Omgång 1: Så gick det i premiären på självaste nationaldagen

6 jun 2021 Div. 3 Medelpad

Till slut blev det i alla fall seriepremiär och det på självaste nationaldagen! I vintras drog sig Kovlands damer ur division 1 och började om i trean med ett helt nytt lag. Och premiären gick i dur! Det blev nämligen seger över Ljusdals IF 2. Paula Gonzalez gjorde hattrick och avgjorde på stopptid mot Sundsvalls FF medan Heffnersklubban 2 matade in hela sju bollar bakom Fränstas målvakt.

 

Omgång 1 (6 juni)

 

Paula Gonzalez hattrick fixade IFK Timrå 2:s premiärseger – avgjorde i minut 91

Det blev både målrikt och raffel i premiären på Timrå IP:s konstgräs
Hemmalaget tog ledningen genom Paula Gonzalez redan i den åttonde minuten men Sundsvalls FF utjämnade efter knappa halvtimman då Dahabo Muhudin Ali satte bollen i nät.
1-1 stod sig till den 68:e minuten då Paula Gonzalez satte sin andra fullträff för dagen och strax därpå kom även Malin Forslunds 3-1.
Men SFF bet ihop, inte minst Dahabo Muhudin Ali, som via ytterligare två mål, i minut 84 respektive 87, såg till att matchen blev jämn i målprotokollet.
Det skulle emellertid bli ytterligare ett mål i matchen. Det kom i den första övertidsminuten och då var det 16-åriga Paula Gonzalez tur att kröna dagen med ett hattrick då hon satte segermålet för IFK Timrå 2.
Snöpligt för gästerna som efter sin upphämtning nog var värda poäng.

3
6 juni 2021 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
 

Njurunda inledde seriespelet med en klar victoria nere i Hälsingland: "En bra match från vår sida"

Trots ett tungt fjolår med degradering från division 2 och att man därefter tappade en sju-åtta spelare kunde ett ungt Njurunda IK vinna premiären borta mot Näsvikens IK 2 med klara siffror.
Efter Meja Brännströms ledningsmål i den första halvleken tog man över totalt i den andra och ökade på till en 4-0 vinst på Tunet. Målgörare efter paus var Trine Einberg, Meja Lauritzen och med minuten kvar, Elin Mattsson.
- En bra match från vår sida och då speciellt den andra halvleken. Kul att se vårt unga lag kämpa så bra tillsammans, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.
Högerbacken, och lagets ålderkvinna, Moa Göransson, 27, ingav lugn och spelade moget och visade vad rutin betyder.

4
6 juni 2021 - 14:00 - Tunet
 

Matfors och Selånger 2 hade varsin halvlek i premiären: "Kryss rättvist"

Selånger 2 inledde premiären förtroendeingivande på Thulevallen och rev åt sig en 2-0-ledning före paus efter fullträffar från Ella Gustafsson och Johanna Hallberg.
I den andra halvleken kom Matfors ut som ett helt nytt lag. Först nickade Ida Pettersson Nygren in 1-2 efter en hörna och med sju minuter kvar petade Alva Bergqvist in kvitteringen efter ett inlägg från kanten.
Inget av lagen var nöjda med ett kryss och chanser skapades från bägge håll för ett segermål men 2-2 stod sig tiden ut.
– Sett till 90 minuter var resultatet rättvist då vi hade varsin halvlek. I den första halvleken var vi inte alls där men under pausvilan snackade vi ihop oss och höjde oss rejält i andra och kunde gå i kapp, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
– Vi gör en jättebra första halvlek som vi kontrollerade och borde nog gjort fler mål. Den andra blev det lite mer Hawaii vilket passade Matfors mer, säger Selånger 2:s tränare Ola Persson.
Bäst i Matfors var målvakten Mathilda Enström som gjorde en fin insats i sin första match mellan stolparna på många år. I Selånger var det jämnt överlag.

2
6 juni 2021 - 14:00 - Thulevallen
 

Sjusärdeles premiärseger för Hefnnersklubban 2 - Fränsta chanslösa

Heffnersklubban har åter ett andralag i Damtrean och i premiären hemma mot Fränsta tog man hem en storseger.
När domaren Isac Gunnarsson blåst eld upphör lyste det 7-0 på resultattavlan.
Redan i den femte minuten kunde Nathalie Bertrup spräcka nollan på straff och innan pausvilan hade hemmalaget gått ifrån till en 4-0-ledning efter två mål av Nike Hansson och ett av Bianca Eesa Sehlin.
Hanna Rönngren satte tidigt 5-0 i andra innan Alva Prytz ökade på till 7-0 via sina två nätkänningar.
0
6 juni 2021 - 18:00 - HK Vallen
 

Kovland vann direkt i omstarten

I vintras drog sig Kovlands damer ur division 1 och började om i trean med ett helt nytt lag.
Och premiären gick i dur!
Det blev nämligen seger över Ljusdals IF 2 med uddamålet av tre hemma på Ånäsvallen.
Matchen avgjordes kring timman spelad då Nellie Sjöberg och Julia Häggkvist hittade nätet inom ett par minuters mellanrum.
Med fem minuter kvar på klockan reducerade Freija Kenthin för gästerna och det blev lite nerv i matchen men närmare än så kom inte Hälsingetjejerna utan tre härliga premiärpoäng till KIF.

1
6 juni 2021 - 18:00 - Ånäsvallen
   

Wilmor målskyttar för både Alnö 2 och Söråker 2

Wilma Björklund gav Alnö 2 ledningen efter kvarten spelad hemma på Släda IP mot Söråker 2 och det såg länge ut att räcka till tre poäng i seriepremiären.
Men med bara fyra minuter kvar kunde Wilma Staaf utjämna för gästerna. Surt för hemmatjejerna men glada miner hos Söråker i en match där lagens "Wilmor" var de som hittade målet.

Alnö IF 2 emblemSöråkers FF 2 emblem
Alnö IF 2 - Söråkers FF 2 1-1
6 juni 2021 - 18:30 - Släda IP
 

Övriga matcher i omgång 1

 

7
6 juni 2021 - 12:00 - Råsjövallen
 

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer