fint sportmannaskap, säger Indals målvakt Jonas Högman.

Kraftfull började bäst första fem minuterna, men därefter tar Indal över spelet mer och mer, börjar rulla boll och sticker fram fint på kanterna och gör 1-0 genom Henrik Pedersen.

Kort därefter blir en Kraftfullspelare fälld i halvcirkeln utanför straffområdet och alla slutar spela då alla tror han gjort sig illa. Men domaren uppfattar korrekt att det är en fördel och alltid påpasslige Bakary Dampha stänker in kvitteringen.

– Alla står och petar näsan och inte alls är med på att spelet fortgår, säger Indals målvakt och lagkapten Jonas Högman.

Därefter har Kraftfull några halvfarliga kontringar men Indal äger matchen och kan återta ledningen på ett självmål och i slutminuterna av den första halvleken ökar duon Henrik Pedersen och Francisco Alvear på till 4-1.

I andra halvlek blir Indal lite passiva och backar hem för att freda ledningen och Jonas Högman får göra flera svettiga parader för att hålla tremålsförsprånget intakt.

Med dryga timman spelad får Kraftfulls Bubakarr Njie sin andra gula "ostskiva" efter en fällning bakifrån men trots en man mindre jobbar man sig fram till en straffspark. Något som upprörde målvakten Högman.

– Totalt felaktigt dömd! Jag kommer ut, är först på bollen, men deras spelare faller. Domaren resonerar att jag är först men sedan hindrar spelaren och därför straff och gult på mig. Ett mycket konstigt resonemang.

Men en adrenalin stinn Indalsmålvakt räddar den efterföljande straffen.

– Jag går åt rätt håll och får fingertopparna på bollen och den går sedan i ribban och fixar även returen, säger mv-Högman nöjt.

Jonas Högman kan dock inte hindra Amin Fikri Abdelkader från att snyggt placera in Kraftfulls andra mål tätt invid stolpen.

Något tredje mål vägrar emellertid Jonas Högman att släppa in utan istället kan Henrik Pedersen punktera matchen med sitt tredje mål när det återstår mindre än tio minuters spel.

– En kul match att spela, och jag måste passa på att berömma Kraftull för otroligt fint sportmannaskap. Deras spelare tyckte vi spelade bra, gratulerade till segern och var väldigt ödmjuka efter matchen, säger Indals målvakt Jonas Högman.

INDALS IF - FC KRAFTFULL 5-2
Matchfakta

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer