Söråker smet förbi Matfors 2 i toppen av tabellen efter kvällens inbördes vinst: "Hur skönt som helst"

21 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 skapade massor av chanser men brände det mesta inklusive en straff.
Då var gästerna betydligt effektivare och kunde vinna med 3-2 på Thulevallen.
– Kanske inte rättvist sett till spel och chanser, men hur skönt som helst att vinna en sån här match, säger spelande tränaren Victor Selander som även satte det avgörande målet som skickade Löta-gänget förbi Matfors 2 i tabellen och upp i serieledning.

Matfors 2 tog en tidig ledning i toppmötet med Söråker då Oliver Andersson drev in från kanten och kyligt chippade bollen över den utrusande målvakten.
Efter det tog gästerna över och Johan Kolbäck kvitterade och därefter spelade han fram till unge Milton Vestén som gjorde sitt första mål i seniorsammanhang.
Innan pausvilan var det Matfors tur att komma tillbaka då Max Stenmark serverade Vincent Jonsson på ett snett inåt bakåt pass.

Den andra halvleken bestod till stor del av belägring av Söråkers planhalva och man radade upp chans på chans. Men något mål? Icke, inte ens när man fick en straff, Linus Wallin drog den i ribban! Och då kom det klassiska, det tillbakapressade laget gör mål.
Med kvarten kvar spelade Milton Vestén ett pass snett inåt bakåt och där mötte spelande tränaren Victor Selander med fel fot, högern, och bollen flög in över hemmakeepern.

Matfors mobiliserade ordentligt efter det och gästerna fick slå ifrån sig, många gånger i panik och när rutinerade rättskiparen Jan Söderlund blåste eld upphör var det många Söråkerspelare som pustade ut och sjönk ner i gräset och jublade. Och det som nya serieledare!

– Kanske inte rättvist sett till spel och chanser, men hur skönt som helst att vinna en sån här match. Efter vårt 3-2-mål sluggade vi oss igenom resten av matchen och rensade under parollen "bort med bollen", säger matchhjälten och spelande tränaren Victor Selander.

– Efter deras 2-1-mål tog vi över fullständigt men vi var otroligt ineffektiva och brände flera frilägen, sköt utanför, och hade även ett skott och en straff i ribban. Vi hade även flera fina frisparkar som smet tätt utanför. Mitt i pressen gör de mål på sin enda chans under den andra halvleken, suckar Matforstränaren Magnus Danielsson.

I Söråker måste 16-årige yttermittfältaren Milton Vestén framhållas. Där fanns det många meter i kroppen och han löpte på allt och svarade för ett mål och ett assist.
I Matfors 2 ska hela laget ha en eloge för sitt spel, det var "bara" målen som räknas.

Matfors IF 2Söråkers FF

Matfors IF 2 - Söråkers FF
21 juni 2022 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson ( 8 ) 
1-1 Johan Kolbäck (14)
1-2 Milton Vestén (24)
2-2 Vincent Jonsson (37) 
2-3 Victor Selander (75)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 70
Matchfakta

Helgens träningsmatcher (26-28 april) för våra lag i Medelpadsfemman

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelar i helgen, Här nedan ser ni hur det går/har gått.

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer