Marcus Sawert avgjorde toppmötet med matchens sista spark

29 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Essvik tog hem toppmötet med Kuben efter raffel.
"Tigerränderna" hämtade upp Essviks 2-0-ledning och låg på för ett segermål.
Då kontrade gästerna in 2-3 och Marcus Sawert kunde avgöra med matchens sista spark.
– De pressar tillbaka oss rejält efter deras 2-2-mål innan vi kan avgöra med en kontring där vi kommer tre mot två, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Det blev både en välspelad match och raffel när Kuben och Essvik drabbade samman på Kubikenborgs IP inför en fin publiksiffra i solen.

Essvik gjorde första draget då Ludvig Leman Uppling gjorde 0-1 via ett Kubenben efter en tilltrasslad situation strax innan halvtimman spelad.

Tidigt i andra satte Danne Johansson 0-2 efter ett fint pass snett inåt bakåt från Mårten Gräntz.

Men "Tigerränderna", som mer eller mindre var tvungna att vinna för att utmana om seriesegern, kom tillbaka och tätade försprånget sedan man gått ner på en trebackslinje. Kim Eriksson skyfflade in en retur efter att Michel Sjödal gjort en jätteparad, till ingen nytta, och därefter passade Pontus Lundqvist till Christoffer Nerkman som skurvade in bollen i x-et och det var utjämnat på Kubikenborgs IP.

Kuben jagade nu ett segermål. Andreas Ottosson sköt över från en meter efter en hörna, Ahmad Khreis nickade över och när "Sigge" Hinestroza var på väg igenom föll han över ett försvarsben, dock utan efterföljande domarsignal.

Matchen skulle dock avgöras.

Och det med matchens sista spark.

Stor matchhjälte blev ingen "Kubare" utan Essviks Marcus Sawert då han satte matchems femte fullträff efter en jättekontring.

– Vi gjorde en stark första halvlek och leder rättvist med 2-0. I andra kom de tillbaka, kvitterar och pressar sedan tillbaka oss rejält innan vi kan avgöra med en kontring där vi kommer tre mot två, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

– Det var ett lag som ville spela fotboll och ett som inte ville, deras spelare kom fram till mig efter matchen och bad om ursäkt på det sätt de spelade. Det var bara eviga långbollar till deras forwards Danne och Mårten, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Emad fortsätter:

– Vi var tvungna att vinna för att kunna haka på i toppen så vi flyttade fram allt på slutet och då kontrade de in vinstmålet så just nu känns det både surt och tomt, säger Kubens tränare Emad Nademi.

Alla spelare på planen ska ha överbetyg för sina prestationer och ytterligare ett bevis på att det är små marginaler i fotboll. Stort PLUS även till domaren Henoc Ekanga och hans assistenter för en fint genomförd match.

KUBIKENBORGS IF - ESSVIKS AIF 2-3
0-1 självmål (27)
0-2 Daniel Johansson (47)
1-2 Kim Eriksson (57)
2-2 Christoffer Nerkman (66)
2-3 Marcus Sawert (90+2)
Utvisning Kubikenborg: William Östman (90+3)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 97
Arena: Kubikenborgs IP
Matchfakta

Mittbackslånet nu permanent Sundspelare

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Sund lånade under hösten in Alyaman Haj Rachid från Töreboda IK.Nu står det klart att den 21-årige mittbacken, som pluggar i Sundsvall, blir kvar på p...

Läs mer

Henrik Göthe tillbaka i moderklubben IFK Timrå: "Stor och stark"

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Efter spel i Medskogsbron och Nedansjö vänder 28-årige Henrik Göthe hem till moderklubben IFK Timrå."Henke är en stor och stark försvarare alternativt...

Läs mer

Jocke Edström och Wilmer Moxén klara för spel i IFK Timrå

3 dec 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå har gjort klart med ett rutinerat nyförvärv och en talangfull yngling inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.Det är duon Joakim Edström, 30...

Läs mer

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer