Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-1 till 4-1 sista 20 mot Selånger 2 för att landa på 4-2, Matfors besegrade Sund i bottenmötet efter hattrick av Oliver Spjut och söndagens match mellan IFK Sundsvall och Kovland regnade in. 

Söndagens match på Balders uppskjuten på grund av regnet

Vinnaren av IFK Sundsvall eller Kovland skulle ta över serieledningen i Medelpadsallsvenskan men regnet ställde till det och matchen kunde inte spelas under söndagen och blev därför uppskjuten till framtiden.

IFK Sundsvall emblemKovlands IF Herr emblem 
IFK Sundsvall - Kovlands IF
9 juni 2024 - 13:00 - Baldershovs IP
 

Andra raka Kraftfull-segern - Salo Gavador tvåmålsskytt

Kuben 2 ledde över nästjumbon Kraftfull med 1-0 på Camp Mitthem med över 70 minuter spelade efter Hussein Al-Hasans kontringsmål efter halvtimman spelad.
Då kvitterade Salo Gavador med ett välplacerat markskott och i den 82:a gjorde han om proceduren och Kraftfull var i ledningen. Av bara farten drev Momodou Khan in från kanten och fri med bortamålvakten chippade han bollen över honom och vändningen var total och Kraftfull kunde ta sin andra trepoängare på raken efter en tung inledning.
- Vi spelade riktigt bra och rullade boll i båda halvlekarna och trots att de ledde i paus var vi inte oroliga, bara vi såg till att vara vaken på deras omställningar. Något som vi lyckades med samtidigt som vi fick utdelning framåt, säger Kraftfulls tränare SalemAbdul, som kom från just Kuben.
- Så länge vi hade fokus på matchen kontrollerade vi den men vi fick aldrig till det dödande andramålet. Men vi faller lite på eget grepp. Istället för att jaga 2-0 skulle vi spelat mer på resultatet och inte gett deras individuellt skickliga spelare de ytor de ville ha. En lärpeng för både oss ledare och spelarna, säger Kubentränaren Marcus Westermark.
Yttermittfältaren Salo Gavador, tvåmålsskytt och ständigt farlig, var tillsammans med Jafar Yakubi, spelskicklig pådrivare på mitten och Israel Kalenga bäst i ett bra Kraftfull.

FC Kraftfull emblem       FC Kraftfull  Kubikenborgs IF 2
FC Kraftfull - Kubikenborgs IF 2 3-1
7 juni 2024 - 19:00 - Camp Mitthem
0-1 Hussein Al-Hasan (30)
1-1 Salo Gavador (73)
2-1 Salo Gavador (82)
3-1 Momodou Khan (85)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 93
 

Oliver Spjut gjorde hattrick och spelade fram till det fjärde när Brukets Blå vände not Sund i bottenmötet

Sund har haft det motigt i inledningen men tog ledningen på Thulevallen i den 37:e minuten efter rena tiki-taka-anfallet som avslutades med att Oscar Bertrup satte dit den. Då hade Brukets Blå redan fått ett mål bortdömt för offside.
Oliver Spjut hotade Sundförsvaret hela den första halvleken men fem minuter in i andra kom han runt igen på vänsterkanten, centrade till Affe Boman som sköt men Oliver höll sig framme och stötte in kvitteringen på returen.
Två minuter senare fibblade Sunds mittback med bollen och Oliver Spjut fick fri lejd mot målet och gjorde inget misstag. Det målet gav gästernas spelare gamnackar och med kvarten kvar fick Seyed Mohammad Heidari ett pass snett inåt bakåt från Oliver Spjut och 3-1 kom upp på resultattavlan. Oliver Spjut fullbordade därefter sitt hattrick med ett skott somsmet in lite väl enkelt.
- Vi gör en sådär första halvlek och hamnar i underläge och kände oss pressade i paus. I andra spelar vi rejälare, höjer kvaliteten i passningsspelet och är mer kliniska i avsluten. Kändes också som att vi hade lite mer ork, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Matfors var helt under isen i första halvlek och hade vi visat mer kyla hade vi haft ett par mål till i försprång. Vi spelade fin fotboll och anföll med bollen efter marken. De hade ett hot, Oliver Spjut, men ändå gav vi han utrymme i andra trots att vi pratat om att ge understöd. Efter hans två första mål i andra försvann kraften och killarna tappade allt självförtroende och de kunde göra två mål till, säger Sunds tränare Armando Buzi.
I Brukets Blås tröja nummer 9 var Oliver Spjut på humör och gör hattrick och spelade fram till det fjärde. 17-årige vänsterbacken Einar Ljungdahl svarade även han för en praktmatch och var följsam både offensivt och bakåt. Imponerade gjorde även 16-årige mittfältaren som hoppade in i andra och var hela tiden spelbar och tvekade inte heller att sätta åt i närkamperna.
I Sund slet Oscar Bertrup på bra i anfallet och gott betyg ska även ges till inhopparna Salvo Pignataro och Agaton Olofsson Laukkanen

Matfors IFSund IF
Matfors IF - Sund IF 4-1
7 juni 2024 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Oscar Bertrup (35) 
1-1 Oliver Spjut (50) 
2-1 Oliver Spjut (52) 
3-1 Seyed Mohammad Heidari (72)
4-1 Oliver Spjut (81)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 120

 

Kryss i första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik

För första gången på ett decennium möttes åter de båda kombatanterna på varsin sida om sundet Svartvik och Essvik. Och det blev ett typisk derby med mycket fysiskt spel och mycket publik, nästan 400 åskådare uppe på Hemmanet hade slutit upp.
Det var två lag som kom från varsin förlust, Svartvik sin första på två år då Kovland tog död på den sviten, och Essvik som föll hemma med 3-6 mot IFK Sundsvall. Satt kvällens derby i huvudet redan i tisdags?
De fick se en mållös första halvlek bestående av ställningskrig där Svartvik var det lag som låg närmast ett ledningsmål. Men i upptakten av den andra fick gästerna Essvik en frispark på mittplan och på den nickade Henrik Eriksson in Njurundaderbyts första mål.
Kvarten senare var det utjämnat. Jocke Johansson slog ett fint inlägg som Gustav Salomonsson knoppade in. Två mål med huvudet alltså. Skulle vi få se något mål med fötterna eller någon annan kroppsdel på de återstående 25 minuterna? Svar nej! Men det var nära. Essvik hade en jättechans med ett halvvolleyskott från tio meter som hemmamålvakten Marcus Stenman gjorde en fenomenal reflexräddning på och därefter hotade man med tre hörnor på raken. Mot det hade Gustav Salomonsson ett skott i utsidan av stolpen och William Sjödal rundade Michel Sjödal i Essviksmålet men vinkeln blev för snäv och han lade bollen utanför den bortre stolpen.
- Vi har det mesta av bollinnehav och spel medan de lade sig lågt och oavkortat satsade på snabba omställningar. Sett totalt till de chanser som skapades borde vi avgått med segern trots att vi saknar 10-12 spelare, säger Svartviks assisterande tränare Mattias Johansson då huvudtränaren Carl Bergseije hastade iväg för att löpa nån Nattmil.
- Vi har det mesta av bollinnehav och spel medan de lade sig lågt och oavkortat satsade på snabba omställningar. Sett totalt till de chanser som skapades borde vi avgått med segern trots att vi saknar 10-12 spelare, säger Svartviks assisterande tränare Mattias Johansson då huvudtränaren Carl Bergseije hastade iväg för att löpa nån Nattmil.
- Bara att hålla med, det här var en typisk derbymatch utan skönspel men ändå underhållande, svängigt och spännande och det hade kunnat slutat hur som helst. Vi hade en jättechans på slutet men deras målvakt gjorde en grym räddning, säger Essvikstränare Fredrik Martinsson.

Svartviks IFEssviks AIF
Svartviks IF - Essviks AIF 1-1
7 juni 2024 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Henrik Eriksson (48)
1-1 Gustav Salomonsson (65)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 389
 

IFK Timrå hittade nycklarna till Selånger 2:s lås i andra halvlek

IFK Timrå hade det besvärligt med Selånger 2 under den första halvleken och hittade inga vägar genom mittfältet samtidigt som inte heller SSK 2 skapade några vassa chanser. trots fint spel.
Gästerna bytte taktik inför den andra halvleken och hittade allt oftare in med bollar bakom SSK:s höga backlinje och det var på en sådan som Tayser Shiqwara rann igenom på och bröt dödläget.
Totte Landar replikerade för hemmalaget (nåja, matchen spelades på Balders konstgräs, i den 63:e minuten och game on!
Men nu hade gästerna hittat nyckeln och snabbe Johan Kolbäck löpte sig fri två gånger om och nätade kring kvarten kvar.
Med fyra minuter kvar fick Olle Forsberg bollen ute till höger i straffområdet på pass från Tayser Shiqwara och curlade skickligt in fyran.
SSK-bilagan reducerade i minut 89 genom Oskar Erlandsson men det var för lite tid kvar för att skapa någon nerv i matchen.
- SSK stängde ner mitten så vi hittade inte in till våra mittfältare och kunde spela på det sättet vi ville i första. Inför den andra halvleken ändrade vi om i formationerna och då funkade spelet bättre och vi fick ytor och kunde göra fyra fina spelmål som i princip såg likadana ut med bollar in bakom deras höga backlinje, säger Timrås tränare Victor Selander.
- De ändrade spelsystem i andra som gjorde att de hela tiden ställde frågor tillvåra unga mittbackar. Men spelmässigt är det en bra fotbollsmatch där vi vågar spela bollen och vi gör det tillsammans. Vår bästa match spelmässigt, säger SSK-tränaren Juan Medina.
I Timrå utmärkte sig de båda ytterbackarna Mohammed Azzam och Elias Granlöf det där lite extra.

Selånger SK 2IFK Timrå Herr
Selånger SK 2 - IFK Timrå 2-4
Selånger SK 2 - IFK Timrå 2-4
7 juni 2024 - 19:45 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Tayser Shiqwara (52)
1-1 Totte Landar (63)
1-2 Johan Kolbäck (71)
1-3 Johan Kolbäck (79)
1-4 Olle Forsberg (86)
2-4 Oskar Erlandsson (89)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 91
  

Tabell

1 Svartviks IF   7 4 2 1 18 10 8 14
2 IFK Timrå   7 4 1 2 18 14 4 13
3 Kovlands IF   6 4 1 1 13 9 4 13
4 Kubikenborgs IF 2   7 4 0 3 15 5 10 12
5 IFK Sundsvall   6 4 0 2 19 10 9 12
6 Essviks AIF   7 2 2 3 12 13 −1 8
7 FC Kraftfull   7 2 2 3 10 18 −8 8
8 Matfors IF   7 2 1 4 13 16 −3 7
9 Selånger SK 2   7 1 3 3 14 21 −7 6
10 Sund IF   7 0 2 5 8 24 −16 2
 

Statistik

Omgång 8 (8-11 juni): Tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå - men IFK Sundsvall-Svartvik uppskjuten

11 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå är serieledare i en haltande tabell sedan man vänt 0-2-underläge sista halvtimman till en 6-2 vinst. Även Kovland vände 1-2 till tre poäng m...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer