Målvaktsutvisning blev kostsam för Sund 2 – Matfors 2 vände och vann

28 jul 2021 Div. 5 Medelpad

Sund 2 hade nyss tagit ledningen med 2-1 på Thulevallen när målvakten Niclas Pettersson drog på sig ett rött kort i den 53:e minuten.
Med en man mer lyckades Matfors 2 vända till en 3-2-seger.
– Efter utvisningen borde vi gjort minst fem-sex mål, säger MIF-tränaren Tobbe Wallin.

Matfors 2 tog ledningen efter 20 minuters spel då Vincent Johnsson löpte sig fri och lobbade bollen över Niclas Pettersson i bortamålet.

Sund 2 replikerade snabbt genom Kristoffer Nordquist Elverstig sedan hans lösa skott hittat in i nätmaskorna. och 1-1 stod sig till till den 51:a minuten då Ali Panahi mötte en frispark mot borte på volley.

Men bara två minuter senare vämde allt från dur till moll för gästerna. Efter att ha tvekat på en utrusning både två och tre gånger gav sig Sundkeepern Niclas Pettersson ut ur sitt straffiområde - och kom helt fel och kapade en frie hemmaspelaren Vincent Johnsson. Domaren Petter Lindbom hade bara att hala upp det röda kortet. Trist för gästerna och normalt säkre Pettersson men det är sånt som händer.

Med en man mer och Sund med en utespelare mellan stolparna tog Matfors över rejält och med 20 minuter kvar utjämnade Oliver Andersson sedan han ryckt förbi sin försvarare och satt bollen vid den första stolpen.

Därefter gjorde inhoppande utespelaren mellan stolparna, Kristoffer Nordquist Elverstig, sig illa i knät och in med målvakt nummer tre för kvällen.

Med åtta minuter kvar kom avgörandet. Efter en hörna och lite flipper hamnade bollen hos Lukas Gillström som drog till på halvvolley rakt upp i första krysset.

– Efter första kvartem i de bägge halvlekarna tog vi över med vårt unga lag men som vanligt hade vi svårt att hitta nätet och bara efter utvisningen borde vi gjort minst fem-sex mål, säger MIF-tränaren Tobbe Wallin.

– Bra öppningskvartar i båda halvlekarna, därefter blev vi "semestertrötta" då vi är lite dåligt tränade efter sommaren. Efter att de vänt efter vår utvisning orkade vi inte mobilisera för en poängforcering på slutet, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

I Matfors 2 slet anfallaren Vincent Johnsson kopiöst och så även Gustav Lange på mitten.

I Sund 2 var det rätt slätstruket så när som på duon Meron Tekle Hagos och Izak Elfving.

MATFORS IF 2 - SUND IF 2 3-2
1-0 Vincent Johnson (20)
1-1  Kristoffer Nordquist Elverstig (26)
1-2 Ali Panahi (51)
2-2 Oliver Andersson (72)
3-2 Lucas Gillström (82)
Utvisning Sund 2: Niclas Pettersson (53)
Domare:Petter Lindbom
Publik: 66
Matchfakta

Helgens träningsmatcher (26-28 april) för våra lag i Medelpadsfemman

26 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Bara två av våra division 5-lag träningsspelar i helgen, Här nedan ser ni hur det går/har gått.

Läs mer

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer