Stark första halvlek av Essvik 2 räckte ända hem på Härevallen

8 aug 2022 Div. 6 Medelpad

Essvik 2 besegrade Indal på Härevallen efter en väl genomförd första halvlek och 3-0-ledning.
I den andra kom hemmalaget ut som ett nytt lag och reducerade två gånger om men istället för att nå en kvittering kontrade gästerna in fyran.
– En riktigt bra första halvlek men i andra tajtade Indal till på mitten och vi fick det svårare, säger Essvikstränaren Theodor Lundgren.

Essvik 2 trampade igång direkt på Härevallen och redan i den andra minuten nickade Peter Mackin in en hörna och i den 17:e satte Anton Johansson ett friläge.
Efter dryga halvtimman klackade Anton Johansson fram Peter Mackin till 0-3 och hade det inte varit för hemmakeepern Jonas Högmans inspirerande spel mellan stolparna hade ledningen i halvtid varit minst det dubbla.

Det var ett helt nytt Indal som kom ut till den andra halvleken och tryckte tillbaka gästerna och framförallt lyfte man in långa bollar in i straffområdet och fem minuter in nickade Markus Persson in Oliver Hallbergs inlägg.
Med timman spelad satte samme Persson 2-3 med en ny nick men när man gick för en kvittering kontrade Essvik 2 in fyran där Anton Johansson rundade Högman innan han rullade in bollen och säkrade segern.

– En riktigt bra första halvlek där vi ofta sågade oss igenom på mitten och skapade rejält med chanser. I andra tajtade Indal till på mitten och vi fick det svårare samtidigt som de flyttade upp spelet och satte hård press på oss och lyfte in bollar i straffområdet där vi hade tufft att freda oss och släppte in två lite väl lätta mål. Skönt att då kontra in vårt fjärde mål, säger Essvikstränaren Theodor Lundgren.

– Vi var statister i första halvlek och Jonas Högman höll oss då kvar i matchen. I andra tog vi över och är nära att komma ikapp när de kontrar in fyran. Hade vi spelat som under den andra halvleken hela matchen hade vi vunnit det här men 0-3 i handikapp blev för mycketm säger Indals tränare (och idag även målvaktsreserv) Peter Lind.

Anton Johansson svarade för två mål och ett assist. Duktig i Essvik 2 var även anfallskollegan Peter Mackin och på det centrala mittfältet gjorde trion Albert Forsberg, Tommy Stenqvist och Jesper Petersson en stark insats, speciellt under den första halvleken.

Jonas Högman i Indals mål är redan nämnd. Inhoppande vänsterbacken Oliver Hallberg var felfri efter att han bytts in till den andra halvleken.

.

Indals IFEssviks AIF 2

Indals IF - Essviks AIF 2 2-4
8 augusti 2022 - 19:00 - Härevallen
0-1 Peter Mackin(3)
0-2 Anton Johansson (17)
0-3 Peter Mackin (31)
1-3 Markus Persson (51)
2-3 Markus Persson (61)
2-4 Anton Johansson (84)
Domare: Mats Broman
Publik: 34
Matchfakta

Fyra nya mål av Nerkman då seriesegrarna Svartvik avslutade med ännu en vinst

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Seriesegern var i praktiken redan klar när Svartvik tog sig an jumbon Ånge "hemma" på Westhagen.Och det blev en väntad seger sedan skyttekungen Christ...

Läs mer

IFK Timrå avslutade med en seger – Tayser Shiqwara matchvinnare

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå vann sin avslutande match, enda målet på Essviksvallen inprickat av Tayser Shiqwara, hans 14:e i år.– Det var mest ställningskrig och inget ...

Läs mer

Tre poäng utan spel till Stöde – Holm/Sidsjö-Böle lämnade w.o.

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Redan förra helgen flaggade Holm/Sidsjö-Böles avgående tränare Nermin Zulovic att man inte skulle få ihop lag till den avslutande bortamatchen mot Stö...

Läs mer

Idag tar Svartvik definitivt hem seriesegern i Medelpadssexan

17 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Inför den sista omgången ligger IFK Timrå tre poäng och 38 mål efter ledande Svartvikk.Ett Svartvik som dessutom har jumbon på menyn.Så grattis till s...

Läs mer

Nytt hattrick av Tayser Shiqwara när IFK Timrå vann på Ånge IP

15 sep 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå gick snabbt ifrån till en 4-0-ledning borta mot Ånge 2, Tayser Shiqwara snickrade till ett hattrick via tre frilägen.Därefter stoppade hemma...

Läs mer

Jumbon Ånge 2 tog poäng av serietrean Essvik 2

10 sep 2022 Div. 6 Medelpad

Ånge 2 kämpar på trots jumboplats och idag fick man lön för mödan då man tog poäng via 1-1 hemma på IP mot serietrean Essvik 2.– En bra match från vår...

Läs mer