Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Lucksta blev för svåra.
Insatsen där gjorde att man tillhörde favoriterna när Medelpadsfemman drog igång. SFF startade upp med en seger innan det blev platt fall mot Matfors 2, 1-7, och därefter blev det sparsamma framgångar med blott fyra ytterligare segrar, ett kryss och hela 14 förluster och man slutade till slut näst sist.
Axel Medina tog över som tränare strax innan sommaruppehållet och säger så här på de frågor han fick från Lokalfotbollen efter säsongsavslutningen.

Vad säger du om er säsong?
- På den frågan kan jag svara att med den truppen och de skador vi fick så en helt ok säsong . Killarna hade inte haft någon försäsong och jag fick ta över laget strax innan sommaruppehållet..

Vad är du mest nöjd med?
- I början när jag tog över så var det försvarsspelet vi fick fokusera på vilket jag tycker att det funkade. Sedan tappade vi några spelare och fick börja om. Något som ledde att vi tappade allt fler poäng.

Vad kunde ni gjort bättre?
- Som sagt, vi fick skador på många nyckelspelare . Men de som var med på matcherna gjorde det riktigt bra även om vi inte alla gånger räckte till.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Lagkaptenen Jonas Svensson var en spelare som var en viktig pusselbit i vårt försvar, han pushade, visade karaktär och moral. Borde hela klart spela lite högre upp i serierna. Abbas Mohamad var en annan spelare som även han visade moral och karaktär.

Har du funderat för egen del om framtiden?
- Har väl haft något erbjudande från en och annan förening , men jag kommer att fortsätta i SFF. Är sugen på revansch och den här gången så finns jag med från start så det kommer att bli roligt lovar jag.

Hänt något i truppen, några nya eller nån som lämnat?
- Inga nya spelare än som vi kan presentera, finns väl några som har hört av sig. Så någon överraskning kommer väl längre fram .

Vad säger du om att ni troligen får gå upp i Medelpadsallsvenskan och att det inte blir någon sexa utan fyllda division 4- och 5-serier nästa år?
- Vi vill spela i fyran, inget snack om det och det finns säkert spelare som vill komma över till oss i så fall. Lite blandade känslor dock för våra ungdomar som kommer upp till seniorspel då steget kan blir för stort. De måste vi värna om och det borde finnas en serie för dem också.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Tycker att ni gör ett fantastisk jobb och lägger ner mycket tid. Vi som älskar fotboll älskar detta kan jag säga. Så tack för allt tid ni lägger.

Tack för berömmet, Alex, och lycka till 2023!

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer