Kristian Horobei dubbel målskytt när Fränsta besegrade jumbon Wiskan

28 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Kristian Horobei gjorde två av Fränstas mål när man hemma på Myggvallen lade den kämpande jumbon Wiskan på rygg med 4-2 och hänger med i toppstriden.
För Wiskan blir det att fortsätta jaga årets första poäng.

Höststart för Medelpadsfemman och match på Myggvallen, där hemmalaget Fränsta tog emot gästande seriejumbon Wiskans IF. Fränsta kämpande för att ta ett steg upp i seriesystemet och Wiskan jagande sin första poäng för året.

Fränsta kom till start med ordagrant ett ”brandskattat” lag då några startspelare befann sig på skogsbrand då man tillhör Brandkåren.

Efter nio minuters spel var det ytterst nära att bortalaget tagit ledningen då för dagen inhoppande Andreas Modén i hemmamålet skulle rensa bort bollen. En framrusande Viskansspelare bröt bollbanan och för Fränstas del turligt nog gick bollen utanför målramen.

Men efter en kvarts spel visade planens lirare Kristian Horobei hur man gör mål, snurrar ensam upp tre Wiskanförsvarare och placerar otagbart bollen i mål.

Två minuter senare var det dags igen, efter ett mindre kaos i bortalagets försvar och räddningar på mållinjen prickar Max Eriksson in 2-0.

I matchminut 33 får Fränsta en frispark från höger och Bogdan Smishko slår den intill första stolpen, kanske en liten målvaktsmiss.

När så domaren blåser till halvtidsvila lyser det 3-0 till Fränsta på tavlan och många trodde nog nu att det skulle bli en ”walk in the park” i andra för hemmalaget.

Väl ute på planen igen i andra halvlek så visar emellertid Wiskan att man är ett ”lag” och kämpar för varje boll och tänker inte ge sig innan de 90 minuterna gått.

Men kvarten in i andra erövrar Henrik Larsson bollen efter ett misslyckat Viskans uppspel och frispelar Kristian Horobei som gör sitt andra mål för kvällen.

Men tro inte att gästerna viker ner sig för 0-4, nej man vill visa att det ska fortsättas krigas till ”the end”. När klockan tickar mot 70:e minuten reducerar man genom ett fint anfall på vänsterkanten som avslutas av Christoffer Strandin.

När så hemmamålvakten Modén ger sig ut på tur i slutminuterna får han se Albin Karlsson sätta en ny boll bakom honom, en riktigt snygg lobb dessutom.

Slutresultatet blir 4-2 till hemmalaget och kunde nog varit ett eller två mål mer, men en stor eloge till Wiskan som aldrig vek ner sig utan visade att tabellplaceringen ska lyfta innan seriens slut.

I Fränsta plussar vi på för tvåmålsskytten Kristian Horobei och de två unga killarna Mathias Godhe som visade ett lugnt och fint spel, samt inhoppande Linus Idh som klev in och tog för sig med den äran.

Avslutningsvis så var då äntligen ”halvtidskorven” tillbaka på Myggvallen efter sin frånvaro under våromgången. Betyget blev så klart 5 av 5.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

FRÄNSTA IK - WISKANS IF 4-2
1-0 Kristian Horobei (13)
2-0 Max Eriksson (16)
3-0 Bogdan Smishko (33)
4-0 Kristian Horobei (63)
4-1 Christoffer Strandin (69)
4-2 Albin Karlsson (86)
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 50
Matchfakta

 

OBS: F!ler bilder kommer att läggas in senare.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

22 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 4 Östra: Timrå 2 bröt Kungsnäs segersvit, Södermalms första seger, Målkalas mellan Sidsjö-Böle och Söråker plus uddamålsvinst för Alnö U

22 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Omgång 4 tjuvstartade med ett riktigt målkalas uppe på Balders konstgräs mellan Sidsjö-Böle och gästande Söråker i söndags. Det bjöds på hela tio mål ...

Läs mer

Omgång 4 Västra (22-25 maj): Säker derbyseger för Östavall över Wiskan i toppmötet

22 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Omgång 4 inleddes under onsdagen med en toppmatch på Skogsvallen mellan två obesegrade lag, ettan Östavall och trean Wiskan där hemmalaget rev åt sig ...

Läs mer

Omgång 3 Östra: Fullt hus för Kungsnäs, dubbla hattrickskyttar för Sundsvalls FF, Filip Tägström visade skottkonst och Alnö U hämtade in 0-2-underläge i Timrå

19 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och den här gången var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas sty...

Läs mer

Omgång 3: Dubbla västraderbyn där Östavall vann det ena med 14-0 och Wiskan det andra med 1-0

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

I omgång 3 bjöds det på dubbla västraderbyn! Johan Skog avgjorde för sitt Wiskan mot Stöde och i det andra körde Östavall över värdarna på Ljungalid m...

Läs mer

Omgång 2, Västra: Ljunga "rånat" på kvitteringsmål, Johan Skog tvåmålsskytt för Wiskan och uddamålssegrar för Ånge och Östavall

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer