Kraftfull nära att hämta in 0-2-underläge mot Sund med en man mindre - men brände en straff

9 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Trots en 2-0-ledning i paus och en man mer på planen var Sund nära att tappa poäng mot Kraftfull och det krävdes en superb straffräddning från Saranpat Hiriotabpa för att säkra segern.
- Det var skönt när vi fick dit 3-1 och kunde pusta ut, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Kraftfull har det tufft just nu och redan i den 19:e minuten drog man på sig ett rött kort för målchansutvisning mot Sund på Maland.

Hemmalaget profiterade på utvisningen nästan omgående då Oscar Bertrup satte 1-0 efter en halvtimma. Khalid Abdikarim Hussein nickade ner en hörna till Oscar som skickade in bollen i nätmaskorna.

På stopptid i första kom även Allix Jonssons 2-0 sedan man kommit tre mot två i en kontring och Emil Muratovic frispelat Allix.

Tvåmålsledning i halvtid och en man mer på planen borde betyda tre kassaskåpssäkra poäng.

Men Kraftfull tog krafttag och ledda av Semir Salia och Israel Kalenga fick man efter dryga timman till en reducering genom den förstnämnde.

Semir tog sig därefter igenom på egen hand lite senare - och blev fälld. Semir tog själv hand om straffen, men brände det gyllene läget, eller rättare sagt - hemmakeepern Saranpat Hiriotabpa svarade för en kanonräddning!

Istället kunde Natthaphat Punnam säkra Sundsegern med lite ddrygt tio minuter kvar sedan han löpt sig fri och rundat bortakeepern innan han rullade in 3-1.

- Vi inledde med en aggresiv press, tvingade dem till felbeslut som bland annat utmynnade i en tidig målchansutvisning. Med 2-0-ledning och en man mer vet jag inte om vi underskattade dem i andra halvlek och de reducerade och fick sedan en straff, som de missade. Det var skönt när vi fick dit 3-1 och kunde pusta ut, säger Sunds tränare Armando Buzi.

- Vi spelade jämnt mot dem trots en man mindre i mer än 70 minuter och skapade bra med chanser och brände bland annat en straff. Vi lär oss fortfarande seniorfotboll, det är många i laget som aldrig spelat organiserad fotboll tidigare och det tar sin tid att lära sig. I år siktar vi bara på att hålla oss kvar och att utveckla spelarna rent taktiskt. Det tekniska kan de redan, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

I Sund hyllar vi målvakten Saranpat Hiriotabpa och anfallsduon Natthaphat Punnam och Oscar Bertrup

Semir Salia och Israel Kalenga var mest tongivande i Kraftfull.

 

Sund IF  emblem   

Sund IF - FC Kraftfull 3-1
9 september 2023 - 12:00 - Malands IP
1-0 Oscar Bertrup (30)
2-0 Allix Jonsson (45+1)
2-1 Semir Salia (62)
3-1 Natthaphat Punnam (79)
Utvisning Kraftfull: Natnael Teklab (19)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 35
Matchfakta

Nio mål på Kustängen när Kuben 2 besegrade Stockvik med 6-3: "Hade vassare anfall"

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik gjorde matchens första och sista mål men det var gästande Kuben 2 som vann med 6-3 på Kustängen sedan Tristan Lindblom producerat ett hattric...

Läs mer

Sund vann målrikt möte över Ånge med uddamålet - trots Josh Sundlings hattrick

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Josh Sundling gjorde hattrick för Ånge - men 16-åringen fick ändå stå som en förlorare på Malands IP mot Sund efter slutsignalen med 3-4. Arti Sallauk...

Läs mer

Alfred Bomans frisparksmål fixade poäng för Matfors 2 mot Kovland

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-1. Då singlade Alfred Bomans frispark från kanten hela vägen in i målet och Matfors 2 kunde bärga en pinne i slutminuterna.- Stark...

Läs mer

Kraftfull dängde serieledarna efter självmål - och spräckte Fränstas svit utan nederlag

23 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Förra matchen föll Kraftfull med 0-9 mot Essvik.Idag mötte man redan klara seriesegrarna Fränsta - och vann med 1-0 och bröt västralagets svit utan ne...

Läs mer

Essvik säkrade segern över Hassel på 19 minuter

22 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik behövde mindre än 20 minuter på sig för att stänga ner mötet hemma på "Vallen" mot Hassel. Då stod det 3-0 och med ett fjärde mål på stopptid i...

Läs mer

Bättre fart på bollen efter paus fixade segern åt Sund på Hasselbacken

17 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-1, på Hasselbacken tog Sund över i andra och kunde via tre fullträffar säkra en 4-1-seger och ta sin femte raka vinst....

Läs mer