Omgång 3 Östra: Fullt hus för Kungsnäs, dubbla hattrickskyttar för Sundsvalls FF, Filip Tägström visade skottkonst och Alnö U hämtade in 0-2-underläge i Timrå

19 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och den här gången var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sundsvalls FF tog hem mötet med Svartvik U med tennissiffror sedan både Pontus Serrander och Mateo Cabral svarat för varsitt hattrick. Södermalm gav Sidsjö-Böle en hård kamp men föll med 2-3 sedan Filip Tägström prickat in två projektiler från distans. På söndagskvällen fullbordades omgång 3 med att IFK Timrå 2 tog en 2-0-ledning över Alnö U efter den första halvleken men gästerna åt sig i kapp i andra via två mål av Justin Odoemelam där hans hästspark på liggande boll rakt upp i krysset var matchens behållning.

 

Timrå 2 tappade 2-0-ledning till 2-2 mot Alnö U - samtliga mål gjorda i medvind

Ett ungt IFK Timrå 2, med flera pojklagsspelare som gjorde seniordebut, öppnade piggt och redan efter fem minuter fintade sig Viggo Rolandsen förbi en försvarare och placerade in bollen i bortre hörnet.
Alnö U tog över det mesta av bollinnehavet men fick inte så mycket uträttat, då kändes hemmalagets kontringar giftigare. Och det var efter en sådan i den 34:e minuten som utmynnade i en hörna och på en retur efter den dundrade Viggo Rolandsen in bollen i fram till 2-0 och man hade sedan bud på ett tredje mål innan halvtid.
- Ja, vid hade verkligen medvind i dubbel bemärkelse, säger Timråtränaren Jocke Moxén.
I den andra halvleken skärpte gästerna till passningsspelet och var mer fokuserade på uppgiften och knappt tio minuter in i halvleken reducerade Justin Odoemelam och i den 72:a dundrade samme man, nåja, ham är 16 bast, in en stenhård frispark från distans i medvinden och med solen i nyllet var hemmakeepern maktlös på projektilen.
Därefter var det ett Alnö som jagade ett tredje mål men ett allt sloknande hemmalag lyckades freda sig och matchen slöt 2-2 och sett till de båda halvlekarna ett rättvist resultat till slut måste man ändå säga.
- Med 12-14 spelare på sjuklistan och annan frånvaro fick vi plocka in åtta killar från P16-17-laget som fick göra seniordebut och de visade att de vill vara med och kampa om en plats i fortsättningen. Visade ingen som helst respekt och klev bara in och körde så länge bensinen räckte vilket var en timma ungefär. Att de blev trötta är givetvis naturligt men de fortsatte ändå hela tiden att kriga och vi får också med oss poäng, säger Jocke Moxén.
- Vi gör en riktigt dålig första halvlek där vi inte följer uppsatt plan. Efter ett snack i paus kom vi ut i andra och fick en helt annan skjuts i spelet, och inte bara tack vare medvinden, och gör två fina mål men bränner därefter flera frilägen, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
I Timrå ville man hylla samtliga pojklagsspelare, dels för att de ställde upp med kort varsel, spelade fin fotboll och aldrig vek ner sig trots att man blev rejält trötta. Ingen nämnd, ingen glömd av dessa.
Den som stack ut lite extra i Alnö var tvåmålsskytten Justin Odoemelam som utöver de båda fullträffarna bjöd på en stark insats spelmässigt.

IFK Timrå Herr 2 emblemAlnö IF Herr utv emblem 
IFK Timrå 2 - Alnö IF U 2-2
19 maj 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Viggo Rolandsen (5)
2-0 Viggo Rolandsen (34)
2-1 Justin Odoemelam (54)
2-2 Justin Odoemelam (72)
Utvisning Alnö U: Lucas Parment (85, könsord)
Domare: Karolin Holmberg
Publik: 62
 

Filip Tägtströms två perfekta skott lade grunden till Sidsjö-Böles 3-2-seger över Södermalm

Södermalm tog ledningen mot Sidsjö-Böle efter knappa kvarten. På en frisparkslyftning utifrån långlinjen signerad Mikael Edström nickade Dennis Marzouki in 1-0 för de grånande gentlemännen.
Sedan jobbade Sidsjö-Böle på med ett flertal fina löpbollar ut mot kanterna men avsluten blev uddlösa utom en volley av Marcus Persson som rammade ribban.
I andra halvlek satte Böle in en högre press och när orken
började tryta öppnade sig en serie målchanser. I 55:e minuten fick Filip Tägström fritt skottfält från 25 meter och fick en drömträff och bollen satt i målvakten Henrik Westrins vänstra kryss. Inspirerad av detta knorrade han kvarten senare också in en frispark från halvmånen.
Matchen stod nu och vägde när Elis Carlsroth fångade upp en crossboll ner mot
vänstra hörnflaggan, bröt in själv och satte 1-3 i 80:e minuten.
Södermalm gav inte slaget förlorat utan slutet av matchen blev dramatisk då man flyttade upp, gick ner på trebackslinje, och fick till en straffspark på grund av hands i en rörig situation inne i straffområdet. Ahmad Khreis satte säkert straffen och med bara två-tre minuter kvar skapade Södermalm ytterligare ett par hörnor och kunde med lite flyt fått med sig en pinne från matchen.
- Sett till bollinnehav och chanser tycker jag vi vinner rättvist men bollen är ju rund så det kunde gått annolunda, säger Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
- En bra kamp mellan två seniorlag innehållande vinnarskallar. Vi kämpade på med att hålla ihop försvaret, satsa på omställningar och fasta situationer. Efter deras ledningsmål fick de energi och vi blev lite låga och passiva. Vi gör emellertid en stark forcering med ett reduceringsmål och tre hörnor där en av dem blev riktigt frarlig, säger Södermalms FF:s tränare Stefan Bjertung.
I Sidsjö-Böle ska Filip Tägström på mitten framhållas, och inte bara för sina två snygga distansskotts skull, tillsammans med Anton Sidén som under alla 90 minuterna bröt, rensade, täckte och dessutom hann servera några fina djupledsbollar.
I Södermalm visade keepern "Henna" Westrin att han fortfarande håller hög klass och dominerade sitt straffområde både i luften och efter marken.
 
 Södermalm FF emblem            Södermalm FF Södermalm FFSidsjö-Böle IF
Södermalm FFSödermalm FF - Sidsjö-Böle IF 2-3
15 maj 2024 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Dennis Marzouki (14)
1-1 Filip Tägtström (55)
1-2 Filip Tägtström (70)
1-3 Elis Carlsroth (80)
2-3 Ahmad Khreis (88, straff)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 82
 

Hattrick av både Mateo Cabral och Pontus Serrander när Sundsvalls FF vann med tennissiffror

Tre straffmål av Pontus Serrander och tre spelmål från Mateo Cabral utmynnade till slut i en 6-0-vinst för Sundsvalls FF över Svartvik U där det sista målet var en godbit när Daniel Medina skarvade fram bollen till Mateo Cabral som vräkte upp bollen i nättaket.
- Nu var vi tillbaka där vi vill vara, bitarna börjar falla på plats och vi har en fin harmoni i gruppen och rejäl kamp om platserna i startelvan. Siffrorna talar sitt tydliga språk ikväll både framåt och bakåt där vi skapade många chanser och inte täppte till släppte till något. säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina nöjt.
- Vi spelade bra första kvarten, men sedan blandade vi individuella misstag och som lag. Vi åkte ju bland annat på tre stycken straffar så det bidrog också till de stora siffrorna sedan det runnit iväg i andra halvlek, säger Svartvik U:s tränare Jens Dolk.
Utöver de bägge hattrickskyttarna ska Gustav Aspvik Odmark och Joel Lindqvist på mittfältet premieras i Sundsvalls FF.
I Svartvik U kan alla bättre.
 
Svartviks IF 2Sundsvalls FF Herr
Svartviks IF 2 - Sundsvalls FF 0-6
15 maj 2024 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Pontus Serrander (24, straff)
0-2 Mateo Cabral (44)
0-3 Pontus Serrander (50, straff)
0-4 Mateo Cabral (84)
0-5 Pontus Serrander (88, straff)
0-6 Mateo Cabral (89)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 57
 

Kungsnäs tog tredje raka - 4-1 på Löta: "Masserade deras ytterbackar i värmen"

Kungsnäs är svårtuggade. Ikväll tog nykomlingarna sin tredje raka seger efter 4-1 borta mot Söråker i en ganska fysisk tillställning.
Gästerna fick en bra öppning då Vilmer Nordin redan i den sjätte minuten hittade det nedre hörnet med en vass avslutning.
Ledningen stod sig till den 38:e minuten då Tim Granbom Olsson utjämnade men bara fem minuter senare tråcklade sig Adrian Wadell fram inne i straffområdet och fick till en träff som smet in i nätmaskorna.
Matchen stod och vägde, dock med Kungsnäs vid rodret, innan David Sulaiman med knappa kvarten kvar köttade in 1-3 inne i boxen och i den 84:e stängde David matchen med sin andra fullträff.
- Vi gör fyra spelmål och har bud på fler i en fysisk match som bjöd på många närkamper där vi står upp bra mot ett betydligt tyngre motstånd, inte minst på fasta situationer. Vi grundlade mycket av segern tack vare att vi masserade deras ytterbackar rejält i värmen under första halvlek, säger Patrik Åsell.
Nykomponerade mittlåset Ivar Edlund och Albin Mattisson imponerade i Kungsnäs.
(väntar på återkoppling från Söråker för kommentarer)

Söråkers FFKungsnäs FC
Söråkers FF - Kungsnäs FC 1-4
15 maj 2024 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Vilmer Nordin (6)
1-1 Tim Granbom Olsson (38)
1-2 Adrian Vadell (43)
1-3 David Sulaiman (76)
1-4 David Sulaiman (84)
Domare: Bijan Yari Mivali
Publik: 60
 

Statistik div 5 Medelpad, Östra

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer