Omgång 2: Selånger avgjorde sent i derbyt mot SDFF 2, klar vinst för Heffnersklubban 2 men förlust för IFK Timrå

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Under onsdagskvällen lyckades Hanna Rönngren göra segermålet mot SDFF 2 i slutminuterna sedan eminente hemmakeepern Lisen Hafstad tvingades utgå i minut 85 efter en huvudskada. Idag lördag vann Heffnersklubban 2 klart med 5-0 över Frösö men IFK Timrå nollades i dubbel bemärkelse av Ope.

5-0 i underkant när Heffnersklubban 2 städade av Frösö: "Nivåskillnad"

Efter premiärförlusten mot SDFF 2 har Heffnersklubban studsat tillbaka och tagit två raka vinster, bägge mot jämtländskt motstånd, 3-1 över Brunflo och idag klara 5-0 på Frösö.
Jazmine Ben Naceur öppnade målskyttet i den nionde minute med en klassisk tåpaj i trängt läge framför mål. Strax innan halvtimman gick hemmalaget ifrån till 3-0. Först efter ett hårt inspel som gick in via knät på en försvarare och därefter satte Alva Prytz trean.
Knappt tio minuter in i andra ringde det igen. Efter en lång spelsekväns stötte Alva in sitt andra mål på Emma Forssbecks inspel.
Efter dryga timman var det Tyra Öhmans tur att hitta rätt och fastställa segersiffrorna till 5-0. Siffrorn som var smickrande för gästande Frösö.
- Det var nivåskillnad mellan lagen men det var ändå lite upp och ner i första trots att vi ledde med 3-0. I andra fick vi ordning på spelet även om vi bara gör två mål då. Blev lite transportsträcka efter 5-0-målet och med lite skärpa hade vi gjort lika många mål ytterligare, säger tränaren Mattias Svensson..
I Heffnersklubban imponerade vänsterbacken Melissa Carström i sin första match från start i division 2, spelade enkelt och klokt.
 
Heffnersklubban BK 2 emblemFrösö IF emblem 
Heffnersklubban BK 2 - Frösö IF 5-0
11 maj 2024 - 13:00 - HK Vallen
1-0 Jazmine Ben Naceur (9)
2-0 självmål (27)
3-0 Alva Prytz (29)
4-0 Alva Prytz (54)
5-0 Tyra Öhman (61)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 49
 

IFK Timrå nollade dubbelt av Ope: "Tar med oss första halvleken"

IFK Timrå vann premiären över Frösö men idag hemma mot ett annat Östersundslag, Ope, blev man nollat i dubbel bemärkelse då gästerna tog hem en 2-0-seger efter ett mål vardera i mitten av halvlekarna. Annars inledde hemmalaget bra men lyckades inte sätta dit sina chanser.
- Vi kommer in bra i matchen med mycket energi. Skapar några fina lägen men lyckas inte riktigt få in bollen. Ope tar över matchen mer och mer och vi får träna på vårt försvarsspel. Vi tappar lite energi i andra halvlek och får svårt att hålla emot. Vi tar med oss första halvlek som vi gör riktigt bra och blickar framåt mot en ny träningsvecka och ny match nästa lördag, säger Timrås tränare Malin Gröning.

IFK Timrå emblemOpe IF emblem 
IFK Timrå - Ope IF 0-2
11 maj 2024 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Indra Arvidsson (23) ...nick
0-2 Nova Hägred (71)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 37
 

Storspelande SDFF-målvakt skadad - då avgjorde Selånger efter sent segermål

Ikväll lirade SDFF 2 sitt andra raka derby i inledningen av division 2 och ställdes mot ett Selånger som "bara" fick med sig ett kryss från sin premiär mot IFK Östersund. Den här gången hade SSK marginalerna med sig och prickade in segermålet långt in på stopptid bara minuterna efter att Lisen Hafstad skadat sig i en kollision.
Men det började bra för SDFF 2 då Signe Fregelin frispark gick i en båge över muren och in under ribban redan i den sjunde minuten.
Bara fem minuter senare utjämnade Angelica Lindholm Forsell med en välplacerad bredsida.
Efter en jämn första halvlek, där SSK hade ett stolpskott och en giftig hörna,jagade SSK ett ledningsmål under hela den andra halvleken och tre poäng. Men man såg ut att gå bet då hemmalagets målvakt Lisen Hafstad var på bästa bollmotarhumör, precis som hon var under fjolårshösten i Elitettanlaget. Men med fem minuter kvar kolliderade hon med egen försvarare och en SSK-anfallare och fick ett knä i huvudet och tvingades bryta matchen och åka upp på akuten.
En olycka kommer sällan ensam och strax därpå tvingades den inhoppande keepern vittja nätet sedan SSK kommit två mot en och Angelica Lindholm Forsell serverat Hanna Rönngren mer eller mindre öppet mål.
- Solklar offside! Det är horribelt att inte domarna kan offsideregeln när de dömer division 2. Hanna var flera meter nedanför vår målvakt när "Angen" lade fram bollen till henne och det var bara en försvarare nedanför och inte två, dundrar SDFF-tränaren Micke Byström.
"Bysse" fortsätter:
- Annars är jag svinnöjd med tjejernas insats mot det bästa laget i serien och vi håller dem stången men de vinner på sin kraft. Det märktes att det var flickor mot damer stundtals och så ska det väl också vara då flera i mitt lag aldrig spelat seniorfotboll. Bara att hoppas att Lisen "bara" fått en lättare hjärnskakning efter smällen och snart är tillbaka mellan stolparna.
- Efter en jämn första halvlek var det mycket spel på deras planhalva i andra och hade det inte varit för deras målvakt hade vi avgjort tidigare. Vi trummade på och de blev allt tröttare och det var inte alls oförtjänt att vi till slut vinner, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
I SDFF var som nämnts Lisen Hafstad i buren mycket bra men även Nadifo Shino imponerade, först som central mittfältare och därefter som högerback med sina snabba fötter och irrationella spelstil. Överbetyg till hela laget egentligen.
Mittbacken Karolin Holmberg och hårt jobbande Angelica Lindholm Forsell, ett mål och ett assist, övertygade mest i ett dominerande Selånger.

Sundsvalls DFF 2 emblemSelånger SK emblem 
Sundsvalls DFF 2 - Selånger SK 1-2
8 maj 2024 - 20:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Signe Fregelin (7)
1-1 Angelica Lindholm Forsell (12)
1-2 Hanna Rönngren (87)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 55
 

Heffnersklubban 2 vann i match tillhörande omgång 7: "Skönt att svara på underprestationen från premiären"

Då både Heffnersklubban 2 och Brunflo har unga lag valde man att flytta den här matchen i omgång 7 till ikväll då många tar studenten då den annars skulle ha spelats.
Och det började bra för "Klubban". Redan i den andra minuten bröt Emma Forssbeck ett uppspel och löpte sig fri, rundade målvakten innan hon rullade in sitt första mål i division 2.
I mitten av halvleken drev Agnes Parhammar ner mot kortlinjen och väntade kyligt in Alva Prytz, lade bollen tillbaka till henne och hon mötte direkt fram till 2-0.
Spelövertaget borde ha gett fler mål och med halvtimman reducerade istället Saga Hägred och det blev lite nerv i matchen.
Men direkt i andra bjöd bortamålvakten på 3-1. Efter att ha plockat ner en hörna kastade hon ut bollen rakt ut till Alva Prytz som tog emot den och på en halvvolley sköt hon över mv och in i nät.
Hemmalaget fortsatte producera målchanser och ett fjärde och femte mål hängde i luften då Brunflo vaskade fram en jättechans men Frida Svensson svarade för en suverän räddning och tog där död på gästernas drömmar om poäng.
- Skönt att svara på underprestationen i premiären mot SDFF 2 och efter den här insatsen ikväll är vi på rätt spår igen. Idag tog vi tag i matchen redan från avspark och behöll initiativet även efter deras reduceringsmål, säger Heffnersklubban 2:s tränare Mattias Svensson.
Det var många som var bra hos helblått ikväll och vi ger därför samtliga i laget beröm. Ingen nämnd, ingen glömd.
 
6 maj 2024 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Emma Forssbeck (2)
2-0 Alva Prytz (21)
2-1 Saga Hägred (30)
3-1 Alva Prytz (47)
Domare: Elias Kling
Publik: 27
 

Övriga matcher i omgång 2

 
Härnösands SK emblemÖstersunds FK emblem 
Härnösands SK - Östersunds FK 1-0
11 maj 2024 - 13:00 - Högslättens
  
13 maj 2024 - 19:00 - Åkreäng Konstgräs
 

Statistik div 2 Mellersta Norrland

Omgång 7 (6 maj-16 juni): Tidig seriefinal mellan Ope och Selånger på Torvallen i morgon lördag

Tidig seriefinal i morgon lördag på Torvallen mellan Ope och Selånger där vinnaren verkligen sätter sig i förarsätet inför fortsättningen. SDFF:s och ...

Läs mer

Omgång 6: SDFF 2 och Timrå vann i Jämtland men förlust för Heffnersklubban 2 medan Selångers rivstart gav 5-0-seger

Selånger vann över Härnösand med 5-0 på nationaldagen och fem olika målskyttar. Under lördag spelade Heffnersklubban 2 borta mot topplaget IFK Östersu...

Läs mer

Omgång 5: Timrå vann klart över SDFF 2 i kvällens derby - Angen frälste Selånger i onsdagens dito

Selånger jagar Ope i toppen av tabellen och bjöd under onsdagen in till derby på IP när Heffnersklubban 2 kom på besök i omgång 5 - och tack vare ett ...

Läs mer

Omgång 4: Angen fyramålsskytt för Selånger,6-ig vinst för Heffnersklubban 2, stortorsk för Timrå och SDFF föll mot serieledarna

Selånger bjöd på målkalas på Frösön och prickade in åtta bollar, hattrick av "Angen" Lindholm Forsell. IFK Timrå hade chansen att hänga med i toppen m...

Läs mer

Omgång 3; "Angen" fyramålsskytt när Selånger tog hem en storseger och uddamålsvinst för Timrå men kraftig förlust för Heffnersklubban 2 mot Ope

I omgång 3 visade Selångers altmeister Angelica Lindholm Forsell målformen och prickade in fyra av de sju fullträffarna mot Brunflo. Tella Åström sköt...

Läs mer

Omgång 1: Seger för IFK Timrå, SDFF 2 vände mot Heffnersklubban 2 och Selånger fick "bara" kryss i premiären

Första paret ut i årets damtvåa var de unga andralagen i SDFF och Heffnersklubban under fredagskvällen där de förstnämndas Tilde Bergman blev tungan p...

Läs mer