Summering av division 3 Mellersta Norrland: Så har det gått för Medelpadslagen

Hälften av de tolv klubbarna i division 3 Mellersta Norrland har sin postadress i Medelpad.
Och hur har det då gått för dem?
Lokalfotbollen har gjort en summering av vårsäsongen.

Alla våra lokala lag, utom elitlagen GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF, har gått på sommarlov. Lokalfotbollen har gjort en summering av division 3 Mellersta Norrland efter vårens matcher. En serie som innehåller hela sex Medelpadslag, och hade varit sju om inte Sund dragit sig ur.

Om man tittar till den övre halvan besitter de våra inte mindre än fyra av de fem topplaceringarna. Imponerande!
I andra änden av tabellen har vi ett på den negativa kvalplatsen och ett placerat precis under som betyder degradering till division 4.
Om jag i korthet ska kommentera lagens insatser så här långt får det bli:

Lucksta IF emblem

Lucksta:
Favorittippade på förhand tillsammans med Kramfors-Alliansen och har skött sina kort på bästa sätt. Först fyllt upp fjolårshöstens tunna trupp med flera klasspelare, inte minst från Sunds division 2-lag, plus att övriga i truppen tagit ett extra kliv. På de tolv spelade matcherna är man obesegrade och tagit full pott i tio av dem och toppar tabellen sex pinnar före just Kramfors-Alliansen. Inget talar just nu emot att man inte kommer att ta hem segern när serien summeras i höst. Samuel Keflit har prickat in 14 bollar så här långt och med den talang och kunnande som den vindsnabbe liraren besitter lär han fortsätta springa in mål även efter sommarupphållet. Om nu inte "phula" värvare i klubbar högre upp nallar godbiten.

Kubikenborgs IF emblem

Kubikenborg:
Nykomlingar som fortsätter bygga vidare på egna produkter från sitt division 4-lag och plockat in några praliner. Hade en dipp i de två avslutande omgångarna då målskyttet klickade och det blev två raka 0-1-förluster i derbymatcherna mot Selånger och Östavall. Ligger en poäng bakom tvåan Kramfors-Alliansen som just nu har kvalplatsen till division 2. Tror "Tigerränderna" kommer att kunna utmana om den platsen hela hösten.

Selånger SK emblem

Selånger:
Trots att ex-Giffaren Albin Palmlöf saknats under våren har nykomlingarna överraskat med en stark defensiv och även varit vassa framåt och på mitten kanske Lukas Lindbäck har varit seriens bästa spelare så här långt. Kan man behålla fjärdeplatsen under hösten är det bara att buga och bocka för tränarduon Jesper Hellström & Filip Renman.

Östavalls IF emblem

Östavall:
Kanske årets överraskning så här långt. Speciellt efter starten på serien där man bland annat föll med 0-7 mot Kuben. Därefter har man stadigt förbättrat sig med ett i stort sett nytt lagbygge sett till fjolåret och visar hur långt man kan komma med ren inställning. Största plusvarianten är anfallaren Sebastian Kristiansson som gjort nio mål i sin första säsong på den här nivån. Truppen är i tunnaste laget och man får nog svårt att behålla femteplatsen säsongen ut. Men med elva poäng ned till kvalplatsen ska man kunna undvika kvalplatsen, vackert så.

Alnö IF emblem

Alnö:
Om Östavall varit årets överraskning är det precis tvärtom när det gäller Alnö. Fjolårssäsongen lovade mycket mer och med en ny tränare i form av Patrik Nylund skulle man ta ytterligare kliv uppåt. Men det kärvade värre i stort sett hela våren och trots en del fina insatser uteblev poängen och efter en del turbulens valde Patrik att kliva av sin ämbete och sportchefen, och fjolårstränaren, Johnny Svelander tog över. Efter förlust mot jumbon Sollefteå, deras enda seger i vår, vann man avslutningen med hela 5-1 borta mot Friska Viljor Akademi. Just nu ligger man på negativ kvalplats med fyra poäng upp till Björna på säker mark och fem ned till Matfors under det förhatliga nedflyttningsstrecket. Blir en utmanande höst på Släda IP men talang och kunnande finns för en mittenplacering.

Matfors IF emblem

Matfors:
Många spelare försvann eller slutade efter fjolårssäsongen då man räddade nytt kontrakt i slutskedet av serien. Nyförvärven har väl inte ännu nåt upp till förväntningarna men skador och sjukdomar har ställt till det samtidigt som man på något sätt lyckas hitta sätt att förlora på trots att man spelmässigt varit värda poäng. Avslutade våren med fem raka utan nätkänningar och tre av dem föll man med uddamålet. Hinner man hitta någon vass målskytt under uppehållet som kan vinna jämna matcher åt Brukets Blå?

Vad säger då lagens tränare efter tolv av de 22 spelade matcherna?
Det kommer ni snart att få reda på, har ännu inte fått svar från samtliga klubbar ännu men så fort jag fått det så kommer jag att lägga in dessa.

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer

Alnö avslutade i dur - men åker ur: "Får hoppas på en bonusplats till trean"

Alnö avslutade kvalet i dur, 3-0 över Gimonäs, två mål av William Svelander, men åker trots det ner i fyran då inledningsförlusten i slutminuterna mot...

Läs mer