SDFF åkte dit efter två sena Trelleborgsmål: "Tar Jitex i sista"

4 nov 2023 Elitettan

SDFF var på väg mot en viktig poäng borta mot topplaget Trelleborg borta efter Ella Björkmans kvittering i den 77:e minuten.
Då fullbordade Alice Egnér sitt hattrick med två sena mål och SDFF:s fina svit på fem raka utan förlust bröts.
- Bara att glömma det här och ta Jitex i sista matchen, säger Ella Björkman.

 

Ett formstarkt SDFF, med fyra raka segrar och ettkrys i sina senaste matcher, inledde bäst på Vångavallens hala naturgräs mot redan klara damallsvenskorna Trelleborgs FF med sitt uppoffrande presspel. Man skapade också en del anfall men där det brast i de avslutande passen.

Men 0-0 i halvtid med mersmak för SDFF.

Hemmalaget fick en smakstart i den andra halvleken då ett 50-meterspass från vänsterbacken Hanna Persson nådde en djupledslöpande Alice Egnér som lite väl enkelt och oattackerad kunde placera in bollen till vänster om Lisen Hafstad i SDFF-målet.

Efter ledningsmålet visade sydskånskorna varför de som nykomlingar sprungit igenom Elitettan och hade bud på en dubblering, bland annat tvingades SDFF rädda på mållinjen en andra gång.

Men i den 77:e minuten vaskade SDFF fram en hörna. Den slogs perfekt mot den bortre stolpen där Amanda Hagelberg nickade utåt i planen till nyligen inhoppade Ella Björkman som tryckte in kvitteringen på halvvolley.

SDFF såg sedan ut att vara på väg mot en sjätte match utan förlust då Alice Egnér snyggt trädde in 2-1 upp i den bortre gaveln med ett vinkelskott med bara två minuter kvar och nästan direkt löpte hon in i mitten, fick ett instick, rundade Lisen Hafstad innan hon med en kylig utsida rullade in 3-1.

- Vi hade behövt vinna idag för att säkra kontraktet och blev lite för framåtlutade på slutet och de kunde avgöra med två sena mål. Vi gör spelmässigt och taktiskt en riktigt bra första halvlek men fick aldrig tillde där riktigt heta chanserna. Men på det hela taget gör vi en bra prestation mot ett lag som nästa år spelar i Damallsvenskan. Vi har fortfarande saken i egna händer inför slutomgången, säger SDFF-tränaren Patrik Nylund.

- Bara att glömma det här och ta Jitex i sista matchen, säger SDFF:s målskytt Ella Björkman.

Något som också lär krävas då både Ifö/Bromölla och Bollstanäs, på papperet, har enklare motstånd. Ett av dessa tre lag tvingas lämna Elitettan.

 

Trelleborgs FFSundsvalls DFF

Trelleborgs FF - Sundsvalls DFF 3-1
4 november 2023 - 14:00 - Vångavallen
1-0 Alice Egnér (51) 
1-1 Ella Björkman (77)
2-1 Alice Egnér (88)
3-1 Alice Egnér (89)
Domare: Camilla Friberg
Publik: 981
Matchfakta

Omgång 11 (19-23 juni): Superskräll av SDFF efter heroisk försvarsinsats - vann borta mot topplaget Umeå!

20 jun 2024 Elitettan

Efter krysset hemma mot jumbon IFK Kalmar har SDFF fem tunga poäng upp ovanför nedflyttningsstrecket - och under torsdagen väntade topplaget Umeå IK p...

Läs mer

Omgång 10: SDFF glömde knyta åt säcken mot Kalmar - tappade två viktiga poäng i bottenstriden

16 jun 2024 Elitettan

SDFF ledde två gånger om i ödesmatchen hemma mot IFK Kalmar men fick till slut nöja sig med en pinne då gästerna kvitterade till 2-2 med fem minuter k...

Läs mer

Omgång 9: Stjärnsmäll för SDFF mot serieledarna Alingsås - föll med tvåsiffrigt: "Overklig match"

8 jun 2024 Elitettan

Allt gick snett för SDFF i bortamatchen mot serieledarna Alingsås på bortaplan - och lite till... Skador på en mittback efter åtta sekunder, målvakten...

Läs mer

Omgång 8 (24-26 maj): SDFF tog poäng mot Jitex trots underläge: "Men vi borde vunnit"

25 maj 2024 Elitettan

Ifjol höst säkrade SDFF nytt kontrakt tack vare segern över anrika damklubben Jitex BK. Idag försökte man göra om bedriften mot det lag som legendaris...

Läs mer

Omgång 7: SDFF föll med uddamålet mot storsatsande Malmö FF

18 maj 2024 Elitettan

SDFF bröt den trista sviten och tog sin första trepoängare via 1-0 mot IK Uppsala förra helgen. Idag väntade storsatsande Malmö FF där det blev en udd...

Läs mer