Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerränderna" tog hem med 2-0.
För våra övriga lokala lag tog även Selånger hem sin tredje raka vinst, 3-1 borta över Obbola, medan Fränsta i sin tur föll uppe i Björkarnas stad mot IFK Umeå med 2-4 sedan man släppt in tre mål sista tio minuterna.
 

Ingen Alnöskräll dagen innan föreningens 100-års dag - Kuben alldeles för starka

I morgon fyller Alnö IF modiga 100 år och man hade hoppats på en riktig skräll i kvällens derby mot Kubikenborgs IF med Linus Hallenius i spetsen.
Men redan i sjätte minuten snurrade nämnde Hallenius inne i Alnös straffområde och spelade in till en sopren Jesper Norberg som från bara ett par meter kunde stöta in 0-1 på Balders konstgräs.
Real Kuben dominerade händelserna i stort sett till fullo resten av halvleken men siffrorna stod sig till halvtid trots ett ribbskott från William Östman och ett skott över öppet mål av Linus Sahlin plus flera fina parader av Alnökeepern Theo McIntyre.
Kubendominansen fortsatte i andra och Alnö fortsatte försvara sig väl men i mitten av den andra halvleken studsade en lös boll framför fötterna på Linus Hallenius som drog på och 0-2 var ett faktum.
Alnö då, hade de inga chanser? Jo, en, i den 66:e minuten. Isak Sandin Lundgren fick en fin boll på djupet av Phaniel Kakopande, dribblade av ett knippe Kubare men det avslutande skottet smet till vänster om Edvin Lund Borgs ena stolpe.
Kubens tredje raka seger blev den knappaste hittills mot ett Alnö som jobbade hårt i sin defensiv men tvingades inkassera sin tredje raka förlust.
- Har aldrig upplevt en match där vi haft större bollinnehav, kändes som det var 95-5.. Vi uppträdde kontrollerat och skapade ett tjugotal chanser och släppte bara till en halv. Vi tar med oss segern och en ny hållen nolla, säger Kubentränarna "The two Stefans", Bjerung och Lagrell.
- Mina spelare gör det jättebra och de två målen de gör var inga spelmål direkt. Vi höll dem hela tiden på rätt sida och stressade dem till skott ur svåra lägen och när vi fick tag i bollen försökte vi spela oss ur pressen och inte bara tjånga iväg den. Nu ska vi ta hem första segern till helgen då vi möter Fränsta, säger Alnös tränare Daryosh Hematian.
Arvid Larsson dominant på Kubens mittfält där alla svarade för ett gott dagsverke.
Även i Alnö ska kollektivet hyllas med extra plus för redan nämnde målvakten Theo McIntyre.
 
Alnö IF emblemKubikenborgs IF emblem 
Alnö IF - Kubikenborgs IF 0-2
23 april 2024 - 20:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Jesper Norberg (6)
0-2 Linus Hallenius (61)
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 70 (men det var nog det dubbla runt planen)
 

Selånger vände underläge mot Obbola till tredje raka segern: "Stark moral"

Efter 2-0 i derbyt mot Alnö i premiären och 1-0 förra helgen hemma mot Anundsjö tog Selånger hem sin tredje raka vinst i inledningen av serien då man lade nykomlingarna Obbola på rygg på Storsjö Arena utanför Umeå.
Men det började lite i moll, i den åttonde minuten släppte Filip Widén in säsongens första baklängesmål men innan pausvilan hade man vänt på det hela via fullträffar från en djupledslöpande och lobbande Lukas Lindbäck och notoriiske målskytten Kalfa Kargbo och i den 82:a minuten säkrade man definitivt segern när Lukas Lindbäck dunkade in sitt andra mål via en mäktig frispark.
- Vi gör ingen bra match, det var som vi satt kvar i bussen i stora delar av den första halvleken, men vänder till ett bra resultat, 2-1-ledning, innan paus. I andra föll vi ner lite väl lågt men hade några vassa omställningar som vi kunnat stängt matchen på innan "Lucke" (Lukas Linbäck, reds anm) dundrade in den där frisparken. Stark moral att vända trots att spelet inte flöt på riktigt, säger Selångers tränare Jesper Hellström.
Lukas Linbäck var med sitt slit på mitten och två mål bäst på planen och överbetyg även till mittbackslåset Gustaf Lindgren och Mka Lindroos.
 
Obbola IK emblemSelånger SK emblem 
Obbola IK - Selånger SK 1-3
21 april 2024 - 13:00 - Storsjö Arena
1-0 Ludvig Brännström (16)
1-1 Lukas Lindbäck (34) (Senay Haile Gaim enligt domaren)
1-2 Kalfa Kargbo (36)
1-3 Lukas Lindbäck (81) 
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 63
 

Fränsta rasade ihop sista tio och ledningen förbyttes i en 2-4-förlust

Efter en mållös första halvlek på Vildmannavallen gav Oskar Nordlund sitt Fränsta ledningen i den 52:a minuten men Sahle Jim Wållberg utjämnade för IFK Umeå med lite drygt tjugan
I den 80:e återgav Kevin Henrysson FIK ledningen bara för att få se Lucas Jonsson kvittera minuten senare. Och det skulle bli etter värre. I slutskedet klev Hampus Edlund fram för hemmalaget och avslutade med en dubbel fram till vinst 4-2. och det blev en extra lång hemresa för. Fränstagrabbarna
(väntar på återkoppling från Fränsta IK för kommentarer)
 
Lördag 20 april - 13:00 - Vildmannavallen
0-1 Oskar Nordlund (52)
1-1 Sahle Jim Wållberg (70)
1-2 Kevin Henryson (77)
2-2 Lucas Jonsson (82)
3-2 Hampus Edlund (87)
4-2 Hampus Edlund (90+6)
Domare: Henning Lövgren
Publik: ej räknad
 

Övriga matcher i omgång 3

 
Anundsjö IF  emblemOpe IF emblem 
Anundsjö IF - Ope IF 6-0
20 april 2024 - 16:00 - Skyttis IP
 
 
Kramfors-Alliansen emblemDvärsätts BK emblem 
Kramfors-Alliansen - Dvärsätts BK 1-2
21 april 2024 - 14:00 - Kramfors IP
 
 
Björna IF emblemBergs IK emblem 
Björna IF - Bergs IK
9 juni 2024 - 14:00 - Norbergsvallen
 

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer