Omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.
I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den spelades på NP3 Arena även den) och för motståndet stod Ytterhogdal som startat upp starkt med tre vinster och en förlust och låg efter fyra omgångar tvåa i serien efter Skellefteå. Det blev en tät tillställning med sex gula kort men inga mål.
 
 

Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal på NP3 Arena

Lucksta och Ytterhogdal bjöd på en frän tillställning på NP3 Arena med många närkamper och sex gula kort. Några nätkänningar bjöds det emellertid inte på då lagens bägge burväktare vägrade låta sig överlistas, Luckstas Zacharias Svenlin och härjedalingarnas Godfrey Jean Yoro. Visserligen landade varsin boll i målet  men de blev bortdömda för offside (Lucksta) och ruff vid hörna (Ytterhogdal).
- Men vi var nog närmast segern ändå då Jibril Mohudin hade en nick i ribban efter en hörna kring timman, säger Luckstas tränare Paul Thompson och fortsätter:
- Vårt skadedrabbade lag gör en fantastiskt bra insats där defensiven var solid och vi släppte i stort sett stängde av alla deras farligheter. De är tunga att möta och har ett par spelare som är över två meter. Något som vi hanterade på bästa sätt.
Lucksta är därmed fortfarande obesegrade på hemmaplan, en seger och två kryss så här långt.
- Vi har kryssat mot två topplag och vi kommer att bli ännu mer svårslagna när vi fått tillbaka skadade spelare och får komma in på Sörforsvallen, påpekar Paul Thompson.

Lucksta IF emblemYtterhogdals IK emblem 
Lucksta IF - Ytterhogdals IK 0-0
28 april 2024 - 18:30 - NP3 Arena
Domare: Andreas Forsberg
Publik: ej räknad
 

Övriga matcher i omgång 5

Boden har bara tappat poäng mot Lucksta i år, 2-2, och under fredagskvällen besegrade man Kiruna FF. Ett självmål i den första halvlekens slutminut visade sig räcka till tre pinnar.
Under lördagen tog Skellefteå hem sin fjärde vinst av fem möjliga efter en uddamålsseger av fem borta mot Umeå Akademi. Samma siffror blev det i derbyt där lillebror Bergnäset chockade storebror IFK Luleå sedan man ryckt åt sig en 3-0-ledning och sedan hållit undan. 
Gottne föll senast men visade bättre takter mot IFK Östersund. Det blev en rättvis seger sedan planens bäste spelare Danny Harmon prickat in matchens enda mål i mitten av den första halvleken
Kräftgången fortsätter för Älgarna-Härmösand. Under lördagen kom fjärde raka nederlaget sedan man i slutet av den första halvleken stått för inte bara ett utan två självmål. Natan Mokonen reducerade med lite drygt tio minuter kvar och gav matchen lite nerv men Täfteås Felix Pihlajamaa Jonsson tog död på drömmen om poäng för Ångermanlänningarna då han satte 3-1 på stopptid och definitivt säkrade segern.
Team TG skickade in hela nio bollar bakom Frösös målvakt under söndagen samtidigt som man inte släppte till någon bakåt. Värsta skarprättare för Umeålaget var Victor Kamf med fyra fullträffar.
Just Team TG och Skellefteå toppar på 12 poäng men Boden kan gå förbi då man har tio inspelade poäng men med en match mindre spelad (den avbrutna mot Gottne i premiären). Lucksta intar 11:e platsen med sina fem pinnar medan Älgarna och Frösö kammat noll så här långt och "tronar" i botten efter fem omgångar.
 
26 april 2024 - 19:00 - Bodens Energi Arena
 
Umeå FC Akademi emblemSkellefteå FF emblem 
Umeå FC Akademi - Skellefteå FF 2-3
27 april 2024 - 13:00 - Nolia
 
IFK Luleå emblemBergnäsets AIK emblem 
IFK Luleå - Bergnäsets AIK 2-3
27 april 2024 - 13:00 - Nyabvallen
 
Gottne IF emblemIFK Östersund emblem 
Gottne IF - IFK Östersund 1-0
27 apr. 2024 - 14:00 - Haraldsängen
 
Täfteå IK emblemÄlgarna-Härnösand IF emblem 
Täfteå IK - Älgarna-Härnösand IF 3-1
27 april 2024 - 14:00 - Täfteborg
Team TG FF emblemFrösö IF emblem 
Team TG FF - Frösö IF 9-0
28 april 2024 - 16:00 - Umeå Energi Arena SOL

Omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer