Lagkaptenen klev fram när SDFF säkrade nytt Elitettan-kontrakt

12 nov 2023 Elitettan

Amanda Hagelberg gjorde sina två första mål för säsongen och tog ansvar som lagkapten när SDFF besegrade Jitex i avslutningsmatchen med 3-0 och säkrade spel i Elitettan även nästa år.
- En fantastisk känsla och vi är värda att få spela vidare i Elitettan, säger succétränaren Patrik Nylund.

SDFF hade fem raka förluster mot Jitex och var på förhand tvungna att bryta den dystra sviten för att få spela elitfotboll även nästa år. Tuffa papper!

Och man fick en kanonstart. Redan i den sjätte minuten, efter Hannah Tilletts högerhörna, kunde lagkaptenen Amanda Hagelberg stöta in 1-0 efter en retur. Hennes första fullträff för säsongen. Det gäller att välja rätt tillfälle.

Nu hade SDFF:s lagkapten fått blodad tand och efter en ny högerhörna i mitten av halvleken, åter slagen av Hannah Tilletts, höll hon sig framme och nickade in 2-0 och dubblerade sin årsskörd.

Jitex hade mest boll, men det var hemmalaget som gjorde något med den och med halvtimman spelad lyfte Hannah Tilletts (vem annars idag?) långt från försvaret och en Molly Wiklander på språng löpte sig fri och vinklade in 3-0 i fel hörn, det hitre, för målvakten.

Molly hade därefter även ett läge till fyran innan paus men 3-0 räckte gott inför den andra akten.

Gästerna från Mölndal jagade ett tidigt reduseringsmål men SDFF-försvaret var tätt som silikon och med stora hjärtan försvarade man sin ledning på ett synnerligen rutinerat sätt och det var först i slutminuterna som man släppte till ett bra läge men lyftningen smet utanför. Kanske skulle Jitex också haft en straff för ett fälleben långt upp i straffområdet men annars var det sällan man hotade Lise Hafstad mellan stolparna.

Snarare var det så att SDFF på sina få uppstick i andra låg närmare ett fjärde mål.
Ett stort grattis till SDFF som svarat för en imponerande höst och efter tränarbytet, Joel Cedergren ut och Patrik Nylund in, varit smått "oslagbara" och klättrat upp från en "given" degradering till en tiondeplats.

- En fantastisk känsla och vi spelar rättvist kvar oss och är värda att få spela vidare i Elitettan efter vår fantastiska höst där vi vunnit sju matcher och kryssat en, säger succétränaren Patrik Nylund.

Blir det någon fortsättning för dig i SDFF nästa säsong?
- Mitt kontrakt gick ut i dag och uppdraget var att hålla laget kvar. Något som vi lyckades med och det har varit fantastiskt att få vara en del av den här gruppen. Vi har nästan blivit som en familj. Nu ska vi landa och njuta av det här och gå ut och käka tillsammans. Sedan får vi se vad framtiden visar, säger en något omtumlad men glad Patrik Nylund.

Vilka som till slut åkte ur, utöver Rössjö Uddevalla och BK Häckens farmarlag? Det blev ifö-Bromölla som tappade en 2-0-ledning till en 2-3-förlust mot just Häcken i eftermiddagens avslutning.

 

Sundsvalls DFFJitex BK

Sundsvalls DFF - Jitex BK 3-0
12 november 2023 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Amanda Hagelberg (6) 
2-0 1-0 Amanda Hagelberg (24) 
3-0 Molly Wiklander (30) 
Domare: Amanda Nylund Karman
Publik: 132
Matchfakta

Doldis tar över tränarrodret i SDFF: "Intressant och spännande"

29 nov 2023 Elitettan

Per "Pelle" Jansson, 55 år.Det blir SDFF:s nye tränare då Patrik Nylund saknar erfordelig tränarutbildning för en fortsättning på Elitettannivå.- Det ...

Läs mer

Ödets timma slagen för SDFF: "Allt i egna händer"

12 nov 2023 Elitettan

Tre lag slåss om att undvika den sista nedflyttningsplatsen.Ett av lagen är SDFF.Vinst i eftermiddag mot "boogielaget" Jitex, som man har fem raka för...

Läs mer

SDFF åkte dit efter två sena Trelleborgsmål: "Tar Jitex i sista"

4 nov 2023 Elitettan

SDFF var på väg mot en viktig poäng borta mot topplaget Trelleborg borta efter Ella Björkmans kvittering i den 77:e minuten.Då fullbordade Alice Egnér...

Läs mer

SDFF kan säkra kontraktet idag vid vinst över nya damallsvenskorna Trelleborg: "Bra tryck i gruppen"

4 nov 2023 Elitettan

Sundsvalls DFF kan säkra nytt kontrakt idag, trots att en omgång återstår efter den här helgen.Vinst mot ett Trelleborg som redan är klara för Damalls...

Läs mer

SDFF kvar ovanför nedflyttningsstrecket efter kryss mot topplaget Alingsås

21 okt 2023 Elitettan

Det blev inte femte raka segern för SDFF, men väl ett kryss mot ett Alingsås som jagar en plats i nästa års Damallsvenska. Poängen betyder att SDFF fo...

Läs mer

Ebere Orji sköt SDFF över nedflyttningsstrecket i slutminuterna mot Eskilstuna - fjärde raka segern

14 okt 2023 Elitettan

Patrik Nylund-effekten? Idag tog SDFF hem fjärde raka segern tack vare Ebere Orji segermål i den 87:e minuten och vips klättrade man över det förhatli...

Läs mer