Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dagens andra match kryssade Södermalm och Timrå 2 och i den tredje gav aldrig Sidsjö-Böle Sundsvalls FF. Sak samma med Alnö U som vann med klara 5-2 på Söråkers IP.

 

Seger på direkten för Kungsnäs när laget gjorde seniordebut

Det blev seger på direkten för Kungsnäs i sin första seriematch på seniorsidan. Och det mot ett likaledes ungdomligt Svartvik U på Westhagen.
KFC fick en fin start med ett tidigt mål sedan man återerövrat boll och Axel Norberg snyggt placerat den i bortre hörnet utom räckhåll för bortamålvakten Elias Söderberg.
Trots övertag tog det till den sista minuten av den första halvleken innan tvåan föll och det efter att Folke Nilsson frispelat en djupledslöpande Edwin Björnström som ren med mv-Elias inte gjorde något misstag.
Svartvik kom ut starkt till den andra halvleken och nästan direkt reducerade André Sundberg med ett välplacerat skott men Kungsnäs darrade bara några minuter innan man återtog händelserna och knappa tio minuter in i andra halvlek tilldömdes man en straff efter en knuff och Vilmer Nordin klev fram och satte bollen i nät från elva meter.
Efter det låg Kungsnäs närmare 3-1 än Svartvik 2-2 men siffrorna stod sig premiären ut.
- Premiär är premiär och vi inledde lite spänt men efter vårt ledningsmål och att vi fick till vårt presspel och att vi fångade upp deras längre bollar gjorde att vi kunde behålla initiativet i matchen, sånär som i inledningen av andra när vi bjöd dem på reduceringen. Vi vinner som ett lag, bestämde oss för en spelplan och höll fast vid den, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- De blev för svåra för oss och vi blev tillbakatryckta mestadels i matchen. Vi hade några chanser efter vårt reduceringsmål men vi saknade kvalitet i avsluten. Vi förlorade helt enkelt mot ett bättre lag, säger Svartvikstränaren Jens Dolk.
Kollektivet ska hyllas i Kungsnäs medan Svartvik U hade sina främsta i rutinerade "tian" Micke Wallin, Elias Algotsson på det centrala mittfältet och mittbacken Adrian Sundberg som hela tiden gick in 100 procent i närkamperna, och vann i stort sett samtliga.
 
Svartviks IF 2Kungsnäs FC
Svartviks IF 2 - Kungsnäs FC 1-3
1 maj 2024 - 10:15 - Westhagen
0-1 Axel Norberg (8)
0-2 Edwin Björnström (44)
1-2 André Sundberg (46)
1-3 Vilmer Nordin (54, straff)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 54
 

Södermalm tappade ledningen mot Timrå 2 efter två utvisningar

Det blev händelserikt och svängigt i premiärmatchen mellan Södermalm och IFK Timrå 2 på Westhagen inför finfina 250 åskådare.
Gästerna tog ledningen i den 35:e minuten då 16-årige Andreas Jäder smackade in en retur efter hörna och åtta minuter in i den andra halvleken dubblade Adonay Petros ledningen.
"Gubbsen" i Södermalm började få upp ångan och mindre än fem minuter senare var man ikapp i målprotokollet via Mattis Olofsson och Christer Eriksson. Strax därpå nickade altmeister Göran Sundqvist in 3-2 på hörna.
Därefter fick Dennis Marzoiki syna det röda kortet och gästerna utnyttjade sitt numerära övertag genom att vackert kvittera till 3-3. Lukas Lindmark lyfte bollen över backlinjen där Viggo Rolandsen tog ner bollen på bröstet och skickade in den i bortre burgaveln.
Minuten senare. 87:e, gick Crille Ericsson in för tufft i en duell och fick som andre södermalmsspelare emottaga ett stycke rött kort.
Någon forcering för ett segermål med två man mer på planen förmådde inte Timrå 2 utan 3-3 stod sig de få minuter som återstod.
- Vi visade upp en helt annan geist om vi jämför med fjolårets premiär. Detta trots att vi inte tränat något sedan ifjol sommar. Starkt att vända 0-2-underläge och få med oss poäng med två man mindre mot ett lag som siktar på topp 4, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
- En hård och tuff match där våra unga killar verkligen fick känna på fysiskt spel. Tycker ändå att de stod upp bra men man hade lite för få kilo att sätta emot. Lite surt att tappa en 2-0-ledning men vi hade lite svårt att omsätta våra chanser till mål även om tre gjorda mål är godkänt, säger Timråtränaren Jocke Moxén.
I Södermalm hade man matchens gigant i backlinjen där evigt unge Göran Sundqvist, +50, styrde och ställde samt gjorde ett snyggt nickmål.
16-årige "Tobias Linderoth-kopian, Andreas Jäder, visade ingen respekt för de äldre motståndarna på mitten utan klev in helt orädd i närkamperna och öppnade dessutom dagens målskytte.
 
             Södermalm FF Södermalm FFIFK Timrå Herr 2
Södermalm FF - IFK Timrå 2 3-3
1 maj 2024 - 12:15 - Westhagen
0-1 Andreas Jäder (35)
0-2 Adonay Petros (53)
1-2 Mattis Olofsson (55)
2-2 Christer Eriksson (57)
3-2 Göran Sundqvist (63)
3-3 Viggo Rolandsen (86)
Utvisningar Södermalm: Dennis Marzouki (73) och Christer Eriksson (87)
Domare: Bijan Yari Mivali
Publik: 250
 

Sidsjö-Böle gav inte Sundsvalls FF en sportkeps i premiären

Sidsjö-Böle och Sundsvalls FF tillhör på förhand de topptippade lagen i grupp 2. Men i premiären var det bara de förstnämnda som visade upp några kvaliteter av rang.
Olle Nordberg, Der Alte, satte 0-1 med ett välplacerat skott nere vid den högra stolproten från 25 meter efter dryga halvtimman och direkt i andra satte nyförvärvet från Hassel två snabba till 0-3. Det första kom efter ett pass från Elis Carlsroth och det andra efter en hög brytning av samme Elis och ett instick till Denniz.
Därefter brände Filip Tägtström en straff för de grönsvarta, eller rättare sagt så räddade Leo Lundgren.
Men 0-4 skulle ändå komma något senare genom Simon Rapp på ett pass snett inåt bakåt från, just det, Elis Carlsroth innan SFF fick en anings tröst då Oskar Magnusson spräckte Jonas Högmans nolla i slutminuten på nick efter hörna.
- Det blev aldrig något riktigt snack om det. Vi var taggade och tog tag i taktpinnen och äger stora delar av matchen och bollhållaren hade hela tiden bra passningsalternativ, förklarar Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
- Efter en hyfsat jämn första halvlek drabbades vi av kollektivt hjärnsläpp i andra halvlek och släpper in två snabba mål till 0-3. Man kan förlora fotbollsmatcher men inte på det sätt vi gör idag och bjuder på i stort sett samtliga mål, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
I Sidsjö-Böle uppträdde hela försvarslinjen stabilt som kollektiv. Speedige högeryttern Elis Carlsroth spred hela tiden oreda i SFF-försvaret med sin snabbhet och kreativitet (tre målpass). På mitten dikterade Filip Tägtström tempot i matchen.
Målvakten Leo Lundgren höll länge kvar sitt SFF i matchen och räddade bland annat en straff och flera frilägen och var klart bäst i laget.
 
Sundsvalls FF HerrSidsjö-Böle IF
Sundsvalls FF - Sidsjö-Böle IF 1-4
1 maj 2024 - 13:45 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Olle Norberg (14)
0-2 Denniz Ekman (46)
0-3 Denniz Ekman (49)
0-4 Simon Rapp (77)
1-4 Oskar Magnusson (90)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 70
 

Hattrick av Filip Hessler när Alnö U vann med 5-2 på Söråker IP

För en dryg vecka sedan tog Alnös Utvecklingslag hem Söråker Cup.
Ikväll var man tillbaka uppe på Löta, med ett ännu vassare lag, och vann seriepremiären över Söråker med klara 5-2 sedan man gjort ett ryck vid 1-1 och gått fram till en fem-etta.
Omgångens målskytt var gästernas Filip Hessler som snickrade till ett hattrick. Vid 0-1 löpte han sig fri på Jesper "Bobban" Anderssons fina boll och lyfte in den över målvakten. Därefter stack hemmalaget emellan med en kvittering innan Filip placerade bollen ännu en gång utom räckhåll för hemmakeepern innan han fullbordare sitt hattrick med att stöta in ett inlägg fram till 1-4. Segern skrevs till slut till 5-2 i Alnöfavör.
- Visst, de är ett duktigt lag som rullar boll men vi gör dem tyvärr bättre genom att ge den de ytor de vill ha. När vi själva har boll blir vi stressade och de utnyttjar våra bolltapp till farliga omställningar. Det syns att vi precis kommit igång och är inte samspelta riktigt ännu vilket inte är optimalt när det är en så pass kort serie, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.
- En typisk premiärmatch. Tycker vi gör cirka 20 bra minuter i första, men i övrigt är jag inte speciellt nöjd. Spelet pendlar delvis, och Söråker är bra i de kontringar de får till, men vi håller ett högre bolltempo genomgående och är betydligt vassare på sista tredjedelen. Kollektivet i anfallspelet håller en hög nivå vilket resulterar i fem mål, säger Alnö Utvecklings tränare Mattias Gustafsson.
 
Söråkers FFAlnö IF Herr utv
Söråkers FF - Alnö IF Utveckling 2-5
1 maj 2024 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Filip Hessler (11)
1-1 Tim Granbom Olsson (11)
1-2 Filip Hessler (30)
1-3 Jesper "Bobban" Andersson (35)
1-4 Filip Hessler (81)
1-5 Victor Selander (85)
2-5 Jonas Nordström (89)
Domare: Anton Adra
Publik: 70
 
 

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer