Inte ens värmen och långt gräs kunde stoppa Matfors 2 mot Sundsvalls FF: "Vi ägde matchen"

3 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Hög temperatur och långt gräs bekom inte Matfors 2 när man nötte ner Sundsvalls FF på Baldershovs IP och vände 0-1 i halvtid till en 3-1-seger.

– Vi ägde matchen mer eller mindre från start till mål och hade vi fått hål på dem tidigare hade det runnit iväg rejält, säger Matforstränaren Tobbe Vallin.

Det blev en jobbig match för alla inblandade i värmen på Baldershovs långa gräsmatta.
Och jobbigast blev det för hemmalaget Sundsvalls FF.
Men under den första halvleken hängde man med bra och gick också till pausvila med 1-0 i ryggen sedan Axel Skjöld avslutade ett fint anfall med att sätta bollen till höger om Matforsmålvakten Cosmo Roberts.
Med timman spelad orkade inte SFF stå emot längre. På en frispark in i straffområdet löpte Gustav Lange mot den bortre stolpen och mötte direkt med en bredsida och 1-1 var ett faktum.
Ett par minuter senare var Brukets Bilaga i förarsätet. I en klunga framför mål vände Oliver Andersson på en femöring och trixade in gästernas ledningsmål.
Med dryga kvarten kvar avgjorde Alex Berggren sedan han tagit sin egen retur efter skott och stött in matchavgörande 1-3.
– Vi ägde matchen mer eller mindre från start till mål och hade vi fått hål på dem tidigare hade det runnit iväg rejält. Det saknades verkligen inte chanser. Vi ställde upp med ett verkligen ungt lag där ett par aldrig gjort några seniormatcher men hela laget ska ha beröm för sin insats, säger Matforstränaren Tobbe Vallin.
– Vilket jobbigt lag att möta. De löpte kopiöst och slog djupledsbollar hela tiden och det blev helt enkelt för jobbigt så vi tröttnade rejält i värmen. Kanske hade vi orkat längre om vi gjort något mål på ett av våra frilägen vid 1-0 eller 1-1. Men Matfors vinner helt rättvist och det är nyttigt för våra grabbar att möta den här typen av lag som har ett bra spel och mycket flås, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.
Tayser Shiqwara var hela tiden giftig framåt i Sundsvalls FF, Anton From på mitten höll sedvanlig god form och i mittförsvaret höll Samuel Eriksson hög klass.
I Matfors 2 är hela laget värt beröm för sin insats, inte minst arbetsmässigt.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer