Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll samt att Danne Johansson gjorde sina tre första mål för säsongen i Svartviks 7-2-vinst över Kraftfull. Under söndagen vann Selånger 2 en svängig tillställning mot Matfors. Gustav Åsell segerskytt i 90:e minuten.

 

Selånger 2 vann svängig match mot Matfors - Gustav Åsell segerskytt i minut 90

Selånger 2 fick en fin start på matchen då Gamal Al-Barawy spelade ett pass snett inåt bakåt till Oskar Erlandsson som satte den i nät utan pardon.
Efter kallduschen började Matfors bli varma i kläderna och hade ett par chanser till kvittering innan Oliver Andersson slog ett stenhårt inlägg mot bortre stolpen strax före halvtimman som namnen Spjut tryckte in och bara ett par minuter senare satte Andersson 2-3 perfekt i bortre krysset.
Gästerna låg sedan på för mer innan forceringen mojnade och siffrorna stod sig till halvtid.
Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare men i mitten av den tvingades Brukets Blås mittfältsmotor Felix Häggström kliva av med känningar i baksidan vilket gjorde att SSK fick mer att säga till om. Iden 81:a minuten singlade en hög boll in i Matfors straffområde som man inte förmådde rensa undan utan Algot Hagman satte dit kvitteringen trots att en MIF-försvarare gjorde allt för att rädda bollen från att gå in men drog den ribba in i eget mål.
2-2 såg ut att bli slutresultatet men i slutminuten fick Gustav Åsell, som spelat med Brukets Blå, en centring på djupet, släppte den till Oskar Erlandsson som när målvakten kom ut passade tillbaka till Åsell som enkelt bredsidade in segermålet.
- Skönt med första vinsten. Vi gjorde några justeringar i halvtid och ägde mer boll i andra och vinner på mer kyla i de avgörande momenten, säger SSK-tränaren Juan Medina,
- I första halvlek gjorde vi våra bästa 20-25 minuter hittils i år och borde dubblat vår målskörd och stängt matchen. I andra fick vi göra några byten vilket störde rytmen och efter deras 2-2-mål blev vi lite ängsliga och de kan göra segermålet. Sett till vår prestation borde den räckt till tre poäng men vi lyckades aldrig knyta till säcken, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
I Selånger 2 ville man ge cred till hela laget.
I Matfors var Felix Häggström den som styrde och ställde på mitten fram till dess han var tvungen att utgå. Plus även till Oliver Andersson och Abozar Yaghobi.

 
Selånger SK 2 emblemMatfors IF emblem 
Selånger SK 2 - Matfors IF
19 maj 2024 - 17:45 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Oskar Erlandsson (9)
1-1 Oliver Spjut (29)
1-2 Oliver Andersson (33)
2-2 Algot Hagman (81)
3-2 Gustav Åsell (90)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 64

Jonte Åhlin Essviks matchvinnare tillsammans med Michel Sjödal när Kuben 2 brände rubbet

Kuben 2 gör åter en bra match och skapar mängder av klara målchanser- men bränner rubbet!
Och då går det som det brukar, motståndarna gör mål.
Efter en omställning och ett inspel prickade Jonte Åhlin in matchens enda mål vilket räckte till tre poäng.
Kuben hade emellertid en boll i nätet på slutet när Ruben Kruse först sköt i stolpen och sedan slog in sin retur. Ett mål som dock blev bortdömt för offside då någon kubenspelare skymt Michel Sjödal i Essviksmålet. Sjödal som förövrigt var formidabel mellan stolparna och svarade för mängder av "supersaves".
- Vi fick mest jaga boll och täcka ytor mot ett bra spelande Kuben och när vi väl fick tag i bollen tog det inte lång tid innan vi slog bort den. I första halvlek släppte vi till mängder av chanser men i andra tätade vi till bättre. Men utan Michas storspel hade vi inte vunnit den här matchen och det var skönt att deras kvitteringsmål på slutet blev bortdömt, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
- Otroligt att vi inte vinner den här matchen med tanke på hur många klara lägen vi skapade, men bränner åtminstone tre-fyra frilägen. Och när vi väl gör mål så vinkar linjemannen bort det för en offside på någon, oklart vem, säger kubentränaren Marcus Westermark och fortsätter:
- Är besviken på Essvik för alla sena efterslängar och bland annat åkte vår målvakt på en rejäl smäll med befarad hjärnskakning.
Utöver nämnde Michel Sjödal I Essviks mål styrde och ställde högerbacken Kevin Tumfart på bästa sätt.
Hos "Tigerungarna" gjorde hela matchtruppen en styv insats, fram till dess att bollen skulle sättas i nät.

 
Essviks AIF emblemKubikenborgs IF 2 emblem 
Essviks AIF - Kubikenborgs IF 2 1-0
18 maj 2024 - 17:45 - Westhagen
1-0 Jonathan Åhlin (66)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 65
 

Hattrick av Danne Johansson och två utvisningar för Kraftfull bakom Svartviks storseger

Notoriske målskytten Danne Johansson har gått ren i inledningen av Medelpadsallsvenskan. Men idag mot Kraftfull gick ketchupflaskan i topp och han gjorde tre av Svartviks mål, två på straff, i 7-2-segern på Kubens konstgräs. Att Kraftfulls två utvisningar för snack, i minut 45 och 77, påverkade de stora siffrorna är givet.
- En konstig match som vred och vände innan vi kunde gå ifrån och ta hem en klar seger. Är irriterad av vårt försvarsspel, vi släpper in två mål och det hade kunnat bli fler. Däremot var vårt offensiva spel det bästa i år och sju gjorda mål var nästan i underkant. Starkt att vi efter tre omgångar är enda laget med full pott, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
- Vi kom till spel med ett helt nytt spelsystem och höll länge upp spelet på ett bra sätt och skapade många chanser mot ett duktigt lag. Däremot blev vi lite stressade av deras snabba anfallsspel och stundtals hade vi svårt att hänga med. Att vi dessutom drog på oss två utvisningar gjorde inte saken bättre, säger Kraftfulls nye tränare Salem Abdul som ledde sitt lag för första gången då Torbjörn Persson lämnat för att bli assisterande tränare i IFK Sundsvall till Anders Strandlund.
 
Svartviks IF emblem         
Svartviks IF - FC Kraftfull 7-2
18 maj 2024 - 17:45 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Momodou Khan (5) 
1-1 Joacim Johansson (20)
2-1 Gustav Salomonsson (27)
3-1 Daniel Johansson (35, straff)
4-1 Daniel Johansson (39, straff)
4-2 Salo Gavador (53)
5-2 Emil Gabrielsson (60)
6-2 Daniel Johansson (81)
7-2 Tristan Lindblom (84)
Utvisningar Kraftfull: Momodou Khan (44) och Israel Kalenga (77)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 42
 

Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet med IFK Timrå: "Speglade matchen"

Mötet mellan kamratklubbarna från Sundsvall och Timrå utmynnade, lite överraskande, i en fem-etta för de förstnämnda,
Redan i den sjunde minuten snodde Gustav Persson bollen av en motståndare vid straffområdets halvmåne och på sin 20-årsdag satte han 1-0 i hitre hörnet av målet.
I slutet av halvleken utjämnade Timrå. Simon Mohlin räddade Wilmer Moxéns nick men var chanslös när Elias Granlöf tryckte in returen.
IFK Sundsvall fick även en bra start på den andra halvleken och åter efter sju minuter då Nicklas Silversved återgav hemmalaget ledningen.
Kring timman spelad dubblade August Ekenberg IFK Sundsvalls målskytte fram till 4-1 och med sju minuter kvar på uret fastställde Olle Ulfvengren vinsten till en fem-etta.
Att det inte var timråkamraternas afton accentuerades när Simon Molin knep Jocke Edströms straffspark på slutet.
- Vi var det spelförande laget och 5-1 speglade matchen. Vi kom till många lägen och samtidigt var det stabilt bakåt, säger IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer.
- Vi kom igång först sista tio av den första halvleken efter en tveksam inledning och då vi satte kvitteringen var jag säker att vi skulle ta dem i andra. Men jag vet inte vad som hände efter pausen. Det fanns ingen riktig jävlar anamma i laget idag och de tre första målen vi släpper in kom efter individuella misstag, förklarar Timrås tränare Victor Selander.
I IFK Sundsvall var försvarslinjen med Simon Molin i målet, Kadar Mohamed Abdi, Axel Andersson, Olle Ulfvengren och Oscar Moss rena muren och lade grunden till vinsten tillsammans med de övriga i laget.
Jocke Edström var den ende i IFK Timrå som visade engagemang och hjärta för klubbmärket.

17 maj 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Gustav Persson (43)
1-1 Elias Granlöf (43)
2-1 Nicklas Silversved (52)
3-1 August Ekenberg (61)
4-1 August Ekenberg (65)
5-1 Olle Ulfvengren (83)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 65
 

Jumbon Sund hämtade in dubbla underlägen mot serieledarna Kovland med utespelare mellan stolparna

Jumbon Sund hämtade in dubbla underlägen mot serieledarna Kovland och tog hem sin första poäng för säsongen samtidigt som KIF tappade sina första.
Kovland tog alltså ledningen när Christoffer Brännström knorrade in en boll från strax utanför straffområdet i minut 13.
I halvlekens sista minut spelade sig Sund fram efter högerkanten där Allix Jonsson avslutade ett inspel med att trycka dit en distinkt bredsida.
Sju minuter in i den andra halvleken tilldömdes Kovland en straff efter en hands och vänsterfotade Henric Nylund placerade in den lugnt och säkert till vänster om målvakten Sajad Wafi. Sajad som normalt är mittfältare men tog en för laget och ställde sig mellan stolparna när det saknades keeprar för kvällen.
I den 65:e minuten fick Absar Nurul bollen, drev inåt och avslutade med ett välplacerat skott i bortre hörnet.
Det var två trötta lag på slutet men med fem minuter kvar fick Andreas Strid ett gyllene läge att skjuta hem segern till sitt Kovland men vikarierande Sajad Wafi visade sig vara lika bra mellan stolparna som på mittfältet och gjorde en grandios och poängräddande räddning. Innan det hade lagkaptenen Arti Sallauka en boll i ribban för Sund.
- Första halvlek från vår sida var helt okej och hade flera lägen att öka på så det kändes rätt lugnt fram till deras kvittering. I andra var vi helt under isen, var stressade och slog knappt en passning till rätt adress. Ändå är vi nära att göra ett segermål på slutet, säger Kovlands tränare Joel Falk.
- En match med mycket ställningskrig och fräna närkamper där tyvärr domaren var enögd och blåste bara åt ett håll vilket var frustrerande. Tycker att vi är det bästa laget spelmässigt men tyvärr var vi darriga i avslutningslägena. Kovland hade inget riktigt spel utan sökte hela tiden Brännström med långa bollar. Samtidigt var de, tack vare Brännström, hela tiden farliga på fasta situationer, säger Sunds tränare Armando Buzi.
I Kovland plussar vi för mittfältarna Andreas Strid och Henric Nylund.
Sajad Wafi överraskade på sin ovana plats mellan stolparna och på det centrala mittfältet hade Sund planens bästa aktör i Arti Sallauka. Bleart Ugzmajli är också värt ett omnämnande efter sin första match på dryga året där han fungerade som pådrivare för ungdomarna.
 
Kovlands IF Herr emblemSund IF emblem 
Kovlands IF - Sund IF 2-2
17 maj 2024 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Christoffer Brännström (12)
1-1 Allix Jonsson (45)
2-1 Henric Nylund (52, straff)
2-2 Absar Nurul (65)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: ej räknad

Omgång 8 (8-11 juni): Tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå - men IFK Sundsvall-Svartvik uppskjuten

11 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå är serieledare i en haltande tabell sedan man vänt 0-2-underläge sista halvtimman till en 6-2 vinst. Även Kovland vände 1-2 till tre poäng m...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer