Söråker smet förbi Matfors 2 i toppen av tabellen efter kvällens inbördes vinst: "Hur skönt som helst"

21 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 skapade massor av chanser men brände det mesta inklusive en straff.
Då var gästerna betydligt effektivare och kunde vinna med 3-2 på Thulevallen.
– Kanske inte rättvist sett till spel och chanser, men hur skönt som helst att vinna en sån här match, säger spelande tränaren Victor Selander som även satte det avgörande målet som skickade Löta-gänget förbi Matfors 2 i tabellen och upp i serieledning.

Matfors 2 tog en tidig ledning i toppmötet med Söråker då Oliver Andersson drev in från kanten och kyligt chippade bollen över den utrusande målvakten.
Efter det tog gästerna över och Johan Kolbäck kvitterade och därefter spelade han fram till unge Milton Vestén som gjorde sitt första mål i seniorsammanhang.
Innan pausvilan var det Matfors tur att komma tillbaka då Max Stenmark serverade Vincent Jonsson på ett snett inåt bakåt pass.

Den andra halvleken bestod till stor del av belägring av Söråkers planhalva och man radade upp chans på chans. Men något mål? Icke, inte ens när man fick en straff, Linus Wallin drog den i ribban! Och då kom det klassiska, det tillbakapressade laget gör mål.
Med kvarten kvar spelade Milton Vestén ett pass snett inåt bakåt och där mötte spelande tränaren Victor Selander med fel fot, högern, och bollen flög in över hemmakeepern.

Matfors mobiliserade ordentligt efter det och gästerna fick slå ifrån sig, många gånger i panik och när rutinerade rättskiparen Jan Söderlund blåste eld upphör var det många Söråkerspelare som pustade ut och sjönk ner i gräset och jublade. Och det som nya serieledare!

– Kanske inte rättvist sett till spel och chanser, men hur skönt som helst att vinna en sån här match. Efter vårt 3-2-mål sluggade vi oss igenom resten av matchen och rensade under parollen "bort med bollen", säger matchhjälten och spelande tränaren Victor Selander.

– Efter deras 2-1-mål tog vi över fullständigt men vi var otroligt ineffektiva och brände flera frilägen, sköt utanför, och hade även ett skott och en straff i ribban. Vi hade även flera fina frisparkar som smet tätt utanför. Mitt i pressen gör de mål på sin enda chans under den andra halvleken, suckar Matforstränaren Magnus Danielsson.

I Söråker måste 16-årige yttermittfältaren Milton Vestén framhållas. Där fanns det många meter i kroppen och han löpte på allt och svarade för ett mål och ett assist.
I Matfors 2 ska hela laget ha en eloge för sitt spel, det var "bara" målen som räknas.

Matfors IF 2Söråkers FF

Matfors IF 2 - Söråkers FF
21 juni 2022 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson ( 8 ) 
1-1 Johan Kolbäck (14)
1-2 Milton Vestén (24)
2-2 Vincent Jonsson (37) 
2-3 Victor Selander (75)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 70
Matchfakta

FC Kraftfull dominerade men det dröjde till slutminuterna innan segern över Nedansjö var säkrad

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Det dröjde till det återstod bara några minuter innan FC Kraftfull, trots speldominans, kunde säkra 3-0-segern efter två sena mål.– Idag spelade vi br...

Läs mer

Fitim Ugzmailji tog död på Wiskans drömmar om poäng när han gjorde båda målen för SFF

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan hade hoppats få sig åtminståne en poäng innan sommaruppehållet.Och det var också nära när Sundsvalls FF gästade IP.Men Fitim Ugzmailji grusad d...

Läs mer

Kubikenborg 2 leder Medelpadsfemman under sommaruppehållet – avslutade våren med vinst i toppmötet med Söråker

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Kuben 2 har vunnit Medelpadsfemman två år på raken och leder nu även i år när vi är framme vid sommaruppehållet.Ikväll vann man med klara 3-1 borta mo...

Läs mer

Gustav Salomonsson tvåmålsskytt när Hassel vann med tennissiffror över Sund 2: "Vi dominerade totalt"

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Redan efter den första halvleken ledde Hassel med 4-0 på Flodbergs IP efter bland annat två mål av en pigg Gustav Salomonsson.Till slut skrevs segern ...

Läs mer

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick i andra halvlek och säkrade Matfors 2:s seger på Kustängen

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick när Matfors 2 avgjorde under den andra halvleken med fyra mål mot hemmalaget Stockvik.– Vi gick ut till...

Läs mer

Fem mål på en halvtimma av Kuben 2-inhopparen Samuel Saraniemi

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter timman spelad ledde Sundsvalls FF med 2-1.När domaren blåste av matchen en halvtimma senare hade Kuben 2 vänt till en 6-2-seger. Snacka om scenf...

Läs mer