2-2 mellan Sund 2 och Matfors 2 och två utvisningar

19 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hade rivit åt sig en 2-0-ledning efter 20 minuter på Flodbergs IP efter Andres Escobars straffmål och Vincent Johnsons fullträff efter Oliver Anderssons pass snett inåt bakåt.

Oliver hade även ett tredje MIF-mål på gång när han kom igenom och chippade bollen över målvakten men bollen studsade i stolpen och ut.

Därefter drog hemmalagets Emil Faltin på sig ett direkt rött efter en ful stämpling över knät på Gustav Lange och vägen låg öppen för bortavinst.

Men istället vände matchbilden.

– Med en man mer sänkte vi oss 20 procent medan Sund 2 höjde sig lika mycket, säger Matforstränaren Torbjörn Wallin om det "psykologiska spelet".

Med dryga timman spelad reducerade Sajad Wafi på straff och strax därpå utjämnade Haris Hadzic med ett perfekt skott från 25 meter. Bara för att med sex minuter kvar även han få syna det röda kortet efter att ha protesterat över en solklar offside. Innan han fick ta en tidig dusch var han ytterst nära ett 3-2-mål.

Gästerna fick till en forcering på slutet men närmare ett missat friläge och ett skott ur bra läge som hamnade på parkeringen kom man inte och trots två man kort kunde Sund 2 hålla resultatet intakt.

– Vi höjde oss efter utvisningen och hade en bra 25-minutersperiod då vi vände och var nära ett 3-2-mål. Vi fick momentum efter vårt 1-2-mål. Även om vi verkar spela bra med en man kort går det inte att lira med decimerat manskap varje match, säger Sund 2:s lagledare Peo Altin.

– Fick några sena avhopp inför matchen men hade ändå full kontroll fram till deras utvisning då vi ledde med 2-0. Därefter gick vi ner i tempo samtidigt som de höjde sig och kunde komma ikapp. På slutet hade vi emellertid chanser att avgöra till vår födel men det ville sig inte, säger Tobbe Wallin.

Sunds A-lagslån Haris Hadzic var planens dominant innan han drog på sig sina två gula kort och beröm även till målvakten Nawzad Arako Bakir medan det var jämnt överlag i Matfors.

 

SUND IF 2 - MATFORS IF 2 2-2
0-1 Andres Escobar (15, straff)
0-2 Vincent Johnson (20)
1-2 Sajad Wafi (62, straff)
2-2 Haris Hadzic (66)
Utvisningar Sund 2: Emil Faltin (31) och Haris Hadzic (84)
Domare: Hans Söderblom
Publik: uppgift saknas ännu
Arena: Flodbergs IP
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer