Två "gamla uvar" tongivande när IFK Timrås unga lag tog hand om andraplatsen i klubbens omstart

6 nov 2022 Div. 6 Medelpad

IFK Timrå tog fram fotbollen ur malpåsen och ställde upp med ett lag i seniorfotbollen igen efter ett par års frånvaro.
Det hela slutade med en andraplats i Medelpadssexan efter Svartvik och man tog stora steg under året från den spretiga starten i DM-spelet i februari.
Lokalfotbollen samtalade med en av initiativtagarna till omstarten, gamle GIF-legenden Hasse Lundberg, 71.

Ni var två 70-plussare (Tomas Hugosson den andre) som drog igång seniorverksamheten igen. Vad säger du om er säsong i år?
- Från att det var en snårig trädgård med tistlar kunde vi tillsammans med våra spelare, där grunden var laget med spelare födda 05 och 06,  rensa det värsta av ogräset och under året få till ett vägvinnande spel där alla drog åt samma håll och där de förbättrade både sin individuella utveckling som lagets. Det finns fortfarande lite ogräs kvar men vi har kommit en lång bit på väg i trädgårdsarbetet.

Vad är du mest nöjd med?
- Matcherna mot Indal och Svartvik där vi insåg att vårt spelsystem 4-3-3 var det den väg vi skulle gå. Något som också visade sig vara rätt väg att gå resten av säsongen. Starkt också att spelarna anammade vår idé och vi hade högt i tak där vi även diskuterade andra alternativ.

Vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Hade vi haft mer tid på oss hade resultatet kanske blivit ännu bättre. Vi kom inte igång förrän i januari med en trupp mestadels spelar födda 05 och 06 och fick bygga laget från grunden. Viktigt att nämna att ingen i gruppen blev lämnad ensam utan alla kände sig delaktiga i lagets framgångar.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- 16-årige tvillingen Gabriel Söderberg imponerade med moget spel , passningsskicklighet och välutvecklat spelsinne som mittback även om jag tror han blir en eminent playmaker på mitten med åren. Tayser Shuqwara och Adrian Yman har kanske varit lagets främsta, men det var ingen överraskning för mig.

Har du funderat för egen del om framtiden? Kommer du att fortsätta, ny klubb eller något annat?
- Tränaren Ali Mohammed slutar annars är det fullt ös i hela sektionen. Vi har tränare på gång, något som vi hoppas får klart med nästa vecka.

Hänt något i truppen i övrigt, några nya eller nån som lämnat?
- Ingen har aviserat att de ska sluta medan det är sju-åtta spelare som vill provträna med oss under Skinkcupen. Vi har även varit i kontakt, eller kommer att göra det, med tidigare spelare i IFK Timrå och hör oss för om de vill komma tillbaka och vara med i bygget. Inför omstarten kom 19-årige Elias Granlöf som återvände från Kuben. Redan som 15-åring gjorde Elias ett inhopp i IFK Timrås division 2-lag.

Vad säger du om att det inte blir någon sexa utan fyllda division 4- och 5-serier istället?
- Bra att det blir fulla serier, blir ett bättre flow i seriespelet. Tycker kanske att vi och Svartvik borde fått gått upp i fyran istället för andralagen i femman. Men det kan vara nyttigt med en seniorsäsong i femman för våra spelare och vara med och kriga om någon av uppflyttningsplatserna.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Utan dig och Pia hade det inte funnits någon intressant bevakning av den lokala fotbollen. Är imponerad av det engagemang och energi ni visar upp. Det första man gör på mornarna är att kolla in vad som hänt på Lokalfotbollen.

Oj! Tack! Vi ska nog försöka bevaka den lokala fotbollen även nästa år, bara det löser sig ekonomiskt.

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer