Nedansjö hämtade upp dubbla underlägen och knep poäng på Släda IP

28 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö hamnade i dubbla underlägen med lyckades vrida sig ur dem och kunde åka hem med poäng från den vackert belägna Släda IP efter en sen kvittering.
- En jämn match mellan två spelande lag, säger Nedansjös tränare Joakim Bühler-Wiking.

Igår föll Alnös A-lag tungt (efter två självmål) i sin hemmapremiär på Släda.
Idag var det andralagets tur att begå sin naturgräspremiär hemma då Nedansjö gästade. Ett NIK som vann sin match i veckan med 11-1!

Första målet föll strax innan halvtimman spelad. Samuel Björkstig slog ett långt diagonalpass till Ville Silfvernagel som drog till med ett studsande skott som gick in via Nedansjökeepern.
Ledningen stod sig till timman då Andreas Sundkvist vann boll högt upp i planen, petade fram den några meter innan han drog till och bollen skruvade sig snyggt in i bortre krysset.

Med kvarten kvar återtog hemmalaget ledningen. Filip Hessler drev bollen in från kanten och spelade snett inåt bakåt till Khalil Masri som mötte direkt och bollen satt som ett streck stenhårt upp i nättaket.

Nedansjö skulle emellertid visa moral och komma tillbaka en andra gång. I den 82:a minuten slog Jonas Åström ett perfekt vänsterinlägg in i boxen där Jakob Hiltunen snyggt nickade in kvitteringen.
Båda lagen gick sedan för ett segermål men förmådde inte bryta ner respektive försvar en gång till och slutresultatet kunde skrivas till 2-2. (82)

- En jämn match mellan två spelande lag. Vi hittade bra vägar genom mittfältet framåt och skapade en hel del chanser men var lite för ineffektiva i avsluten. Är ändå nöjd med en poäng då vi kom tillbaka från två underlägen, säger Nedansjös tränare Joakim Bühler-Wiking.

- Besviken då vi ville att samtliga poäng skulle vara kvar på ön. Men vi kom ner i deras tempo och förmådde oss inte att ta oss ur det, säger en besviken Salo Gavador, tränare i Alnö 2.

Andreas Sundkvist gjorde ett fantastiskt mål och bara den ger överbetyg. Mycket bra var åter Patrik "Putte" Nilsson på sin vänsterbacksplats.
Ingen i Alnö 2 passerade nålsögat för godkänt.

 

Alnö IF 2Nedansjö IK

Alnö IF 2 - Nedansjö IK 2-2
28 maj 2023 - 12:30 - Släda IP
1-0 Ville Silfvernagel (27)
1-1 Andreas Sundkvist (60)
2-1 Khalil Masri (75)
2-2 Jakob Hiltunen (82)
Domare: Danyar Tari
Publik:
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer