Rättvist premiärkryss mellan Kuben och nykomlingarna FC Norr United

8 jun 2021 Div. 4 Medelpad

Trots en man utvisad tog Kuben ledningen i premiären över FC Norr United i slutet av den första halvleken.
Men med 20 minuter kvar utjämnade Kalfa Kargbo och 1-1 stod sig tiden ut.
– Vi låg på sista tio trots en man mindre och var närmast ett segermål, säger nye Kubentränaren Emad Nademi.

Två lag som tippas, tillsammans med Alnö och Essvik, förväntas tillhöra toppstriden möttes på Kubikenborgs IP.

"Tigerränderna" fick en tuff start sedan Yahje Shino fått syna det röda kortet i minut 33 efter en tilltrasslad situation.

– Domaren hade ryggen mot situationen och inte heller den assisterande såg vad som hände men det blev rött kort i alla fall då han gick efter sin "magkänslag", säger Kubentränaren Emad Nademi lite fundersamt.

Men trots en man kort tog ändå Kuben ledningen lite drygt fem minuter senare. Nyförvärvet från Indal, Sergio Hinestroza, fick med sig en djupledsboll och dribblade av såväl en försvarare som målvakten innan han rullade in 1-0 ur snäv vinkel.

Ledningen stod sig till det återsod 20 minuter. Efter en hörna nickade Yasin Jimeali stolpen, bollen ut till Kalfa Kargbo men hans skott prakträddades av hemmakeepern Jack Eriksson. Men på den efterföljande returen var Kalfa skoningslös och FC Norr Uniteds utjämning var ett faktum.

– Vi låg på sista tio trots en man mindre och var närmast ett segermål, säger Kubentränaren Emad Nademi.

– Nej, det var vi som var närmast tre poäng, kontrar FC Norr Uniteds Hari Halilovic.

– FC Norr rullade boll bra men vi höll dem utanför vårt straffområde och trots att de var en man mer stora delar av matchen skapade de inte så mycket. När vi fick tag i bollen satsade vi på snabba omställningar och det var också på en sådan som vi tog ledningen, säger Emad Nademi.

– Vi gör en grym match mot ett topptippat Kuben. Vi hade det bättre spelet men kom inte fram i så många farliga lägen då de försvarade sig väl, säger Hari Halilovic.

I Kuben utmärkte sig nye målvakten Jack Eriksson och målskytten Sergio Hinestroza de 55 minuter han kunde vara med innan jobbet kallade. Ytterbacken Fredrik Thelander och Magnus Östman på mitten var också duktiga i ett Kuben där ingen föll ur ramen.

Hos FC Norr fastnade vi mest för försvarsspelarna Acram Mazin, Gamal Al-Barawy och Tesfalidet Elias samt det sena Luckstaförvärvet Semir Salia på det centrala mittfältet. Men även hos gästerna höll samtliga spelare god klass i den efterläängtade premiären.

KUBIKENBORGS IF - FC NORR UNITED 1-1
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer