Omgång 2, Västra: Ljunga "rånat" på kvitteringsmål, Johan Skog tvåmålsskytt för Wiskan och uddamålssegrar för Ånge och Östavall

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra raka vinst, 1-0. Segerskytt Johan Tovar. De tre övriga kamperna spelades ikväll där det bjöds på raffel på Ljungalid där hemmalaget blev "rånat" på ett kvitteringsmål på stopptid mot Hassel samt uddamålsvinst för Ånge och Johan Skog gjorde två av Wiskans tre mål mot Matfors 2.

 

Johan Skog tvåmålsskytt för Wiskan och matchens lirare

Ett hungrigt Wiskan tog tag i den klassiska taktpinnen direkt och ledningsmålet kom i mitten av den första halvleken då Johan Skog först pausfintade så att en hemmaförsvarare försvann i atomer och sedan lugnt placerade in bollen vid stolpen.
Brukets Bilagas keeper Henrik Sjöstedt såg sedan till att det "bara" stod 0-1 i halvtid.
I den andra halvleken morskade hemmalaget upp sig och hade en nick i ribban och ner på mållinjen men där ingen höll sig framme och slog in returen. Wiskanmålvakten Stefan Eriksson fick även göra en vass parad för att hålla målet fritt från en utjämning.
Med kvarten spelad av andra började gästernas tyngd ge utslag igen och när Christian Wilhson var på väg igenom blev han nerdragen och den efterföljande straffen gjorde Anton Olsson inget misstag på. Då visade uret på 62 minuter.
Det unga matforslaget hissade därefter vitflagg och Henrik Sjöstedt fortsatte att briljera mellan stolparna och motade hela 14 avslut. På Johan Skogs frispark fram till 1-3 i den 89:e minuten var inte så mycket att göra åt då Johan böjde bollen över muren i ner i gaveln från en position rakt framför mål.
- Det var varmt och vi siktade på att inte löpa ihjäl oss men vi hade ändå bra grepp om matchen så när på inledningen av den andra halvleken då de pressade oss. Efter vårt 2-0-mål skapade vi massor av chanser, träffade både stolpe, ribba och deras målvakt innan Johan snyggt frisparkade in trean, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund, som själv passade på att hoppa in och lira några minuter.
- Idag var det uppförsbacke. Våra unga killar visade alldeles för stor respekt för wiskanspelarna och tvekade i närkampsspelet och kom ofta både sent och fel in i situationerna. Så när som på en period i början av den andra halvleken var det bara ett lag på planen, säger Matforstränaren Tony Salthammer.
I Wiskan styrde Christian Wilhson försvarsspelet och höll igång snacket. På mitten tog Elias Johansson en ny löpmil och framåt hade man i Johan Skog matchens lirare.
I Matfors 2 var nämnde gårdvaren Henrik Sjöstedt sitt lags överlägset bäste.
 
Matfors IF 2 emblemViskans IF emblem 
Matfors IF 2 - Wiskans IF 0-3
15 maj 2024 - 18:15 - Westhagen
0-1 Johan Skog (26)
0-2 Anton Olsson (62)
0-3 Johan Skog (89)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 79
 

Raffel när Hassel vann på Ljungalid - blev hemmalaget rånade på kvitteringsmålet i slutminuten?

Det bjöds inte bara på sol utan rejält raffel på Ljungalid när Hassel gästade. I den sjunde minuten räddade Mats-Erik Thunefors i hemmamålet en usel och löst slagen straff som knappast ens tagit sig över kritlinjen mellan stolparna. På den efterföljande hörnan nådde Alexander Kflom Eyob högst och nickade in 0-1 med schwung. Thunefors hade lite oflyt strax innan halvtimman och tappade ett harmlöst skott mitt framför fötterna på Jan Henriksson. Ett 3-0-mål hängde i luften men ett par rejäla bränningar och ett stolpskott gjorde att Ljunga var kvar i matchen och istället kunde Olle Westberg reducera och göra klubbens första mål i seriesammanhang sedan 2019.
Målet gav det unga Ljunga råg i ryggen och man kom ut till den andra halvleken mer beslutsamma och stundtals flöt spelet på och man skapade lägen och med tio minuter kvar löpte sig snabbe Noah O N Masri sig fri, rundade målvakten innan han rullade in kvitteringen i tom bur. 
Men Hassel hade innan det massor med öppna lägen att stänga matchen och man fick än en gång beviset att en ettmålssledning är skör. Thunefors gjorde till exempel en makalös handbollsräddning på ett givet mål och returen skyfflade man över slanan.
Men dramat var inte över, långt ifrån. I den 87:e minuten återtog gästerna ledningen via Patrick Undhein men hemmalaget gav det en sista forcering. Efter en frispark nickade Olle Westberg in med bollen i nät och ett enormt jubel utbröt på Ljungalid, bara för att se den assisterande vinka bort 3-3-målet. Korrekt? Mycket tveksamt om man går efter Lokalfotbollens bild nedan med tanke på att den assisterande påstod att målnickare Westberg var i en position nedanför målvakten när bollen slogs.
- Vi kan älta det här hur länge som helst men visst, vi känner oss rånade på poäng, så är det. Vi får knyta näven i byxfickorna och ta poäng i nästa match istället. Tycker faktiskt att vi var värda poäng ikväll, säger halvskadade mittbacken Björn Östgård.
 
 
Ljunga IF 1 emblemHassels IF emblem 
Ljunga IF - Hassels IF 2-3
15 maj 2024 - 19:15 - Ljungalid
0-1 Alexander Kflom Eyob (8)
0-2 Jan Henriksson (27)
1-2 Olle Westberg (33)
2-2 Noah O N Masri (80)
2-3 Patrick Undhein (87)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ca 110 (domaren tyckte 52)
 

Rättvis uddamålsseger för Ånge mot Indal efter stark andra halvlek

Ånge tog en tidig ledning mot Indal på Westhagen då Zakaria Ibrahim löpte sig fri och kyligt lobbade över keepern redan i den femte minuten.
Bortalaget hade ett par lägen till utökning men Fredrik Hultman vägrade släppa in ett andra mål och istället utjämnade kvicksilvret Emil Johansson i minut 20.
I den andra halvleken tog Ånge ett mer bastantare grepp om matchen men Hultman fortsatte storspela men med kvarten kvar var han tvungen att kapitulera då Vinzent Emanuelsson i gröten framför mål tryckte in 1-3. Ett mål som domaren, lite ogint, rubricerade som självmål.
- Vi är det klart bättre laget men hade svårt att omsätta våra chanser till mål då våra avslut inte var tillräckligt bra. Vi försökte hitta in med bollar bakom deras försvar till våra snabba spelare vilket funkade bra men som sagt så brast vi när vi skulle sätta pricken över i:et, säger Ånges tränare Gisle Grimstad.
- Vi gör en bra första halvlek men sedan tappar vi det mesta av vårt spel i andra och bjöd på den ena chansen efter den andra men vår målvakt Fredrik Hultman höll oss kvar länge i matchen. Ånge vinner helt rättvist till slut, säger Indals tränare Anders Aspenrud.
Ånge hade sina främsta i pådrivaren Joakim Andersson, passningsskicklige Theo Evien och offensive vänsterbacken Elton Evien, som dessutom var ständigt spelbar på sin ovana plats.
Nämnde målvakten Fredrik Hultman och yttermittfältaren Frank Thelin var Indals plusvarianter denna kväll.

Indals IF emblemÅnge IF  emblem 
Indals IF - Ånge IF 1-2
15 maj 2024 - 20:15 - Westhagen
0-1 Zakaria Ibrahim (5)
1-1 Emil Johansson (20)
1-2 självmål (76)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
 

Johan Tovar Östavalls hjälte mot Stöde: "Facket bra division 5-matcher"

Det blev en målfattig tillställning på Ånge IP men det bjös på fin och sevärd fotboll mellan två spelande lag.
Stödes Andrew Söderberg hade två frilägen, ett i vardera halvleken, där Östavalls keeper Ricky Bergström kom ut snabbt från sitt mål och täckte av den första gången och vann ett motlägg den andra.
Matchens enda mål föll med lite drygt tjugan kvar. Ett inspel från Joshua Sundling nådde Johan Tovar som tog emot bollen och satte den via duktige bortakeepern Youssef Aljadi och in tätt intill stolpen.
Stöde mobiliserade på slutet men nådde aldrig ända fram utan Östavall tog sin andra raka trepoängare.
- Det här placerar jag i facket bra division 5-matcher där båda lagen visade attityd, vinnarskallar och tuffa men ärliga närkamper och samtidigt bra spel. Sett till klara målchanser vinner vi ändå rättvist även om det kunnat sluta hur som helst, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- Surt att förlora, tycker nog oavgjort varit mest rättvist. Annars klart nöjd med vårt spel där vi hade bra kontroll på bollen och skapade en hel del lägen men fick inte riktigt till någon forcering och klar kvitteringschans på slutet. Som helhet var det en bra match mellan två spelande lag, säger Stödes tränare Fredrik Viklund.
Överbetyg till hela Östavall med en extra stjärna i kanten till ungdomarna Johan Tovar och Joshua Sundling, båda från grannen Ånge inför den här säsongen.
Överlag en bra insats av alla i Stöde också där mittbackslåset Fredrik Hammarlund och Johan Sjölén imponerade.
 
13 maj 2024 - 20:15 - Ånge IP
1-0 Johan Tovar (69)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 62
 

Omgång 1 A (12-16 juni): Östavall vann med uddamålet över Södermalm i A-slutspelets premiär

12 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu inleds Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan. F...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer

Omgång 6, Östra: Kryss i seriefinalen mellan Sidsjö-Böle och Kungsnäs, uddamålssegrar för Södermalm och tvåmålsdito för Sundsvalls FF och Söråker

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm tappade en 2-0-ledning borta mot Alnö U men lyckades ändå till slut vinna matchen med uddamålet. Gabriel Jonsson segerskytt i 82:a minuten. ...

Läs mer

Omgång 6, Västra: Jonas Sjöbergs frispark fixade Östavalls derbyseger över Ånge och även Stöde, Indal och Wiskan fiskade hem tre poäng

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

För första gången på ett drygt decennium möttes Östavall och Ånge och det blev förre Ångetränaren Jonas Sjöberg som avgjorde på frispark. Stöde vann s...

Läs mer

Omgång 5 Västra: Östavall vann igen och kryss i kvällens övriga två matcher

29 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall spelade hem sin femte raka vinst. Stöde hämtade in 1-3-underläge på Hasselbacken och kryss även i derbyt mellan Ånge och Wiskan. Ljunga-Matfo...

Läs mer