Ville Bondén dubbel målskytt när Sidsjö-Böle slog tillbaka Selånger: "En öppen och jämn match"

3 jul 2021 Div. 4 Medelpad

Sidsjö-Böle tog hem mötet mot Selånger på ett varmt Westhagen med 4-1 sedan Ville Bondén stängt matchen med sina två mål på slutet.

– Det här var en öppen och jämn match där vi utnyttjade våra chanser väl och inte minst då Ville Bondén, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

 

Selånger kom ut starkt mot Sidsjö-Böle på Westhagens konstgräs i den tropiska värmen men i stället för nätet satte man istället stolpen i gungning i matchöppningen.

Kring kvarten spelad var det Sidsjö-Böle som tog ledningen. Alex Olsson slog ett flackt inlägg från vänster som en framstormande Elias Lindqvist fläkte sig fram på vid den bortre stolpen och glidtacklade in.

Bägge lagen fortsatte skapa chanser men det dröjde till dryga timman innan nästa mål föll. Och även då var det hemmalaget som hittade rätt. Tim Ströberg drev upp bollen, väggade och fick sedan raka spåret mot målet och gjorde inget misstag.

Med kvarten kvar fick Selånger, efter flera bra försök, spräcka sin nolla då Linus Stafrin var först på ett inlägg mot främre stolpen.

SSK jagade nu ett kvitteringsmål samtidigt som Sidsjö-Böle hela tiden var farliga på sina omställningar.
I den 84:e minuten slog hemmalagets Felix Häggström en frispark från högerkanten. Efter en duell landade bollen framför fötterna på Ville Bondén, som bara tryckte av och tiondelen senare hade han gjort 3-1.

Innan domarens pipa för full tid skulle ljuda hann Ville Bondén snappa upp en för löst slagen bakåtpassning och spika Böles-egern till 4-1.

– Det här var en öppen och jämn match där vi utnyttjade våra chanser väl och inte minst då Ville Bondén. Det var tufft i värmen men givetvis är jag nöjd med att vi tar tre poäng och nu siktar vi in oss på derbyt mot Kuben på tisdag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

– Nu är uppförsbacken att likna med en bergsettap i tour de france, för andra matchen i rad har vi efter fem minuters spel ett friläge som mynnar ut i ett stolpskott. Kontrollerar matchen första 15 men tappar kanske lite efter det, skapar ändå en del lägen men gör inte mål och åter igen gör motståndarna mål på sina. Bara bita ihop och komma igen, nu ska vi vinna sista på tisdag, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

Högerbacken Tim Ströberg, centrala mittfältaren Felix Häggström och tvåmålsskytten Ville Bondén var de mest skinande ljusen i Sidsjö-Böle.

Matchfakta

Omgång 9: Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert och Semir Salia

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer