2-2 mellan Sund 2 och Matfors 2 och två utvisningar

19 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hade rivit åt sig en 2-0-ledning efter 20 minuter på Flodbergs IP efter Andres Escobars straffmål och Vincent Johnsons fullträff efter Oliver Anderssons pass snett inåt bakåt.

Oliver hade även ett tredje MIF-mål på gång när han kom igenom och chippade bollen över målvakten men bollen studsade i stolpen och ut.

Därefter drog hemmalagets Emil Faltin på sig ett direkt rött efter en ful stämpling över knät på Gustav Lange och vägen låg öppen för bortavinst.

Men istället vände matchbilden.

– Med en man mer sänkte vi oss 20 procent medan Sund 2 höjde sig lika mycket, säger Matforstränaren Torbjörn Wallin om det "psykologiska spelet".

Med dryga timman spelad reducerade Sajad Wafi på straff och strax därpå utjämnade Haris Hadzic med ett perfekt skott från 25 meter. Bara för att med sex minuter kvar även han få syna det röda kortet efter att ha protesterat över en solklar offside. Innan han fick ta en tidig dusch var han ytterst nära ett 3-2-mål.

Gästerna fick till en forcering på slutet men närmare ett missat friläge och ett skott ur bra läge som hamnade på parkeringen kom man inte och trots två man kort kunde Sund 2 hålla resultatet intakt.

– Vi höjde oss efter utvisningen och hade en bra 25-minutersperiod då vi vände och var nära ett 3-2-mål. Vi fick momentum efter vårt 1-2-mål. Även om vi verkar spela bra med en man kort går det inte att lira med decimerat manskap varje match, säger Sund 2:s lagledare Peo Altin.

– Fick några sena avhopp inför matchen men hade ändå full kontroll fram till deras utvisning då vi ledde med 2-0. Därefter gick vi ner i tempo samtidigt som de höjde sig och kunde komma ikapp. På slutet hade vi emellertid chanser att avgöra till vår födel men det ville sig inte, säger Tobbe Wallin.

Sunds A-lagslån Haris Hadzic var planens dominant innan han drog på sig sina två gula kort och beröm även till målvakten Nawzad Arako Bakir medan det var jämnt överlag i Matfors.

 

SUND IF 2 - MATFORS IF 2 2-2
0-1 Andres Escobar (15, straff)
0-2 Vincent Johnson (20)
1-2 Sajad Wafi (62, straff)
2-2 Haris Hadzic (66)
Utvisningar Sund 2: Emil Faltin (31) och Haris Hadzic (84)
Domare: Hans Söderblom
Publik: uppgift saknas ännu
Arena: Flodbergs IP
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer