Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledning på fem minuter.
- Vi har två segrar och en förlust mot dem i år och vi är starka hemma på konstgräset, säger SFF-tränaren Robert Vikberg.

Sundsvalls FF hade som målsättning inför säsongen att först och främst ta sig till A-slutspelet och väl där sluta topp 3. Men då krävdes det seger i avslutningen mot redan klara seriesegrarna Kovland, en nog så tuff uppgift.
Och det var KIF som rullade igång bäst första 24 minuterna men hemmalaget täppte till ytorna i mitten så farligheterna uteblev. Istället tog SFF ledningen i den 25:e minuten. En frisparkslyftning in i straffområdet studsade på ett bortaknä till Olivia Moen som helt sonika stötte in 1-0.
Kovland gjorde avspark efter målet men SFF vann boll och ställde om snabbt och på en djupledsboll hann Tilde Norlén före målvakten och rullade in 2-0.

Bara ett par minuter senare kom även ett tredje hemmamål, Irma Hübenette, och även detta efter en snabb omställning. Tre mål på fem minuter!
Kovland lyckades därefter stoppa blödningen och tog åter över bollinnehavet men SFF fortsatte stänga ner alla ytor och med kvarten kvar fick Kovland en boll i nät. Tyvärr i egen kasse efter en kommunikationsmiss mellan målvakt och back där den senare skulle rulla hem bollen till sin keeper, som tyvärr var på annat håll och...caramba 4-0.

- Vi ville verkligen åt den där tredjeplatsen som vi hade som målsättning och var rejält taggade. Innan vårt 1-0 så verkade tjejerna lite nervösa och vi tappade en hel del boll men det blev aldrig riktigt farligt bakåt. Efter våra tre snabba mål kändes det stabilt och vårt försvarsspel klaffade fullt ut. Vi visade åter att vi är starka hemma på Balders konstgräs. På tre matcher mot seriesegrarna har vi två vinster och en förlust i år, säger SFF-tränare Robert Vikberg.

- Vi startade bra första 25 men tvingades till tre byten efter skador och det bler rörigt i samband med bytena, något de utnyttjade. Det blev fem stökiga minuter där. Sedan spelade vi upp oss och hade mycket boll och hotade när vi väl satte press på dem men de försvarade sig bra och var giftiga på sina omställningar. Håller med deras tränare att motivation slog klass den här gången, och det trots att vi lånat in tre division 2-spelare från Selånger, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Kollektivet i Sundsvalls FF ska hyllas men de som stack ut lite extra var målvakten Lina Säterberg som visade upp ett lugn och hade fina uppspelsfötter. Tess Larsson i uteförsvaret var ankaret i den starka defensiven. I Kovland fastnade vi för inhoppande kantspelaren Maja Fröjdholm som visade fina takter och blir spännande att följa nästa år.

 
Sundsvalls FF DamKovlands IF Dam
Sundsvalls FF - Kovlands IF 4-0
26 september 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Olivia Moen (25)
2-0 Tilde Norlén (26)
3-0 Irma Hübenette (30)
4-0 självmål (76)
Domare: Hugo Pihlström
Publik:
Matchfakta
 
Inför: Redan klara seriesegrarna Kovland och trean Sundsvalls FF avslutar årets seriespel ikväll på Balders konstgräs där SFF är värdar och är säkert sugna på att ta topplagets skalp och sluta som just trea i år. Men det lär krävas tre pinnar för att inte jagande Stöde och/eller Medskogsbro smiter förbi när de spelar sina sista matcher på söndag. Normalt ska en avslutande omgång spelas samtidigt men inte i år då serien, när det gäller vinnaren, redan är korade. Lokalfotbollen tippar: KIF-SFF 2-2.

Tabell, 26 september 2024

1 Kovlands IF   12 9 1 2 53 19 34 28
2 Matfors IF   11 7 1 3 30 26 4 22
3 Sundsvalls FF   12 5 3 4 32 20 12 18
4 Söröje BF   11 4 3 4 26 25 1 15
5 Medskogsbrons BK   11 4 3 4 25 33 −8 15
6 Stöde IF   11 3 1 7 26 25 1 10
7 Sund IF   12 2 0 10 15 59 −44 6

 

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer

Tilde Norlén tvåmålsskytt när Sundsvalls FF passerade Medskogsbron i tabellen - ny trea i Slutspel A

21 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Tilde Norlén gjorde både tvåan och trean för Sundsvalls FF ned påpassliga långskott när man vann borta mot Medskogsbron med 3-1 och tog över tredjepla...

Läs mer