Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Lucksta blev för svåra.
Insatsen där gjorde att man tillhörde favoriterna när Medelpadsfemman drog igång. SFF startade upp med en seger innan det blev platt fall mot Matfors 2, 1-7, och därefter blev det sparsamma framgångar med blott fyra ytterligare segrar, ett kryss och hela 14 förluster och man slutade till slut näst sist.
Axel Medina tog över som tränare strax innan sommaruppehållet och säger så här på de frågor han fick från Lokalfotbollen efter säsongsavslutningen.

Vad säger du om er säsong?
- På den frågan kan jag svara att med den truppen och de skador vi fick så en helt ok säsong . Killarna hade inte haft någon försäsong och jag fick ta över laget strax innan sommaruppehållet..

Vad är du mest nöjd med?
- I början när jag tog över så var det försvarsspelet vi fick fokusera på vilket jag tycker att det funkade. Sedan tappade vi några spelare och fick börja om. Något som ledde att vi tappade allt fler poäng.

Vad kunde ni gjort bättre?
- Som sagt, vi fick skador på många nyckelspelare . Men de som var med på matcherna gjorde det riktigt bra även om vi inte alla gånger räckte till.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Lagkaptenen Jonas Svensson var en spelare som var en viktig pusselbit i vårt försvar, han pushade, visade karaktär och moral. Borde hela klart spela lite högre upp i serierna. Abbas Mohamad var en annan spelare som även han visade moral och karaktär.

Har du funderat för egen del om framtiden?
- Har väl haft något erbjudande från en och annan förening , men jag kommer att fortsätta i SFF. Är sugen på revansch och den här gången så finns jag med från start så det kommer att bli roligt lovar jag.

Hänt något i truppen, några nya eller nån som lämnat?
- Inga nya spelare än som vi kan presentera, finns väl några som har hört av sig. Så någon överraskning kommer väl längre fram .

Vad säger du om att ni troligen får gå upp i Medelpadsallsvenskan och att det inte blir någon sexa utan fyllda division 4- och 5-serier nästa år?
- Vi vill spela i fyran, inget snack om det och det finns säkert spelare som vill komma över till oss i så fall. Lite blandade känslor dock för våra ungdomar som kommer upp till seniorspel då steget kan blir för stort. De måste vi värna om och det borde finnas en serie för dem också.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Tycker att ni gör ett fantastisk jobb och lägger ner mycket tid. Vi som älskar fotboll älskar detta kan jag säga. Så tack för allt tid ni lägger.

Tack för berömmet, Alex, och lycka till 2023!

Fotbollsdöden fortsätter skörda offer i Medelpad - Indal näst på tur?

29 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Vad Lokalfotbollen erfar är ännu en klubb på väg att ta sin Mats ur skolan.Det är Indals IF, som tappat både ledare och spelare, som är på fallrepet o...

Läs mer

Alnö har anmält ett andralag i Medelpadsfemman: "Bättre matchning"

25 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Essvik 2, Torpshammar och Holm har försvunnit från årets ursprungliga Medelpadsfemma.Men i gengäld ställer Alnö åter upp med ett andralag i seriespel....

Läs mer

Holms SK tackar för sig: - om inte ett mirakel sker "Spelar- och ledarbrist"

25 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Igår Torpshammars IF.Nu är även Holms SK på fallrepet, om inte det händer ett större mirakel.- Det ser mörkt ut, vi saknar såväl ledare som spelare, s...

Läs mer

Ingen comeback för Torpshammar - drar sig ur femman: "Spelarbrist"

24 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Meningen var att Torpshammars IF skulle göra comeback i seriespelet i år och samarbeta med Fränsta IK.Men så blir det tyvärr inte.Nu meddelar västrakl...

Läs mer

Klart med ny tränarduo i Selånger 2: "Kul med en ny utmaning"

22 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Selånger 2 har gjort klart med den tränarduo som ska ersätta Jesper Jonsson,Dessa är Ali Mohammed, som tränade Timrå ifjol, och Juan Medina.- Det känn...

Läs mer

Vad händer i Wiskan?: "Vi siktar på ett bättre resultat än ifjol"

15 jan 2023 Div. 5 Medelpad

Ifjol kom Wiskan jumbo i femman trots ett par uppmärksammade "mirakel" under hösten mot topplagen Kuben 2 och Matfors 2.Då det inte blir någon divisio...

Läs mer