Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall vara numret större än Hassel och vann med 4-0. Under söndagen hade Ånge det lite trångt i portgången mot Ljunga men till slut gick ketchupflaskan i topp och de Celticskrude kunde till slut vinna med 8-0. De två resterande matcherna lirades under "flygardagen" och slutade bägge 1-1.

 

Kryss på Viskans IP i årets första lokala naturgräsmatch

Årets första naturgräsmatch i distriktet spelades på Viskans IP under "flygardagen" och där tog hemmalaget ledningen genom Adam Kerfstedt som nöp till direkt på volley på en passning från inhopparen Johan Skog med halvtimman spelad.
Fredrik Hultman i Indalsmålet höll sedan sitt lag kvar i matchen och med halvtimman kvar utjämnade gästerna efter en kontring där unge Emil Johansson avslutade kliniskt med vänsterfoten. Inget av lagen hade sedan den rätta spetsen för ett avgörande i en premiär som stundtals innehöll fint spel varvat med hafs och felpass. En typisk premiär alltså.
- Ja, det var en typisk premiärmatch med två lag som var ovana gräset under den första halvleken. Vi provade lite nytt och spelade offensivt och efter paus stämde det bättre och vi hade mycket väl gjort både 2-0 och 3-0 innan deras kvittering men de hade en vaken målvakt som jobbade långt ut och var snabbt ute och bröt flera av våra anfall, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund, som tagit över sysslan efter Tomas Eriksson som tvingats trappa ner på grund av en ny tjänst inom jobbet som polis.
- Vi är nöjda med vårt spel, speciellt under den första halvleken då vi skapade flera målchanser, men brände rubbet, och istället kunde de ta ledningen. Efter vårt kvitteringsmål tog Wiskan över, mycket tack vare sitt fysiska spel men vi stod emot och åkte därifrån med poäng, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
I Wiskan imponerades man av Elias Johanssons löpstyrka på mitten och han hann nog med ett halvmaraton medan comebackande Fredrik Hulttman i Indalsmålet visade att tajmingen i utrusningarna finns kvar.

Viskans IF emblemIndals IF emblem 
Wiskans IF - Indals IF 1-1
9 maj 2024 - 15:00 - Viskans IP
1-0 Adam Kerfstedt (30) 
1-1 Emil Johansson (62)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 32
 

Mycket kamp och mindre skönspel när Stöde och Matfors 2 kryssade i premiären

Stöde tog en tidig ledning i premiären mot Matfors 2 på Kubens konstgräs dit man var utlokaliserade. Alvin Sjögren slog en genomskärare från egen planhalva fram till Andrew Södeerberg som från sin vänsterinnerposition satte bollen välplacerat nere vid den bortre stolpen.
Ledningen stod sig till den 72:a minuten då William Bergman hittade in med en boll bakom duktige Dennis Viklund i Stödedmålet. Viklund räddade sedan poäng åt sitt lag med en lågsniff mot sin högra stolpe efter en hörna på slutet.
- 1-1 var rättvist sett till 90 minuter då det blev en ostrukturerad match med mycket kamp och lite skönspel. En typisk premiärmatch helt enkelt, säger Stödes tränare Fredrik Viklund.
- Oerhört starkt av grabbarna att resa sig igen efter att Stöde läxade upp oss på träningsmatchen tidigare i vår. Samtliga håller sig till matchplanen och då kan vi spendera mycket tid på Stödes planhalva, säger Matforstränaren från sin husbuss i Norge.
 
Stöde IF emblemMatfors IF 2 emblem 
Stöde IF - Matfors IF 2 1-1
9 maj 2024 - 15:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Andrew Söderberg (8)
1-1 William Bergman (72)
Domare: Alyaman Haj Rachid
Publik: ej räknad
 

Komfortabel Ångeseger till slut i derbypremiären över kämpande Ljunga

Ljunga IF är tillbaka på fotbollskartan och under söndagskvällen gjorde man comeback i seriesammanhang och för motståndet väntade fjolårets division 4-lag Ånge IF på bortakonstgräs. Tuffast möjliga start således.
Och det var också hemmalaget som trummade på från avspark och redan i den åttonde minuten fick Ville Evjen ett inspel från vänster och mötte direkt och Ljungakeepern Mats-Erik Thunefors var maktlös.
Men sen gick det bromsolja i Ånges avslut som endera var alldeles för tama eller hamnade ute på lägdan samtidigt som det unga Ljungalaget försvarade sig bra och gick till offensiv attack när möjligheterna gavs, även om det inte var så ofta direkt.
1-0 i hemmafavör såg ut att stå sig till paus men då satte Ville Evjen sin andra fullträff och Viktor Häggblom utökade till 3-0 med halvlekens sista bolltouch.
Tungt för Ljunga som emellertid kom ut till den andra halvleken optimistisk och Noah Masri var nära att reducera efter ett genombrott med skottet smet strax över. Noah hade ett läge även senare i matchen men då stod ribban i vägen.
Istället smällde spelande tränaren Joakim Andersson in en frispark i den 54:e minuten och därefter rullade det in några snabba bollar fram till 8-0 i den 77:e minuten mot ett tröttnande men väl kämpande bortalag som trots siffrorna ska ha en eloge för sin insats då många aldrig spelat seniorfotboll i seriesammanhang tidigare.
När det gäller Ånge tillhör de ett av de fyra lagen som är givna att ta sig till A-slutspelet från den västra gruppen.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Ånges lagkapten Theo Evjen efter 8-0 i premiären över Ljunga
⚽️ Spelande tränaren Joakim Andersson förde Ånge till en 8-0-vinst i premiären
⚽️ Björn Östgård, som sparkade liv i Ljungafotbollen, var ändå nöjd trots 0-8-förlusten i premiären mot Ånge

 

Ånge IF  emblemLjunga IF 1 emblem 
Ånge IF - Ljunga IF 8-0
5 maj 2024 - 18:00 - Ånge IP
1-0 17. Ville Evjen (8)
2-0 Ville Evjen (41)
3-0 Viktor Häggblom (45)
4-0 Joakim Andersson (54) 
5-0 Viktor Häggblom (56)
6-0 Jesper Andersson (65)
7-0 Mohamed Nuradeen (69)
8-0 Vinzent Emanuelsson (77)
Domare: Robin Bergman
Publik: 125
 

Östavall nollade Hassel i premiären

Två lag som begärt sig ner från division 3 respektive 4 möttes under lördagskvällen på Kubens konstgräs. Och där visade sig laget från trean, Östavall, klart starkast och kunde avgå med en 4-0-victoria över Hassel.
Erik Källström gav gästerna ledningen redan i den andra minuten med ett skott från halva planen som singlade in över Hasselkeepern och efter dryga kvarten gjorde Källström om bedriften. Skillnaden var att den här gången studsade bollen över keepern som missbedömde studsen på konstgräset.
Strax innan halvtimman var det Mathias Edlunds tur att hitta rätt med ett distansskott, men "bara" från 20-25 meter.
Målmässigt hände inte så mycket mer än efter knappa timman då Tobias Engström bröt in från kanten och placerade bollen mellan keepern och den främre stolpen och därefter var målandet över för kvällen.
- Vi inledde bra men efter våra två första mål blev spelet lite krampaktigt och vi blandade bra och sämre prestationer. De var snabba att ställa om när vi tappade boll men i övrigt släppte vi inte till något bakåt. Kul att få inleda nystarten med en vinst, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- Östavall hade ett klart spelövertag i första men i andra blev vårt spel bättre och vi började hitta varandra på planen. En inte så illa prestation då vi var många nya och några har aldrig spelat elvamannafotboll utan mest korpen eller liknande, säger Hassels team manager Seth Larsson.
I Östavall imponerade mittbacken Jonas Westring. Plus även till påpasslige tvåmålsskytten Erik Källström och pigge inhopparen Anton Gröden.
I Hassel utmärkte sig kollektivet och kampandan då man trots att bollarna trillade in aldrig gav tappt.

4 maj 2024 - 18:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Erik Källström (2)
0-2 Erik Källström (17)
0-3 Mathias Edlund (27)
0-4 Tobias Engström (58)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 35
Matchfakta
 

Statistik div 5 Medelpad Västra (grupp 1)

Omgång 3 (18-19 maj): Dubbla västraderbyn denna soliga lördag

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag bjuds det på dubbla västraderbyn! Dels Wiskan-Stöde och dels Ljunga-Östavall. Den tredje matchen som spelas denna lördag är Ånge-Matfors 2 och i ...

Läs mer

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Fullt hus för Kungsnäs, dubbla hattrickskyttar för Sundsvalls FF och Filip Tägström visade skottkonst när Sidsjö-Böle vann med uddamålet

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer