Tränarsnack inför derbyt Lucksta-Alnö: "Ruska om i tabellen"

Ikväll vankas det derby på Sörforsvallen mellan hemmalaget Lucksta och Alnö där de förstnämnda tar över serieledningen vid vinst.
Men Alnö kommer säkert att sälja sig dyrt!
– Vi kommer att göra allt för att ruska om i tabellen lite, säger Alnös tränare Johnny Svelander.

Det är några Medelpadsderbyn i årets division 3 Mellersta Norrland och i kväll spelas ännu ett på Sörforsvallen där Lucksta tar emot Alnö.

Vid hemmaseger klättrar hemmalaget upp i serieledning, trots att man spelat en match mindre än de övriga topplagen Frösö och Östavall.

Alnö för sin del ligger precis ovan för det nedre kvalstrecket och kommer vid vinst att fjärma sig en bit från nedflyttningsstrecket. Åtminstone för stunden.

Så här säger Luckstas tränare Paul Thompson inför kvällens derby:

– Det lär bli en riktigt bra match. Alnö har dippat i form de två senaste matcherna så de är naturligtvis intresserade av att komma upp på vinnarspåret igen. De har imponerat på mig så här långt så det lär bli en både intressant och svår match.

– För att vi ska ta poäng ikväll krävs en bättre prestation än den vi bjöd på mot Offerdal i Sörforsvallens premiär, vi är skyldiga både oss själva och våra fans det. Attytyd är alltid en nyckelfaktor och att inte tillåta  självgodheten smyga in i vårt spel.

– När det gäller truppen har målvakten Khaldoon Shaia flyttat tillbaka till Södertälje, Jocke Lehman har tagit en time-out från fotbollen, Robin Nordins fot behöver vila en vecka till innan han är redo för träning. Dessutom går en förkylning i truppen där William Nilsson Bilander definitivt missar kvällens match. Positivt är att Jimmie Nordberg gör comeback och har börjat träna med oss och startar på bänken idag då vi har så många på skadelistan.

Och Alnös dito Johnny Svelander säger så här:

– Vad kvällens recept är för att vinna? Givetvis är det hemligt, men vi kommer att göra allt för att ruska om i tabellen lite. Vi har bra koll på Lucksta, men jag är säker på att de har koll på oss också. Gällande vårt manskap så har det ljusnat lite på skadefronten, men det betyder inte att de är tillgängliga tyvärr. Studenter, resor och diverse förkylningar gör att vi har en del osäkra kort inför kvällen. Å andra sidan vet alla vad som gäller så om vi är ordinarie (vad det nu är?) eller inte kvittar. Vi kör med de vi tror på för dagen.

Lokalfotbollen tippar:
Tabellläget är ofta ointressant när det gäller derbyn och inte minst det som spelas ikväll på Sörforsvallen. Lucksta är givetvis favoriter men jag tror på en tajt match med få mål. 1-1?

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer