Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen i premiäromgången, dock inga av dem på naturgräs ännu. Inga matcher slutade oavgjorda och segrare i premiäromgången blev Kovland, IFK Sundsvall, Svartvik, IFK Timrå och Kuben 2 där de sistnämnda var målfarligast och skickade in fem bollar bakom Sunds keeper. Se nedan för referat, resultat & målgörare.

 

Kovland tog hem tre poäng i "bedrövlig match"

Kovland och Matfors bjöd på en typisk premiärmatch där passningsspelet inte direkt var på topp om man är snäll utan det blev mest långa bollar lite på måfå.
Trots det vaskades det fram en hel del målchanser och där var Kovland det lag som utnyttjade sina lägen bäst och kunde ta hem en 4-1-seger.
1-0 gjorde Amandus Löfgren via en strumprullare som smet in mellan benen på Matforskeepern men en fri Oliver Spjut utjämnade.
Med tjugan kvar fick Kovland en frispark som Henric Nylund twistade in i "målvaktens hörn", där det inte fanns någon målman...
Christoffer Brännström nickade sedan, hårt trängd av en försvarare, bollen i en hög båge över målvakten och i slutminuterna använde den rutinerade anfallaren åter huvudet då han vid den bakre stolpen nickade in sitt andra mål och fastställde KIF-segern till 4-1.
- Spelmässigt var vi bedrövliga, slog mycket långt, men skapade ändå en hel del chanser även om vi hade en del flyt på målen, säger Kovlands tränare Joel Falk.
- Vi gör en bra match och resultatet är direkt missvisande. En normal dag tar vi poäng i en sådan här match men vi bjöd på lite för mycket bakåt. Samtidigt är det en gåta att vi inte gör betydligt fler mål framåt och hade bland annat ett stolpskott av Oliver Andersson när matchen stod och vägde, säger Kovlands tränare Jonny Hellström.
Max Appelqvist visade klass mellan stolparna i Kovland och Marcus Berglind i försvaret var hur stabil som helst och framåt var Christoffer Brännström en konstant uppspelspunkt och stänger också matchen med sina två avslutande nickmål.
I Matfors oroade The two Olivers, Andersson och Spjut, framåt och på mitten var Felix Häggström härföraren.
 
Kovlands IF Herr emblemMatfors IF emblem 
Kovlands IF - Matfors IF 4-1
4 maj 2024 - 16:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Amandus Löfgren 
1-1 Oliver Spjut 
2-1 Henric Nylund 
3-1 Christoffer Brännström 
4-1 Christoffer Brännström
Domare: Omar Meqbil
Publik:
 

Stark andra halvlek säkrade IFK Sundsvalls premiärseger

Premiären för Medelpadsallsvenskan och Balders konstgräs bjöd på sol och fint väder. Något som inverkade positivt på IFK Sundsvalls mittback som redan i den sjätte minuten förirrat sig i anfallsposition och snyggt placerade in 1-0 från straffområdets gräns.
Annars var den första halvleken en jämn historia där hemmalaget var närmast en utökning men en kraftfullspelare rensade undan på mållinjen.
I den andra halvleken tog IFK Sundsvall ett kraftigt grepp om taktpinnen och på en fin djupledspassning sköt Sergio Hinestroza ett markskott förbi bortamålvakten Jesper Kjellsson som gick in vid den bortre stolpen men tog på hjulet inne i målställningen och studsade ut. Något som hela Baldershov med omnejd, inklusive en blind Lokalfotbollare, noterade. Utom domartrion som lät spelet fortgå samtidigt som "Sigge" och hans lagkamrater måljublade vid sidlinjen...
Men goalgettern Hinestroza skulle snabbt ruska av sig besvikelsen och efter dryga timman spelad kom ändå 2-0. På ett djupt inspel från höger missade en bortaförsvarare och bollen hamnade hos "Sigge" som enkelt kunde sätta bollen i nät, och den här gången blev det också godkänt.
Med tjugan kvar satte nyförvärvet Olle Ulfvengren dit trean och efter det var Kraftfull definitivt ett slaget lag och den resterande tiden spelades mer eller mindre bara av.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer var nöjde efter premiärsegern över Kraftfull.
⚽️ Kraftfulls tränare var besviken efter förlusten mot IFK Sundsvall i premiären.
⚽️ En otränad Sergio Hinestroza kan fortfarande göra mål för sitt IFK Sundsvall.

 
3 maj 2024 - 18:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Oscar Moss (6)
2-0 Sergio Hinestroza (63)
3-0 Olle Ulfvengren (70)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: ingen officiell siffra men det var ca 50 åskådare på plats.
 

Effektivt Kuben 2 fick bra träff när det vankades målchanser

Efter en spelmässigt jämn första halvlek ledde Kuben 2 över Sund med 4-0 (!) sedan man varit klinisk i sina avslut där Gustav Millbourns fräcka frisparksmål när Sundmålvakten dirigerade sin mur stack ut lite extra. Målet officiellt dock till Michel Godspower Osagie...
Tidigt in i andra halvlek satte Ali Mahmoud sitt andra mål för dagen och trots att Sund jobbade för att åtminstone få till ett tröstmål så fick man lämna Kubens konstgräs dubbel nollade.
- Vi fick en bra träff på de målchanser vi skapade och vi hade bra kontroll på matchen fram till 4-0, sedan tappade vi initiativet, vet inte om det var orken? Men tack vare vår duktiga målvakt höll vi nollan intakt, säger nye Kubentränaren Marcus Westermark.
- De var 100-procentiga när de fick sina chanser och hade ett rejält flyt. Vi höjer oss markant i den andra halvleken och hade flera chanser att spräcka nollan men bollen studsade inte alls vår väg ikväll. De vinner rättvist, men resultatet speglade inte alls matchen. 2-1 hade nog varit mer passande sett till spel och chanser, säger Sunds tränare Armando Buzi.
Emil Calissendorf höll nollan i Kubenmålet och var rejält vaken på ett par riktiga mörsare från distans och tätade till i andra då Sund jagade mål. I mittförsvaret var Alfred Sundin ryggraden och på det centrala mittfältet var Hamid Sak dirigenten.
Högerbacken Tobias Gullqvist och mittbacken Oskar Mårtensson bäst i Sund där även Absar Nurul glimtade till efter sjukdom och visade att formen är gryende.
 
Kubikenborgs IF 2 emblemSund IF emblem 
Kubikenborgs IF 2 - Sund IF 5-0
3 maj 2024 - 19:45 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Ali Mahmoud (19)
2-0 Vilhelm Söderström (22)
3-0 Michel Godspower Osagie (32)
4-0 Ali Mahmoud (41)
5-0 Hussein Al-Hasan (47)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 80
 

Tillbakapressat IFK Timrå redde ut stormen och tog hem hela potten mot Essvik i premiären

Både fjolårstvåan Essvik och nykomlingarna IFK Timrå är tippade att tillhöra topppstriden i årets Medelpadsallsvenska och i afton möttes de båda på Westhagen i premiären.
Essvik inledde bäst och vaskade fram ett par giftiga lägen men det var gästerna som slog till först. Och det två gånger om strax innan halvtimman spelad. Först nådde Johan Kolbäck upp en "omöjlig" boll som var på väg över kortlinjen och fick in den till Hakim Rouass som stötte in 1-0 och därefter slog Jocke Edström en frispark från 27 meter som via muren letade sig in vid den högra stolproten, 2-0.
I den 63:e reducerade Essvik rättvist. På ett pass från Tim Ström kunde fjolårets skytteligavinnare Jonathan Åhlin hitta luckan mellan Timråkeepern Elias Håårds ben och det blev en spännande avslutning. Närmast en kvittering var Ludvig Leman Uppling men Håård tippade en hård frispark över ribban och trots en stark forcering nådde aldrig Essvik någon poäng.
- En typisk premiär där vi gör en bra första halvlek och går upp till en 2-0-ledning men tappar matchplanen och det mesta av vårt spel efter paus och fick rensa vilt men vi redde i alla fall ut stormen, säger Timrås nye tränare Victor Selander.
- Trots 0-2 vek vi aldrig ner oss och dominerade den andra halvleken men kom aldrig ikapp i målprotokollet trots flera bra chanser. Är nöjd med vår insats men inte med resultatet, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson sedan Timrå snuvat hans lag på hela potten.
I Timrå var återvändaren Fredrik Ljuslinder rena klippan i mittförsvaret och på vänsterkanten var Elias Granlöf ett ständigt hot.
I Essvik visade anfallaren Ludvig Leman Uppling både löpstyrka och kämpaglöd och var nära att bli poängräddare ett par gånger om. I övrigt var det jämnt överlag.
 
Essviks AIF emblemIFK Timrå Herr emblem 
Essviks AIF - IFK Timrå 1-2
3 maj 2024 - 20:15 - Westhagen
0-1 Hakim Rouass (20)
0-2 Joakim Edström (29)
1-2 Jonathan Åhlin (63)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 97
 

Selånger 2 på vippen att stjäla poäng mot topptippade Svartvik - men tappade 2-1-ledning

Selånger 2 var lite purk på att Lokalfotbollen tippar dem jumbo i årets Medelpadsallsvenska och taggade till rejält och ledde över Svartvik, som Lokalfotbollen pekat ut som seriesegrare, med både 1-0 och 2-1, båda målen inprickade av Alfred Norman, innan Svartvik lyckades vrida sig ur greppet och vända på kuttingen och avgå med en 3-2-seger. Vinstmålet stod Eddie Franzon för med en präktig halvvolley efter 2-2-skytten Gustav Salomonssons förarbete.
- Selånger gjorde det svårt för oss då de backade hem, tätade till och satsade på långa bollar mot sina snabba anfallare samtidigt som vi tappade tålamodet i vårt spel. I mitten av andra bytte vi taktik och spelade mer rakt och vår forcering gjorde att vi lyckades vända matchen men SSK hade också lägen att avgöra när det stod 2-2. Även om vi inte var så lyckosamma spelmässigt tar vi med oss att vi visade karaktär och ändå vänder på matchen, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
- De ska vara glada att de till slut vinner. Vi sätter inter våra chanser medan de utnyttjar våra misstag. Det blev förlust idag men vi tänker visa Lokalfotbollen att vi inte kommer att hamna sist i tabellen utan sämst trea, säger den taggade SSK-tränaren Juan Medina.
Rätt inställning från Juan och SSK-lirarna och ingen blir gladare än jag om något lag tänder till lite extra av mina tips och att det ger dem extra tändvätska. Jag tippade dessutom Kuben 2 som nästjumbo, och de vann sin premiär över Sund med 5-0. Det är ju det som är charmen med den lokala fotbollen att aldrig något är förbestämt och givet på förhand!
Om vi går vidare till dagens spelarkritik var Daniel Åstrand dominant om han så spelade centralt på mitten eller i försvaret. Gustav Salomonsson var guld värd i anfallet när laget bytte taktik och hans styrka och kreativitet verkligen kom till sin rätt när man vände till vinst.
Många var duktiga i SSK, inte minst targetplayern och tvåmålsskytten Alfred Norman. Säkre målvakten Johannes Wårlin, defensive mittfältaren Alexander Viklund och vindsnabbe kantspelaren Totte Landar stack även de ut det där lilla extra.
 
Svartviks IF emblemSelånger SK 2 emblem 
Svartviks IF - Selånger SK 2 3-2
3 maj 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Alfred Norman
1-1 Love Hagstedt
1-2 Alfred Norman
2-2 Gustav Salomonsson
3-2 Eddie Franzon
Domare: Omar Meqbil
Publik:
 

Omgång 8 (8-11 juni): Tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå - men IFK Sundsvall-Svartvik uppskjuten

11 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå är serieledare i en haltande tabell sedan man vänt 0-2-underläge sista halvtimman till en 6-2 vinst. Även Kovland vände 1-2 till tre poäng m...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer