Trenne fullträffar av Emma Forssbeck i SDFF U:s 6-1-seger över Alnö 2: "Skillnaden mellan lagen"

27 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Alnö tog ledningen redan i den andra minuten men sen var det SDFF U för hela slanten och man vände till en 6-1-vinst där höstförvärvet från Njurunda Emma Forsbeck svarade för hälften av målen.
- Det är ingen i den här serien som hänger med när Emma hugger på djupledsbollarna, säger SDFF-tränaren Sofie Wikman.

Alnö 2 var på tårna i inledningen mot SDFF U på Kubens konstgräs och redan i den andra minuten gav Selma Dahlqvist gästerna ledningen sedan SDFF-försvaret stått och sovit.

Det krävdes sedan en frilägesräddning från hemmamålvakten Ida Lönnquist för att hindra Alnö från att dubbla ledningen.

Även SDFF hade lägen och hann bränna två ypperliga innan höstförvärvet från Njurunda, Emma Forssbeck, med två djupledsmål precis innan halvtimman spelad vände matchen.
Strax därpå var hon på väg igenom igen men blev då fälld. Astrid Hedin stegade fram och placerade in 3-1 från straffpunkten.

Emma Forssbeck hann sedan fullborda sitt hattrick innan pausvilan och dödade då matchen i en halvlek som kunnat sluta 5-5.

I andra halvlek utökade hemmalaget ledningen med två ytterligare fullträffar genom Alice Wikman och Astrid Hedin fram till tennissiffrorna 6-1.

- Ikväll hade vi ett mixat lag mellan F19 och F17 och trots ovanan att spela tillsammans gör vi en bra match där vi spelade fin fotboll. Alnö gick in med 120 procent men sen tappade de orken när de fick jaga boll. Det här var en rolig match mellan två lag som bemödade sig om att spela en passningsinriktad fotboll, säger SDFF-tränaren Sofie Wikman.

- Vi var magiska första 20 men deras målvakt gör ett par kanonräddningar efter vårt ledningsmål. Räknade till fem högkvalitativa målchanser.. Dessutom skulle vi haft en straff innan deras kvittering. Hade vi fått bättre utdelning på våra chanser hade det blivit en annan match. Deras anfallare Emma Forssbeck vände matchen till deras fördel och var skillnaden mellan lagen, säger Alnötränaren Micke Byström.

SDFF U hade i Emma Forssbeck matchens lirare och mellan stolparna imponerade Ida Lönnquist.

I Alnö 2 plussar vi för hela laget första 20, sen verkade det som att tjejerna tappade självförtroendet och inte vågade fortsätta på den inslagna linjen.

 

Sundsvalls DFF UtvecklingAlnö IF Dam 2

Sundsvalls DFF Utveckling - Alnö IF 2 6-1
27 augusti 2023 - 16:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
0-1 Selma Dahlqvist (2)
1-1 Emma Forssbeck (26)
2-1 Emma Forssbeck (30)
3-1 Astrid Hedin (35, straff)
4-1 Emma Forssbeck (41)
5-1 Alice Wikman (77)
6-1 Astrid Hedin (88)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 74
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer