Tallnäs United vann sin historiska premiärmatch

14 jun 2021 Div. 6 Medelpad

Han var med och bildade Tallnäs United.
I lagets premiärmatch satte han klubbens historiska första mål och lade grunden för den första segern i den första matchen via 4-2 på Holmvallen.
– Jättekul att vi får vinna vår allra första match, säger Esmaeil Sang Ali.

Nybildade Tallnäs United spelade i afton sin första match i Medelpadssexan. Och det blev seger direkt i premiären på ett regnigt och blåsigt Holmvallen i skuggan av Sveriges EM-premiär mot Spanien.

Redan i den tolfte minuten kom det historiska första målet när Esmaeil Sang Ali satte 0-1 från straffpunkten.

Tallnäs hann dock knappt jubla klart förrän Holmveteranen Niklas Wikholm utjämnade.

Nästa repli kom emellertid lika kvickt. Efter ett försvarsslarv hamnade bollen hos Abdi Hassan Abdinasir som enkelt kunde återta ledningen för Tallnäs United i tom bur.

Abdi Hassan Abdinasir var långt ifrån färdig och bara ett par minuter senare ökade han på till 1-3.

Holm har i år förstärkt med ett par portugiser men efter dryga timman drog en av dem, Marco Antonio Pereira Da Silva, på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch.

Märkligt nog höjde sig hemmalaget med en man mindre och med kvarten kvar reducerade Zinar Daoud till 2-3 sedan han nyss blivit inbytt.

I jakten på en andra kvittering öppnade man sig bakåt och i den 92:a minuten åkte man på en ny straff bakåt, som dock brändes.

Livlinan blev dock kort och precis innan slutsignalen fullbordade Abdi Hassan Abdinasir sitt hattrick och säkrade Tallnäs Uniteds seger definitivt.

– Det fanns ingen fotbollsklubb i Tallnäs så vi startade en för att ungdomarna ska ha något att göra på fritiden istället för tråkigheter. Jättekul att vi dessutom får vinna vår allra första match, säger en av grundarna och premiärmålskytten Esmaeil Sang Ali.

I Holm går bästa betygen till inlånade bröderna från IFK Sundsvall, målvakten Andreas Kotermajer och storebror i anfallet Mikael.

I Tallnäs United kretsade det mesta kring hattrickskytten Abdi Hassan Abdinasir.

HOLMS SK - TALLNÄS UNITED IF 2-4
Matchfakta

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer