Oscar Mårtenssons frisparkskanon såg till att Sund 2 vände och tog revansch mot Hassel

3 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Hassel slet åt sig en tidig 2-0-ledning och hade en trea på gång.
Istället vände gästande Sund 2 till seger med uddamålet, matchhjälte blev 16-årige Oskar Mårtensson med en mäktig frispark från 35 meter i slutskedet.
– En match med otroligt många målchanser, 8-8 hade mer speglat händelserna, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Hassel vann vårepilogen över Sund 2 på Flodbergs IP med hela 6-2.
Och det började bra även i returmötet i höststarten hemma på Hasselbacken. Simon Jönsson satte 1-0, ur misstänkt offsideposition, i den elfte minuten och efter dryga kvarten nickade Konate Lamin in 2-0 på hörna. Av bara farten var man ytterst nära ett tredje mål.

I stället kunde Emil Jabari vinna en närkamp inne i straffområdet och reducera i mitten av halvleken med ett skott i bortre gaveln.

Båda lagen fortsatte att skapa chanser och lagens målvakter fick svettas men det dröjde till i mitten av den andra halvleken innan nästa mål föll, och då var det en av matchens målsumpare som hittade nätet. Absar Nurul kom i fart och dribblade av två försvarare och därefter hemmamålvakten innan han rullade in kvitteringen.

Hassel hade sedan lägen till en återtagen ledning men fortsatte bränna chanser utan i den 83:e minuten brassade 16-årige Oskar Mårtensson in en stenhård frispark från 37 meter som satt perfekt precis under ribban och Sund 2 hade vänt på tillställningen och tog därmed revansch för vårförlusten.

– En match med otroligt många målchanser, 8-8 eller 11-7 till oss hade mer speglat händelserna. En sur förlust men det gäller att sätta de chanser man får. Vill inte klaga på domaren, som var duktig, men han svarade för en miss när vi gick miste både om en straffspark med följande målchansutvisning men han tyckte att deras spelare spelade på bollen, det var han ganska ensam om att tycka. Men som sagt, det var inte där vi förlorade matchen. Hade vi satt våra chanser hade den missen inte spelat någor roll. Fast jag börjar bli lite less på alla uddamålsförluster, tror det här var vår sjätte i år, säger Hassels team manager Seth Larsson.

– En lite märklig match. Vi hade hela den första halvleken och de vinner den med 2-1. De har den andra men den vinner vi med 2-0 trots att de vann nästan alla närkamper och alla fasta situationer plus att de kunde flytta boll ganska ostört på vår planhalva. Men när vi fick tag i bollen kontrade vi bra och hade kunnat gjort ännu fler mål, säger Sundtränaren Armand Buzi.

Defensive bollvinnaren Emil Miratovic, frisparksskytten Oscar Mårtensson och nye Akram Abdi Ibrahim som äntligen kunde debutera för sin nya klubb (kom från nedlagda Tallnäs United) efter skada. Den lille vesselsnabbe målvakten Saranpat Hiriotabpa växte ut till en demon i Hasselspelarnas ögon ju längre matchen led och fick alltid minst en tentakel på bollen vid hemmalagets avslut.

Simon Jönsson, Mohammaduo Sumareh och Konate Lamin var Hassels främsta denna afton.

Hassels IF emblemSund IF 2 emblem

Hassels IF - Sund IF 2 1-2
3 augusti 2022 - 19:00 - Hasselbacken
1-0 Simon Jönsson (11)
2-0 Konate Lamin (17) nick
2-1 Emil Jabari (23)
2-2 Absar Nurul (67)
2-3 Oskar Mårtensson (83) frispark
Domare: Christian Hald
Publik: 25
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer